היישר מהמעברה
עמיר פרץ עשה דרך ארוכה מאז עלה ממרוקו ועד שתפס את כס היו"ר
המהפך: עמיר פרץ "כבש" את מפלגת העבודה
הנאום: שמעון, אנחנו אוהבים אותך וזקוקים לך
הלוזר: הקריירה של שמעון פרס רצופת הפסדים
הנעלם: פעיליו של פואד המתינו לו במטה לשווא
הוא גדל במעברה בנגב המערבי שברבות הימים הפכה לעיירת הפיתוח שדרות. אביו עבד במפעל בקיבוץ רוחמה ואימו עבדה במשק הבית. משפחתו סבלה ממחסור, ועמיר הקטן היה כבר מגיל צעיר ער לעוולות שנעשו סביבו ואף הוציא יחד עם חבריו עלון מחאה חברתי.
בצה"ל שירת כקצין חימוש בחטיבת הצנחנים. בשנת 1974 נפצע קשה בהיערכות צבאית במיתלה שבסיני. במשך שנה היה מרותק למיטה,ולאחר מכן לכסא גלגלים, עד שחזר להלך על רגליו, בניגוד לתחזיות רופאו.
כשהשתחרר מבית החולים, החליט להגשים חלום – הוא קנה משק במושב ניר עקיבא והיה למושבניק. הוא החל לגדל ירקות ופרחים, עדיין בכיסא גלגלים. בתקופה זו גם הקים משפחה. עמיר נישא לאחלמה ולזוג נולדו ארבעה ילדים – אוהד בן ה-26, שני בת ה-23, יפתח בן ה-17 ומתן בן ה-15.
מהעייריה לכנסת
בשנת 1983 קראו לו חבריו משדרות להנהיג אותם בבחירות לראשות המקומית. וכך, בגיל 30, הוא החליט לרוץ לבחירות בשדרות כנציג מפלגת העבודה. הוא ניצח בבחירות ובמשך חמש השנים הבאות היה לראש העירייה.
בשנת 1988 נבחר עמיר לכנסת ה-12 מטעם מפלגת העבודה ומאז הוא מכהן ברציפות כחבר כנסת. בכנסת פעל בעיקר בתחום החברתי-כלכלי ואף היה יו"ר ועדת העבודה והרווחה ויו"ר ועדת הבריאות.
ב-1994 פרץ נבחר ליו"ר האגף המרכזי בהסתדרות – האגף לאיגוד מקצועי. בדצמבר
1995 נבחר ליו"ר ההסתדרות החדשה. כעבור שלוש שנים נבחר שוב, בבחירות אישיות, לתפקיד יו"ר ההסתדרות ברוב גדול ובמאי 2002 נבחר לתפקיד לחמש שנים נוספות.
לקראת הבחירות לכנסת ב-1999 הקים פרץ את מפלגת העובדים "עם אחד". המפלגה החדשה, שהובילה קו חברתי, זכתה בשני מושבים בכנסת ה-15. עם הקמת ממשלת האחדות בתחילת שנה זו הצטרפה הסיעה לממשלה.
בבחירות לכנסת ה-16 זכתה מפלגתו בשלושה מושבים. בשנה שעברה התאחדה מפלגתו עם העבודה, ופרץ שב אל מפלגתו.
עדכון אחרון : 10/11/2005 5:51