גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


התשובה של צה"ל לכרמלה מנשה

אדוה, מש"קית פניות הציבור, עונה למאות פניות ביום ומספרת על הורי חייל שלנים בגן ציבורי, על אם מוכה שזקוקה לבנה וגם על קצינים שמחפשים פרוטקציות

אמיר בוחבוט | 8/12/2005 16:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כרמלה מנשה הפכה כבר למותג, בזכות התמקדותה בסיקור הסיפורים האנושיים של חיילי צה"ל. כעת החליטו בצה"ל "לקצץ" במשרה של מנשה, והנפיקו על מדף המקצועות הצה"ליים תפקיד המכונה "מש"קית פניות ציבור" (מפ"צית). מטרתה של המפ"צית היא להקשיב ולפתור את בעיית הטירונים בבסיסים של מפקדת זרוע היבשה. NRG מעריב מביא דגימה מהשטח מהתפקיד סוחט הדמעות, שמאגד בתוכו הרבה דרמות, כמו גם הרבה שמחות.

עם הגיוס, מקבלים הוריי הטירונים מספר טלפון, אליו הם יכולים להתקשר כדי לברר אודות בנם או בתם, זכויותיהם וחובותיהם, וגם כדי לספר על מר ליבם. זהו הטלפון של המרכז לפניות הציבור. סמלת אדוה שילר, מש"קית פניות הציבור בבסיס הטירונות זיקים ומ"כית טירונים בעבר, אמונה על מענה לשיחות כאלו. "אני מתחילה לעבוד ב-07:30 בבוקר עד 22:00 בלילה ומקבלת מאות פניות מהורים ביום", היא מספרת.
"הורים שמאיימים להתאבד"

לפי מחקרים שנערכו בצה"ל, מתברר כי בשבוע הראשון של הטירונות החייל כלל לא מבין מה קורה סביבו. בשבוע השני הוא עדיין שרוי בהלם, ורק לאחר מכן הוא מתחיל להתאקלם. עד ההתאקלמות, נוהגים הורים רבים להתקשר למפ"צית ולהציף אותה בשאלות: "מה זו טירונות?", "במה היא שונה מהשירות הצבאי עצמו?" ו"האם יש סכנה בכך שבסיס זיקים קרוב לעזה?", הם רק חלק מהשאלות הנפוצות איתו מתמודדת שילר.

"יש הורים שמדברים איתי כל יומיים במהלך הטירונות. חלקם מנסים לברר למה הבן לא התקשר הביתה, חלקם טוענים כי בנם לא

אכל ארוחת צהריים כי היה בביקור רופא, ובמקרים חריגים ביותר מתלוננים על יחס מצד המפקדים", מסבירה שילר. את המידע היא מעבירה במקרה הצורך למפקדי הפלוגות, על מנת שיטפלו בחיילים. במקרים קיצוניים, היא אומרת, נענשו מפקדים בעקבות תלונות כאלו.

שילר נחשפת לא אחת גם לסיפורים קשים של החיילים ומשפחותיהם. "פעם ביום בממוצע אני מקבלת פנייה מהורים שאומרים שהם רוצים להתאבד, בגלל הריחוק מהבן או בגלל בעיות שהבן סובל מהן. אני מקשיבה, מסבירה ומנסה לעזור, אבל יש המון מקרים שקשה להתמודד איתם".
טירונים באימון. צילום: ברקאי וולפסון
טירונים באימון. צילום: ברקאי וולפסון ברקאי וולפסון

"אני לא מתרגשת מקללות, זה רגיל"

לשילר לא חסרות דוגמאות. "באחד המקרים סיפרה לי אמא של חייל כי בעלה מכה אותה ורק הבן בטירונות שומר עליה. לכן היא ביקשה שנשחרר אותו לשבת. אמא אחרת סיפרה שבעל הדירה שלה מכה אותה, כי היא לא שילמה שכר דירה. במקרה אחר פנו אלינו זוג הורים שנזרקו מהבית וישנים בגן ציבורי בגלל חובות כבדים", היא מספרת. "יש גם הורים שמקללים ומאיימים, אבל אני לא מתרגשת מזה, זה רגיל".

כמו שנהוג בישראל, גם בצה"ל יש מי שמבקש לזכות ביחס מועדף, ולארגן לעצמו 'קומבינה'. "יש הורים שהם קצינים בכירים ומנסים להשתמש בדרגות שלהם כדי לשפר את התנאים של ילדיהם", אומרת שילר שמבהירה מיד כי "אצלי כולם שווים".

למרות התפקיד השוחק, אדוה מעידה כי היא מסופקת מאוד. "אני שמחה להועיל למאות חיילים והורים. מטרת התפקיד היא לעזור ולפתור בעיות. יש הורים שממשיכים להתקשר אליי חודשים אחרי שהסתיימה הטירונות, כי אין להם למי לספר על בעיות הבן", היא אומרת עם חיוך.

עדכון אחרון : 8/12/2005 16:01
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים