למה שרון פונה להדסה?
מחלוקת בין גורמים רפואיים בכירים לגבי ההחלטה לפנות את רה"מ לבית חולים מרוחק יותר
פרופיל אריאל שרון
לשאלה זו עונים גורמים רפואיים שנמצאים בקשר עם הגורמים האמונים על שלומו של ראש הממשלה, כי כאשר ראש הממשלה הוכנס לניידת הטיפול הנמרץ, הוא התלונן על כאבים בידו, בראשו ובחזה ובשלב הזה, נראה כי מצבו יציב ולא מדובר באירוע חמור.
לדבריהם, לאחר הערכה ראשונית של התסמינים הוחלט לפנות את שרון לבית החולים הדסה עין כרם מכמה סיבות מרכזיות שהבולטות בהן: היכרותו של המערך הרפואי בהדסה עם תיקו ומצבו הרפואי של שרון, בייחוד לאחר האירוע האחרון וכמו כן, כפי שהגדיר אחד הגורמים: "כי ידענו שבית החולים ערוך לקבלו גם מבחינה רפואית וגם מבחינת כל נושא האבטחה".
מבדיקה שנערכה עולה, כי בדרך לבית החולים היה ראש הממשלה בהכרה וגורמי הרפואה שליוו אותו סברו כי לא תחול הרעה במצבו אם יועבר לבית החולים הדסה. אותם גורמים מדגישים, כי ההידרדרות במצבו של שרון התרחשה במהלך דקות מועטות.
עם זאת, גורמים רפואיים אחרים מעלים שאלות קשות ומסבירים כי במקרה של חשד לאירוע מוחי
(C.V.A), מרכיב הזמן הוא מרכיב קריטי המתחלק לזיהוי של התסמינים בשילוב עם התחלת הטיפול בחולה.
לדבריהם, ייתכן שאם ראש הממשלה היה מגיע לבית חולים קרוב יותר היה ניתן לאבחן את מצבו מהר יותר ולהגיש לו טיפול מהיר יותר, ובמידה ושני המרכיבים האלו היו מתבצעים, ייתכן והמצב יכול היה להיראות אחרת. הם הוסיפו, כי אין ספק שבמהלך הנסיעה חלה הרעה במצבו של שרון.
זמן הרדמת החולה באירוע מוחי קשה הוא קריטי
פרופסור אריאל מילר, מהמחלקה לנוירולוגיה בבית החולים 'כרמל' מסביר כי הרדמתו של חולה שלקה באירוע מוחי כמו זה שעבר ראש הממשלה, נועדה להשיג שליטה חלקית בחילוף החומרים של החולה, ושליטה בצריכת החמצן של המוח. "לאחר השגת השליטה בצריכת החמצן, ניתן למזער את הנזק במקרים של שבץ מוחי. לכן, חשיבות הפינוי ליעד מתאים היא קריטית" אומר
מילר.
לדברי ניורולוג בכיר נוסף, במקרה של שרון, צריך היה לאבחן אם מדובר בקריש שחוסם את זרימת הדם או בדימום, כפי שהסתבר בסופו של דבר. בכדי לאבחן את הנעשה במוחו, היה צריך להגיע למכשיר M.R.I במהירות האפשרית. לאחר שמאבחנים שאכן מדובר בדימום תוך מוחי זמן הרדמת החולה הוא קריטי ולרוב יש לבצעו במהירות הקצרה ביותר.