החמאס ניצח – בממשלה עדיין שותקים
שרי הממשלה קיבלו הנחיה שלא להתראיין בשאלת ההתפתחויות ברשות, עד לקבלת החלטות רשמיות בנושא. גורם בקדימה: "לא ייתכן שיאשימו אותנו בעליית החמאס. אנחנו חייבים לגבש תגובה"
גורם בממשלה מתח הבוקר ביקורת על ההחלטה ואמר כי "לא יתכן שהליכוד והימין ישמיצו אותנו ויאשימו אותנו בעליית החמאס ואנחנו נשתוק. צריך לגבש תגובה, אי אפשר להשאיר את הזירה לליכוד ולעבודה. אנחנו נמצאים במערכת בחירות", אמר הגורם.
יושב-ראש צוות התגובות בליכוד, חבר-הכנסת גלעד ארדן, תוקף את ההחלטה המונעת מהשרים להתראיין, ואומר כי "הוראת אולמרט לשריו לשמור על זכות השתיקה בנוגע לתוצאות הבחירות מעידה כי הוא נכנס ללחץ. אין לו תשובות לאזרחי ישראל, וזאת אחרי שבחולשתו אפשר את הבחירות בשטחה הריבוני של ישראל, בניגוד להחלטת שרון, ונתן במו ידיו לגיטימציה בינלאומית לחמאס".
שרת החוץ, ציפי ליבני, מכנסת בשעה זו דיון בהשתתפות בכירי משרד החוץ, במטרה לדון בהשלכות תוצאות הבחירות ברשות הפלשתינית. בדיון נבחנות מספר אפשרויות, הנוגעות לאופן ההתנהלות הרצוי עבור ישראל, לאור הנסיבות.
בשעה 21:00 יכנס ממלא-מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, דיון בלשכתו בהשתתפות השרים מופז וליבני וגורמי מערכת הביטחון, במטרה לגבש מדיניות לשבועות הקרובים.
החמאס ניצח - ובגדול
בעוד שישראל מגמגמת, בשורות החמאס שוררת היום שמחה רבה. סוכנות הידיעות הפלשתינית, "מען", מדווחת מפי מקור בוועדת הבחירות כי מתוצאות האמת עולה שהחמאס זכה ב-77 מושבים בבחירות בעוד הפת"ח קיבל 48 מושבים בלבד. עוד עולה, כי החזית העממית זכתה ב-3 מושבים, מפלגת האלטרנטיבה
ב-3 מושבים, מפלגתו של מוסטפא ברגותי ב-2 מושבים ומפלגת הדרך השלישית ב-2 מושבים.
בחמאס יש אמנם אופוריה טוטאלית, אך בפת"ח מורגשת תחושה קשה של תבוסה חסרת תקדים וקריסה כללית. ראש רשימת הפת"ח ברמאללה ומקורבו של מרואן ברגותי, כדורה פארס, אמר ל-NRG מעריב כי הפת"ח כבר מכיר בהפסדו. "אין מה לעשות", אמר בקול שבור. "זה רצון העם והחמאס קיבל את הלגיטימציה מהעם. זו תוצאה של הטעויות שעשינו ושל ההתנהלות הקלוקלת שלנו, וזה המחיר. בבקשה - שהחמאס יבנה עכשיו את הרשות הפלשתינית מחדש.
גורם ביטחוני אמר ל-NRG מעריב, כי "מדיווח שהגיע בשעה האחרונה, אבו-מאזן מכנס דיון חירום עם בכירים בפת"ח, על מנת לדון במשמעויות התפטרות הממשלה ועל השפעת הצעד על היחסים מול הארגונים הבינלאומיים ומול ישראל". לדברי הגורם, "במערכת הביטחון בישראל יצטרכו לבחון היטב כיצד לנהל מגעים מרגע זה הן במישור המדיני, והן במישור הביטחוני והכלכלי עם הרשות". במערכת הביטחון קיים חשש רציני כי בואקום השלטוני שנוצר, עלולה להתפשט אנרכיה כללית.