אשת הרב הודתה ולא הורשעה
רעייתו של הרב עמאר הודתה שלא דיווחה על התעללות בנער חרדי. בנה מאיר הורשע והודה בחטיפתו
למרות ההודאה, בית המשפט נעתר לבקשת התביעה וההגנה ולא הרשיע את הרבנית. עם זאת, בית המשפט גזר על עמאר בהתחייבות כספית של 10 אלפי שקל שלא לחזור על העבירה למשך שנה. כמו כן התחייבה הרבנית להמשיך בעבודתה התנדבותית בקהילה.
בכתב האישום המקורי הואשמה עמאר בעבירות של כליאת שווא וסחיטה באיומים, אך כתב האישום שונה לסעיף של הפרת חובת דיווח, לפיו "היה לה יסוד סביר להניח שהקטין נלקח והוחזק בניגוד לרצונו ונגרם לו נזק והיא לא דיווחה על כך".
בין הצדדים הושגו הסכמות, שלא הוצגו בפני בית המשפט, ולפיהן משפחת הרב תפצה את משפחת הנער ב-10 אלפים שקל , ובנוסף תמצא מקום לימודים לנער שעד כה נדחה מכל מוסד אליו פנה ותסייע במציאת מקום עבודה לאב.
התובע נימק את עסקת הטיעון ברצונה של התביעה להגן על הנער ולא לגרום לו טראומה נוספת במתן עדות נגד משפחת הרב הראשי, ולאור עמדתו הנחרצת של אבי הנער שביקש שלא להביא את להעיד את בנו בבית המשפט.
לדברי התובע, הוא השתכנע כי נטילת האחריות על ידי אשת הרב על החלק הזה בפרשה היא "קשה כשאול" ויש בכך אלמנט כמעט מספיק לענישתה. נימוק נוסף לעסקה היה שהרבנית לא היתה מעורבת במסכת האלימות שעבר הנער.
הסנגורית, עו"ד יעל גרוסמן, גללה במשך דקות ארוכות בפני השופט זכריה כספי את גרסת הנאשמת, שאינה מודה שידעה על אירועי האלימות אלא מודה שלא נהגה בסטנדרט מצופה ממנה ואכן לא דיווחה לאחר שנודע לה על המעשים.
על פי גרסת הרבנית, היא לא סיפרה אפילו לבעלה על הקשר בין בתה לבין הנער, עליו נודע לה כמה שבועות לפני
הסנגורית אמרה כי "עירובה של הרבנית במשפט הפלילי הוא טראומה שקשה לתאר וגם עירובו של בנה. הרבנית רחוקה מאלימות וכל חייה נוהגת בדרך שלום ובדרך של ליברליות ופייסנות ולכן זה כמו פצצה שנפלה לחייה".
הרבנית עמאר עצמה אמרה לשופט: "מאז צעירותי, כשסיימתי את חוק לימודיי, אני משלבת את היישום החינוכי. אני מתנדבת, אני מנחה קבוצות הורים בנושא של חינוך וחיזוק הזוגיות, הכל בהתנדבות. זאת דרכנו בבית ועזרת השם אני אמשיך אותה".
השופט קבע כי למרות שההתבטאות של הסנגורית לגבי הפרשה כ"טראומה משפחתית" הוא חריף בעיניו, הרי שעדיין אפשר לראות בהשלכות הפרשה על המשפחה כקשה עבורה.
מחוץ לאולם אמר אביו של הנער שעמד במרכז הפרשה כי הוא מרוצה מעסקת הטיעון. "אנחנו מאוד מעריכים שבננו לא צריך לבוא למסור עדות נגד בני משפחת הרב ואנחנו מקווים שהמשפחה תקיים את חלקה בעסקת הטיעון שהוא הסדרת מקום לימודים לבננו". האב הדגיש כי הפרשה נחשפה לאחר שבית החולים דיווח למשטרה על פגיעותיו של הנער וכי לא הם התלוננו על בנו של הרב.
הסנגורית יעל גרוסמן אמרה: "אנחנו שמחים שהפרשה הסתיימה בצורה זו, כשהפרקליטות בתיקון כתב האישום הוכיחה שהטענה של הרבנית שהיא לא ידעה על האירועים היתה טענה נכונה. ברגע שטענה זו התקבלה והרבנית לא הורשעה החלטנו שזו הדרך הטובה ביותר לסיים את העניין".
הבן מאיר עמאר הודה והורשע היום בבית המשפט בכתב אישום מתוקן. עמאר הורשע בשורה של עבירות: חטיפה לשם סחיטה, התעללות בקטין, כליאת שווא, סחיטה באיומים ובתקיפה הגורמת חבלה של ממש.
במסגרת עסקת הטיעון נמחקה מכתב האישום עבירה של הדחה בחקירה, ועבירת הסחיטה בכוח שונתה לסחיטה באיומים. כמו כן הוסכם שהתביעה תבקש לגזור על הנאשם עונש של שלוש שנות מאסר בפועל, והסנגור יוכל לטעון לעונש כראות עיניו.
הוסכם בין הצדדים על תשלום פיצויים לנער בסך 35 אלף שקל. ב-26 בדצמבר ישמיעו הצדדים את טיעוניהם לעונש ובית המשפט יגזור את עונשו.