"מחלות לב של שרון הוסתרו מהציבור"
עיתון הארץ: רופאיו ויועציו של ראש הממשלה הסתירו מידע על מחלות לב שאובחנו במהלך אשפוזו הראשון, בנוסף למחלת כלי הדם במוח. מומחים: המצב חייב מתן מדללי דם והקדמת הצנתור
על פי הדיווח, בנוסף למחלת כלי הדם במוח והחור בין מחיצות הלב, סבל שרון גם מהתפתחות של מפרצת גדולה בדופן המחיצה בין שני פרוזדורי הלב ומדלף בלב, הגורמים להגברת הסיכון ליצירת קרישי דם. רופאים בכירים שנדרשו להתייחס לגילויים, טענו כי מצב רפואי מסוג כזה חייב מתן מדללי דם לראש הממשלה, והקדמה של הצנתור שתוכנן לו.
במידה והפרטים הללו אכן מדויקים, היה מצבו הרפואי של ראש הממשלה שונה לחלוטין ומסוכן בהרבה מתמונת המצב אותה העבירו לציבור הרופאים של שרון באמצעות התקשורת, בתקופה שקדמה לאירוע המוחיהשני.
על פי ההערכות, צנתור מוקדם היה עשוי למנוע את הסכנה שקרישי דם יגיעו למוח, והיה יכול להפוך את הצורך במתן תרופות לדילול דם למיותר. רופא בכיר המקורב לטיפול בשרון אמר: "לו היו מקדימים את הצנתור בלב - קרוב לוודאי ששרון לא היה סובל משטף הדם השני".
רופאים אחרים מתחו ביקורת חריפה על ההחלטה להשאיר את שרון למנוחה בחוות השקמים, מרחק רב מבית החולים ''הדסה עין-כרם'' בירושלים: "אם שרון היה מגיע מוקדם יותר להדסה הוא אולי היה ניצל מפגיעה מוחית כה חמורה", אמר רופא בכיר.
רופא בכיר אמר ל"הארץ": "מדובר באיש בן 78 הסובל ממחלה מסוכנת בלב וממחלה בכלי הדם במוח שגם בצדה סיכונים גבוהים. הסתירו מהציבור את היקף המחלות וחומרתן. להגיד על האיש הזה שהוא בריא - כפי שאמרו חלק מרופאיו - זה מגוחך ולא רציני".

הרופאים מהדסה עין-כרם בתדרוך לעיתונאים לאחר השבץ הראשון. צילום: אי-פי AP
פער בין הגרסאות
שבוע ימים לאחר שאריאל שרון לקה בשבץ הקל, העניק מנהל מחלקת הנוירולוגיה ב''הדסה עין-כרם'', פרופ' תמיר בן-חור, תדרוךלעיתונאים אודות מצבו של ראש הממשלה.
בניגוד לדבריו של מזכיר הממשלה, ישראל מימון, ערב אשפוזו של שרון, לפיהם ראש הממשלה היה כשיר לקבל החלטות ולכן לא היה צורך להעביר את סמכויותיו לממלא מקומו, אמר בן-חור כי "הפגם בדיבור נמשך לאורך כל הערב והלילה, ושיפור חל רק ביום שני בבוקר, אז יכל שרון לקבל החלטות ולהעביר את מסריו".
עוד הבהירו הרופאים באותו תדרוך כי שרון סובל מחור בלב, כתם במוח ומעודף משקל. כמו כן נודע כי ראש הממשלה מקבל פעמיים ביום זריקות לדילול הדם.
גורמים במשרד ראש הממשלה ניסו אז להסביר את הפער בין שתי הגרסאות. "אין בכוונתנו להתערב בחוות
הדעת הרפואית של בית החולים", אמרו. "מזכיר הממשלה התייעץ עם סגן מנהל הדסה עין כרם ועם הרופא של היחידה לאבטחת אישים בשב"כ שאמרו לו שראש הממשלה מתפקד, ולכן אין צורך להעביר את סמכויותיו לממלא מקומו".
עוד הבהירו הרופאים כי שרון סובל מעודף משקל, למרות שהשיל מעליו שלושה קילוגרמים. בתחילה סירבו הרופאים למסור את משקלו האמיתי של ראש הממשלה, אולם לבסוף טענו כי שרון שוקל רק 118 ק"ג.
לדברי הרופאים, בבדיקת לב מיוחדת נתגלה חור בין העליות בלבו של ראש הממשלה, שדרכו ככל הנראה עבר קריש הדם שגרם לשבץ. הרופאים מסרו שמדובר בפגם די שכיח.
לאחר השבץ השני, העלוגורמים רפואיים אחרים שאלות קשות בנושא ההחלטה לפנות את שרון דווקא לירושלים ולא לבית החולים סורוקה בבאר-שבע, הסמוך למקום מגוריו. המומחים הסבירו כי במקרה של חשד לאירוע מוחי (C.V.A), מרכיב הזמן הוא מרכיב קריטי המתחלק לזיהוי של התסמינים בשילוב עם התחלת הטיפול בחולה.
לטענתם, ייתכן שאם ראש הממשלה היה מגיע לבית חולים קרוב יותר היה ניתן לאבחן את מצבו מהר יותר ולהגיש לו טיפול מהיר יותר, ובמידה ושני המרכיבים האלו היו מתבצעים, ייתכן והמצב יכול היה להיראות אחרת. הם הוסיפו, כי אין ספק שבמהלך הנסיעה חלה הרעה במצבו של שרון.