איך אומרים "שואה" בערבית?
היום ייערך כינוס בנושא השואה ביוזמת ערבי-ישראלי. מטרת הכנס: להעלות המודעות לשואה בקרב הציבור הערבי. היוזם מבהיר: "אנו לא מכחישים את השואה"
מאחורי הכנס עומד ח'אלד מחאמיד, עו"ד ערבי-ישראלי, שבשנה האחרונה עוסק באינטנסיביות בנושא השואה. במסגרת העניין שהוא מגלה בנושא, הוא אף חנך ערב יום השואה האחרון מוזיאון לזכר השואה בנצרת. בנוסף הפיץ ספרון בנושא השואה.
מחאמיד סיפר ל-NRG מעריב כי מאחורי הכנס, כמו גם מאחורי הקמת המוזיאון, עומד הרצון לגרום לציבור הערבי ללמוד ולדעת יותר על השואה שפקדה את העם היהודי במהלך מלחמת העולם השנייה.
מחאמיד שלח הזמנות לאנשים רבים בציבור הערבי, ביניהם חברי הכנסת הערבים וראשי עמותות. שני חברי כנסת בלבד - ח"כ עיסאם מח'ול (חד"ש-תע"ל) ועבד אל-מאלכ דהאמשה (רע"מ) - השיבו בחיוב על הכוונה להגיע לכנס. אולם בשיחה עם NRG מעריב סירבו השניים להתחייב על הגעה לכנס.
"אני לומד את ההצעה", אמר ח"כ דהאמשה. "אני לא מכחיש שואה, ואני חושב שראוי לדון בנושא. יחד עם זאת, עדיין לא קיבלתי החלטה סופית בנושא". ח"כ מח'ול הבטיח להגיע לכנס, אבל ככל הנראה לא יגיע לאירוע בגלל התחייבויות קודמות.
לא מכחישים את העובדות, אלא את האפקט
בכנס ישתתפו העיתונאי תום שגב מ"הארץ", הפסיכולוגים סמיר חאמוד וד"ר מחמוד מחאמיד והסטטיסטיקאי סולימאן מחאמיד.
לדברי עו"ד מחאמיד, במהלך הכנס יוצג סקר דעת קהל שבחן את עמדות הציבור הערבי ביחס לשואה. מהסקר עולה כי 60% מהנשאלים סבורים שהשואה היא טרגדיה של האנושות כולה, ולא רק של העם היהודי.
הדוברים בכנס ידברו בנוסף על ההשפעות הפסיכולוגיות של השואה וידונו בדרכים להגביר את המודעות בנושא השואה בקרב ערביי ישראל.
למרות הנתונים המעודדים שעולים מהסקר, עו"ד מחאמיד סבור כי לא נעשה די בתחום העמקת התודעה בקרב ערביי ישראל בנושא השואה. "יש הכחשה לגבי הצורך לדבר על השואה", הוא אומר.
"הערבים לא מכחישים את העובדות שהשואה היתה, אבל רוצים להכחיש את האפקט שלה. אני רוצה להעמיק את מודעות השואה בקרב הערבים, ורוצה שהם יכחישו לא את העובדות ולא את האפקט, ושיראו בשואה את הדבר שהשפיע הכי הרבה על הסכסוך הישראלי-ערבי".
עדכון אחרון : 17/11/2005 0:20