"נכנסתי לפוליטיקה בגלל עמיר פרץ"
אמרה העיתונאית שלי יחימוביץ', לאחר שנפגשה עם יו"ר מפלגת העבודה והודיעה לו על כוונתה להצטרף למפלגה. פרץ: "זהו יום חג לחברה הישראלית. ציבורים גדולים יכולים לזקוף את ראשם"
"אני מכירה את פרץ שנים רבות, עוד כאשר הוא היה ראש עיריית שדרות ואני כתבת בדרום", סיפרה יחימוביץ'. "השקפת עולמו תואמת לחלוטין את השקפת עולמי".
יחמוביץ' קיימה במשך שבוע מגעים עם פרץ, שניסה לשכנעה להיכנס לפוליטיקה. היום היא הודיעה על המעבר, אך יצאה מלשכתו של פרץ לבדה, כדי להעביר מסר ברור, לפיו אינה מתכוונת להשתמש בחסותו של פרץ בבחירות לרשימת העבודה לכנסת.
היא הדגישה כי לא קיבלה כל הבטחה לשריון או לתפקיד בכיר לאחר הבחירות: "לא היתה שום רמיזה, שום התחייבות, שום הבטחות חומריות, מעשיות ואופרטיביות, אלא עקרוניות בלבד".
בקול נרגש היא הוסיפה: "אני לא מגיעה לפוליטיקה לאחר שעסקתי בתוכניות בידור בטלוויזיה, אלא בעיסוק בחומרים פוליטיים, ובז'אנר הזה זה טבעי לעשות את המעבר".
דעותיה של יחימוביץ' בתחום המדיני-בטחוני שייכות נשארות בצד השמאלי המתון של המפה הפוליטית ותואמות את עמדות מפלגת העבודה. לדבריה, מכיוון שגם ראש הממשלה, אריאל שרון, תומך בעקרון של שתי מדינות לשני עמים ונסיגה מיהודה ושומרון, הגבולות האידיאולוגיים מטושטשים, ולכן זו היא שעת כושר " לעזוב את הוויכוח שדיכא מזה שנים רבות את הנושא החברתי".
בראיון לגלי-צה"ל פירטה הבוקר יחימוביץ את הסיבות להחלטתה לפנות לפוליטיקה. לדבריה, הסיבה הראשונה היא שמפלגת העבודה מהווה "אלטרנטיבה סוציאיאל-דמקורטית לימין הכלכלי שמשתולל כאן בשנים האחרונות". בנוסף, יחימוביץ אמרה כי מאז ומעולם היתה לה אג'נדה מגובשת: "אף פעם לא הייתי עיתונאית מהאו"ם. מדובר בצעד טבעי ואפילו בלתי-נמנע", אמרה לגלי-צה"ל.
לצפייה לחצו Play
פרץ מצדו אמר כי עבורו זה אחד הימים החשובים בפוליטיקה הישראלית: "זו הפעם הראשונה שאישה שנלחמת במשך שנים על עיצוב דעת הקהל במדינת ישראל מחליטה, תוך ויתורים אישיים מאוד גדולים וסיכונים גדולים , לנסות במקום לדבר על הפערים החברתיים להתמודד אתם ולצמצם אותם. אין לי ספק שיחימוביץ' היא תרומה אדירה למערכת הפוליטית".
בין פרץ ליחימוביץ' שוררת ידידות עמוקה, או כפי שמכנה זאת יחימוביץ': "דיאלוג אידיאולוגי עמוק וארוך בשנים". השניים מכירים כבר 23 שנה, עוד מהימים בהם כיהן פרץ כראש עיריית שדרות ויחמוביץ ככתבת בדרום.
הוא הוסיף כי הוא מעריך את יחימוביץ' ואת פעילותה ותרומתה לשיח הציבורי בישראל. "שלי לא מגיעה רק כדי לשנות אווירה, אלא להיות שותפה בכירה להנהגת המפלגה והמדינה", אמר. "אני רואה ביום הזה יום חג לחברה הישראלית. ציבורים גדולים יכולים לזקוף את ראשם היום. אין לי ספק שכל אישה בישראל זוקפת ראשה כי לפוליטיקה
לא רק פרץ שמח על הצטרפותה של יחימוביץ' למפלגת העבודה. "זו בשורה מצוינת וחיזוק מצוין למפלגה. שלי היא אישה עם תפיסת עולם דעתנית, רצינית", אמר שר הפנים אופיר פז-פינס. "אני שמח שאישה כזו הגיעה לפוליטיקה ולמפלגת העבודה", הוסיף פינס.
"זאת תוספת משמעותית לעבודה", אמרה ח"כ יולי תמיר. לדבריה של ח"כ תמיר, יחימוביץ היא לא רק עיתונאית, אלא היא "אישה בעלת עמדות חברתיות ומחויבות חברתית ראשונה במעלה". "הצטרפותה תאפשר למפלגת העבודה להעביר את המסר החברתי בצורה הכי יעילה לכל בית בישראל", הוסיפה תמיר.
מנגד, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, מלי פולישוק (שינוי) אמרה כי "תמוה הדבר שיחימוביץ', שבתור עיתונאית התעסקה רבות בנושא זיופים, שחיתויות ומנהל לא תקין, החליטה להצטרף דווקא למפלגה שהעומד בראשה הגיע למעמדו תוך ניצול ציני של ארגוני עובדים".
יחימוביץ, בת 45, היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה מהחוג למדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן-גוריון. את הקריירה העיתונאית שלה החלה לפני כעשרים שנה ככתבת עיתון "על המשמר" בדרום הארץ. בשנת 2000 הצטרפה לחדשות ערוץ 2, שם היא מראיינת ומגישה את התכנית "פגוש את העיתונות".
יחימוביץ', הנחשבת לעיתונאית אמיצה ודעתנית, עוסקת, בין השאר, בביקורת ספרותית בעיתונות. היא מתמחה בכיסוי המערכת הפוליטית בישראל ודוגלת במעורבות חברתית מצד עיתונאים. כמו כן, היא ידועה בדעותיה הפמיניסטיות.
צילום וידאו: אלירן חיאט