"הכושר והיכולת לתקוף באיראן קיימים"
רה"מ שרון קיים את המפגש השנתי של ועדת העורכים ושלח מסר מאיים לכיוון איראן, אך הבהיר שיש למצות את הדיפלומטיה. על פרס אמר: כל מפלגה ומדינה היתה שמחה שיכהן בשורותיה
שרון הדגיש כי ישראל שבה ומדגישה כי הגרעין האיראני הוא סכנה עבור כל העולם ולא רק עבורה. "ישראל איננה חוד החנית של המאבק הזה. זאת סכנה לארצות המזרח התיכון ולמדינות רבות בעולם", אמר שרון והוסיף: "נושא איראן גרעינית אינו יכול להיות מוסר מסדר היום, והוא נמצא על השולחן. ישראל איננה חסרת אונים והיא נוקטת בכל הצעדים הדרושים".
הבוקר פורסם במעריב כי גורם ביטחוני בכיר אמר שישראל תצטרך להתרגל למצב של יכולת גרעינית איראנית. שרון דחה את הדברים. "אני בדרך כלל חושב שצריך להתייחס פחות לאנשים שמוסרים דעות כאלה ואחרות. בדרך כלל הדברים האלמוניים, אני מציע להתייחס לזה במידת מה של ספקנות. צריך להבין שישראל ולא רק היא אינם יכולים לקבל מצב שבו איראן תהיה בעלת נשק גרעיני".
שרון נשאל לגבי הסיסמה של הליכוד לפיה "בחרת שרון - קיבלת פרס" ופתח במחמאות לגבי חברו לשעבר, וכנראה גם לעתיד, לשולחן הממשלה. "אני חושב שמדובר באדם מוכשר מאוד, בעל חזון שכל מפלגה, ואני מעריך שגם כל מדינה היתה שמחה שהוא יכהן בשורותיה. אני עבדתי איתו לא אחת והעבודה תמיד היתה שוטפת וביחסים שלנו בעתיד יהיו כך הדברים".
ראש הממשלה הסביר כי הדרך המדינית היא שהביאה לעזיבתו את הליכוד. "היתה לי הזכות להקים את הליכוד לפני שנים רבות. הסיבה שהחלטתי לעזוב היתה בגלל העובדה שאני מסתכל קדימה עכשיו ואני רוצה להגיע להסדר מדיני, ובעזרת השם בהמשך גם לשלום. לא ראיתי את
עם זאת, לא שלל שרון שיתוף פעולה עתידי עם הליכוד אם יקבל את דרכו המדינית ואת המצע של תנועתו. "אם הליכוד יאמץ את המצע הזה בדיוק כפי שהוא מופיע שם, אני חושב שהוא יכול בהחלט להיות שותף מלא להמשך הדרך. יש שם נושאים שנוגעים לנושאים מדיניים, ביטחוניים, חברתיים חינוך ונושאי ביטחון פנים".
שרון אמר כי אינו מתנגד למינוי שר ערבי בממשלה. "לדעתי האוכלוסיה הערבית בהחלט צריכה להיות שותפה באופן מלא. אבל לא קיבלנו החלטה ספציפית בעניין", אמר.
לדברי שרון, אינו מתכוון לבצע התנתקויות נוספות, אלא ללכת על פי מפת הדרכים. "איננו רואים היום מהלך נוסף מסוג שביצענו לאחרונה - ההתנתקות. לכן ההתעסקות מראש היתה בנויה למהלך אחד בלבד, והיא, מעבר ליתרונות רבים והישגים רבים, נועדה לסלול את הדרך לאפשרות של פתרון מדיני - ועלינו מקובלת רק מפת הדרכים. אין שום כוונה לבצע מהלך נוסף מסוג זה, אלא ללכת לביצוע של תוכנית מפת הדרכים על כל המשתמע ממנה", אמר.
שרון גם שב וחזר כי בקעת הירדן תישאר בכל הסדר עתידי בתחום אזורי הביטחון של ישראל. "עמדתי לא השתנתה ולא תשתנה כשמדובר בנושאי ביטחון. אני הבהרתי שבנושאי הביטחון לא תהיה פשרה כלשהי, ושישראל היא זו שצריכה לקבוע מהם הצרכים הדרושים להבטחת קיומה של המדינה".
קריאה הפנה שרון גם לכיוונה של הרשות הפלשתינית. "אני מקווה שהפלשתינים גם כן למדו ומבינים שצריך להפסיק את המדיניות שהם ניהלו במשך שנים רבות, שכתוצאה ממנה לא הצלחנו להגיע להסדר. הם צריכים להבין שעליהם לעשות מאמץ וללכת קדימה".
על הבחירות ברשות הפלשתינית אמר שרון כי הוא מתנגד להשתתפה החמאס. "נכון שזה לא דבר טוב להתערב בבחירות אצל אחרים, למרות שבעיניי השתתפות בבחירות לא הופך מיד לדמוקרט אמיתי. חמאס זהו ארגון מזוין שמטרתו היא לפגוע בישראל וגם אם ישראל היתה נסוגה לגבולות 67', מה שלא עומד לקרות הם היו ממשיכים בלחימה". שרון הדגיש כי ישראל לא מתאמת את נושא הבחירות עם הרשות ותמשיך את מדיניותה הקבועה ביחס לחמאס.