אלימות נגד נשים? אפשר להבריז
מלבד יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, לא הגיע אף ח"כ לדיון על האלימות נגד נשים בארץ
יו"ר הוועדה ח"כ ענבל גבריאלי (ליכוד) מצאה עצמה לבד באולם בו התנהלה הישיבה, כאשר אף אחד מעשרת החברים האחרים - קולט אביטל (עבודה), רוחמה אברהם (ליכוד), אראלה גולן (שינוי), אבשלום (אבו) וילן (מרצ-יחד), רשף חן (שינוי), ואסל טאהא (בל"ד), אתי לבני (שינוי), אורית נוקד (עבודה), מרינה סולודקין (ליכוד), גדעון סער (ליכוד), גילה פינקלשטיין (מפד"ל) ויאיר פרץ (ש"ס) -
לא הגיע.
בדיון נוסף בנושא, שהתקיים בוועדת הקליטה, הגיעו רק שלוש חברות כנסת: קולט אביטל (עבודה), מרינה סלודקין (ליכוד) ושוב ענבל גבריאלי.
"מצער אותי שבדיון המיוחד שנערך לרגל היום החשוב הזה, אף חבר לא נוכח", אמרה גבריאלי. "גם אף לא אחת מ-17 חברות הכנסת לא הטריחה את עצמה להגיע לדיון שיש לו חשיבות לכל הנשים בחברה הישראלית".
מנכ"לית איגוד המרכזים לנפגעות תקיפה מינית הילה קרנר-סולימן שנדהמה מההיעדרות הקבוצתית ציינה כי הדבר מראה שהנושא לא באמת נמצא במקום שבו הוא ראוי להיות בסדר העדיפויות הלאומי. "זהו אות קלון לחברי הכנסת על חוסר מחויבותם לנושא", ציינה. "מלבד זהבה גלאון שמחויבת למאבק והתקשרה להתנצל, אך אחד מהחברים האחרים לא טרח אפילו להרים טלפון".
יותר נשים התלוננו על תקיפה
בדיון הוצגו נתונים חדשים של איגוד המרכזים לנפגעות תקיפה, משנת 2005, בנוגע למימדי האלימות כלפי נשים בחברה הישראלית.
לפי הדוח בנושא קיימת עלייה של 26 אחוזים בפניות של קורבנות אונס ותקיפה מינית קבוצתית לקווי החירום של מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. מהנתונים עולה עוד כי חלה עלייה של 14 אחוזים במספר
התלונות על גילוי עריות ועלייה של 20 אחוזים בתלונות על מעשים מגונים, זאת ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
כמו כן חלה עלייה של 20 אחוזים בתלונות על מעשים מגונים. עם זאת חלה ירידה של 12 אחוזים במספר התלונות על אונס וניסיון לאונס ומספר הכללי של התלונות שהתקבלו במוקדי החירום השונים לא חלה עלייה משמעותית.
עדכון אחרון : 22/11/2005 12:22