יום הזיכרון לרבין? עדיף לדבר על רחל אמנו
חוק יום הזיכרון ליצחק רבין מחייב את כל בתי הספר הממלכתיים לציין את רצח רה"מ. בחלק מהישיבות התיכוניות העדיפו להתעסק דווקא בדברים אחרים
עשור לרצח רבין - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
אתמול צוין יום הזיכרון העשירי לזכרו של רה"מ יצחק רבין ז"ל. חוק יום הזיכרון קובע כי "בבתי הספר יצוין היום בפעולות בהן יועלו דמותו ופועלו של יצחק רבין, בפעולות שיוקדשו לחשיבות הדמוקרטיה בישראל ולסכנת האלימות לחברה ולמדינה". סעיף זה חל על כל בתי הספר, ללא הבדל השתייכות מיקום או מעמד.
משרד החינוך הפיץ לבתי הספר מערכי שיעור על מנת שכל המגזרים יוכלו להעביר מסר אחיד בדבר ערכי הדמוקרטיה ושיח דמוקרטי בעיתות מחלוקת, ללא כל קשר לפוליטיקה.
"אין לצפות מתלמידי החינוך הממלכתי דתי להזדהות עם מורשתו הפוליטית של יצחק רבין ז"ל", אמרה אתמול שרת החינוך לימור לבנת, "המסר המרכזי של יום הזיכרון הממלכתי צריך להיות מסר של פיוס ודיאלוג". הדברים נאמרו בפתח עצרת הנוער הממלכתית שנערכה לציון יום הזיכרון.

עצרת הזיכרון לרבין במוצאי השבת האחרונה. צילום: אי-פי-איי אי-פי-איי
"מנהלי הישיבות הגיעו למצב מיאוס"
אולם, תלמידים בישיבה התיכונית "נועם" בירושלים טוענים שהישיבה לא קיימה פעילות בנושא אתמול, עת צוין יום הזיכרון הממלכתי. "לא דיברו איתנו על רצח רבין. אני מבין את החלטת בית הספר לא לדבר איתנו על הנושא. יש בינינו מפונים מגוש קטיף ומעורבים פה רגשות" אמר אחד מתלמידי הישיבה, "לא שוחחנו על הנושא, אבל אני יודע שמספר תלמידים ניגשו לרבנים באופן אקראי לשאול שאלות שנוגעות לרצח".
ראש הישיבה, הרב וייסמן אמר בתגובה כי פעילות הישיבה בנושא התקיימה אתמול אחרי תפילת הבוקר ועסקה בהשוואה
בין רצח רבין לבין מות רחל אימנו בסוגיית כוח מאחד ומפרד. וייסמן הוסיף כי הפעילות תימשך גם היום באופן יזום על-ידי התלמידים.
רב באחד הישיבות מציע הסבר אחר לנושא: "מנהלי ישיבות הגיעו למצב מיאוס, הם לא פותחים אפילו את מערכי השיעור של משרד החינוך. הסיבה לכך היא שבשנים האחרונות יש להם קושי להתאבל בדרך שהמערכת דורשת מהם. ישנה רתיעה מלגעת בנושא".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "מבדיקה שערכנו עולה כי הישיבות מקיימות דיונים עם התלמידים בנושא וכי חוק יום הזיכרון מתקיים".
עדכון אחרון : 15/11/2005 8:31