נתניהו ידרוש עימות, שרון צפוי לסרב
יו"ר הליכוד צפוי להציע היום ליו"ר העבודה ולרה"מ להתמודד מולו בעימות טלוויזיוני. במטה פרץ נוטים להיענות להזמנה אם שרון יגיע. מקורבי שרון: "אנו מאמינים באחדות ולא בעימות"
מרכז הליכוד יתכנס היום כדי לאשר את שיריונו של השר סילבן שלום כמספר 2 ברשימה לכנסת, כמו גם את דחיית מועד הבחירות הפנימיות ל-12 בינואר. באותה ההזדמנותף צפוי היו''ר נתניהו, שנבחר לתפקיד בשבוע שעבר ונחשב ל"שועל טלוויזיה" מנוסה, לקרוא לפרץ ולשרון להתמודד מולו בעימות טלוויזיוני.
אבל יוזמתו של נתניהו לא זוכה בינתיים להתלהבות יתרה בסביבתו של ראש הממשלה. "אנחנו לא הולכים לעימות ואף פעם לא הלכנו לעימותים. פרץ וביבי מוזמנים להתעמת ביניהם'', אמרו מקורביו של שרון אמש. בסביבתו של שרון הוסיפו כי ''בקדימה מאמינים שבפוליטיקה הישראלית צריכים יותר אחדות ופחות עימותים". ככל הנראה, שרון לא יסכים להשתתף בעימות, כמו שנהג במערכות הבחירות נגד אהוד ברק ב-2001 ומול עמרם מצנע ב-2003.
בסביבתו של עמיר פרץ הסכימו חלקית להצעתו של נתניהו, אך התנו את השתתפות היו"ר בכך שאכן יהיה מדובר בעימות משולש, בהשתתפותו של ראש הממשלה. "נשמח להתייצב לכל עימות בו יואיל שרון לתת סוף-סוף תשובות למיליון חולים ללא תרופות, למיליון ילדים וקשישים מתחת לקו העוני, למיליון עובדים עניים, ולמעמד הביניים המאבד במהירות את תחושת הביטחון החברתי שלו", אמרו אנשי פרץ.

העימות הטלוויזיוני יובא לישראל מארה"ב, שם הפך לתופעה מחויבת המציאות, כמעט טבעית. על פי הכללים הנהוגים בישראל מאז 1996, מנחה את העימות עיתונאי בכיר, שמקצה זמן תשובה זהה לשני המתמודדים.
באותה שנה נפגשו לעימות מועמד הליכוד לראשות הממשלה, בנימין נתניהו, ומועמד העבודה לאחר רצח רבין, שמעון פרס. ניצחונו של נתניהו היה כה משכנע, עד שגם כיום חוקרים פוליטיים סבורים כי הנצחון הוא שסלל את דרכו לראשות הממשלה.
ב-13 באפריל 1999 התקיים עימות טלוויזיה אליו הוזמנו נתניהו, אהוד ברק, כמועמד 'ישראל אחת', ואיציק מרדכי, מועמד מפלגת המרכז
למרבה ההפתעה, הצליח מרדכי להביס את נתניהו, בזכות מתקפתו על ראש הממשלה דאז סביב הסוגיה הביטחונית והמגעים עם סוריה. משפט המפתח של מרדכי היה "ביבי, תסתכל לי בעיניים". נתניהו התבלבל, נלחץ והובס.
עם זאת, ניצחונו של מרדכי בעימות לא עזר לו בקלפי, אך פגע בתדמית אשף התקשורת שהוצמדה עד אז לנתניהו. כזכור, בסופו של יום הסיר מרדכי את מועמדותו, מה שסייע לברק להשלים את המהפך, ששלח את נתניהו למדבר הפוליטי לכמה שנים.
מאז העימות המפורסם של 1999, בהשתתפות נתניהו ואיציק מרדכי, לא נערכו עימותים טלוויזיונים בין המועמדים לראשות הממשלה. במערכת הבחירות של 2001, בה נאבקו ברק ושרון, לא התנהל כל עימות. העבודה הציעה סידרה של עימותים בין השניים, אך שרון סירב בתוקף. גם כאשר התמודד מול מצנע ב-2003, סירב שרון לשבת באולפן הטלוויזיוני לעימות חזיתי.
לאחרונה פורסם כי שלושת ערוצי הטלוויזיה הגדולים ניסו לארגן עימות בין המתמודדים לראשות הליכוד, אך היוזמה נכשלה. הסיבה לכך היתה דווקא סירובו של שר האוצר לשעבר בנימין נתניהו.
דוברו של נתניהו, אופיר אוקוניס, אמר אז בתגובה כי ''עימותים טובים מול מפלגות אחרות כמו 'קדימה' של שרון, 'העבודה' של פרץ או אפילו מול ברק בזמנו. כאשר ההתמודדות היא פנימית הפגיעה היא במותג 'הליכוד' ואף מהווה נזק אישי''.
בהכנת הידיעה השתתפו אבישי זוהר, מנחם רהט, מיה בנגל, אילאיל שחר וגיל חורב