סגירת הקלפיות נדחתה בחצי שעה
במטה פרס חוששים מאחוז ההצבעה הנמוך, וביקשו להאריך את מועד סגירת הקלפיות. פרץ ובן-אליעזר לא התנגדו ובעלי זכות הבחירה בעבודה יוכלו לממש את זכותם עד השעה 20:30
מטה פרס הוא הראשון שטען לזיופים מצד אנשיו של פרץ. אחד מיועציו של פרס, עורך הדין רונן אביאני, סיפר ל-NRG מעריב כי התלונה באה בעקבות מעשיו של אדם בשם משה אמסלם, "בחור של עמיר פרץ", לטענת היועץ, אשר עומד מחוץ לקלפי בשדרות ומכניס אנשים ללא תעודת זהות כדרוש. "הוא לוקח רק את רישיון הנהיגה ונותן להם מספר של בוחר שעוד לא הצביע ואז מאפשר לו להיכנס ולהצביע", אמר אביאני. "זה זיוף וזה פלילי". הוסיף.
בכיר במטה פרץ שלל את הטענות ואמר ש"מדובר בבקשה הוגנת והגונה כמו פסילתו של בן-אהרון.
מצביעי העבודה צריכים להבין שאם תימנע בחירתו של פרץ באמצעים מלוכלכים כאלה, יהיה זה הגט הסופי של העבודה מעיירות הפיתוח והשכונות".
מאוחר יותר התלוננו גם אנשיו בן-אליעזר על התנכלויות מצד אנשיו של פרץ. לטענתם, אנשיו של פרץ מאיימים על המצביעים שאם הם לא יבחרו במועמדים, הם יגרמו לפיטוריהם.
בקרב מטה פרס הביעו דאגה משיעור ההצבעה הנמוך שנרשם עד כה. כשהגיע פרס למטהו ברמת-גן לקח לידיו את האוזניות של הטלפניות והתקשר בעצמו לבוחרים. "אין זה מחויב המציאות שמפלגת העבודה תישאר בממשלה", אמר פרס. "אנחנו הולכים לפי מדיניות ולא לפי ממשלה."
שיעור ההצבעה הנמוך הדאיג גם את סגנית השר, אורית נוקד, שפנתה למזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, בדרישה לדחות בשעתיים את מועד סגירת הקלפיות, מ-20:00 ל-22:00.
בעקבות הבקשה ובעקבות המחלוקות בין מחנות המועמדים התכנסה ועדת הבחירות. לאחר ששלושת המועמדים הביעו תמיכה בדחיית מועד סגירת הקלפיות, החליטה הוועדה לדחות בשעה את מועד סגירת הקלפיות בשדרות, ובחצי שעה את מועד סגירת הקלפיות בשאר האזורים.
ההערכה היא שהמרוויח העיקרי מדחיית סגירת הקלפיות הוא פרס. זאת, מכיוון ששיעור ההצבעה הנמוך מעיד על כך שמרבית תומכיו של פרס לא הגיעו לקלפיות בעוד שתומכיהם של המועמדים פרץ ובן-אליעזר כן הגיעו, בין השאר בזכות המנגנון המשומן שעומד לרשותם.
תקרית מביכה אירעה מוקדם יותר כאשר, יצחק בן-אהרון, מותיקי תנועת העבודה, לא הורשה להצביע בקיבוצו גבעת-חיים, לאחר שנטען כי הוא רשום גם כחבר במרצ.
ממפלגת העבודה נמסר כי בהצלבה בין ספרי הבוחרים התגלה כי שמו של בן-אהרון מופיע בספרי שתי המפלגות. מקורבי פרץ, שבן אהרון נחשב לאחד מתומכיו, נדהמו לגלות על הפסילה ואמרו: "הטענות
גורמים בכירים במרצ אומרים כי לאחר בדיקה שנערכה ברישומי המפלגה התברר כי יצחק בן-אהרון, מוותיקי מפלגת העבודה, מעולם לא התפקד למרצ ולא היה חבר בה.

שלושת המועמדים – שמעון פרס, עמיר פרץ ובנימין (פואד) בן-אליעזר – החלו את יומם בהצבעה, יש להניח עבור עצמם, ומיד לאחר מכן החלו לתור את סניפי המפלגה ברחבי הארץ במאמץ אחרון בהחלט לשכנע את הפעילים לבחור בהם.
בנימין בן-אליעזר, שעל פי הסקרים צפוי לסיים במקום האחרון, החל את יום הבחירות בראיון בערוץ 10. מיד לאחר מכן הגיע בן-אליעזר בלוויית בנו, יריב, לקלפי בעיר מגוריו ראשון-לציון ברחוב זלמן שניאור, שם מימש את זכות הבחירה ושם את הפתק "הנכון" .
בהמשך הגיע בן-אליעזר לרמת-גן, שם נפגש בבניין מועצת הפועלים הישנה עם פעילים וזכה לקריאות עידוד. כאשר היה בדרכו החוצה הוא נפגש עם יריבו, שמעון פרס. השניים אחזו ידיים ואיחלו בהצלחה.
בקלפי ברמת-גן היה גם חיים אברהם, אביו של החייל החטוף בני אברהם ז"ל, שלא הסכים אמנם להגיד במי הוא תומך, אך מדבריו משתמע כי הוא משתייך למחנה פרץ. "מבחינתי חשוב שינצח האדם שיישם את מצע העבודה", אמר.
לקראת השעה 14:00 הגיע המועמד בן-אליעזר לקלפי אשדוד. במקום המתינו לו עשרות פעילים ותומכים נלהבים, אחד מהם שחקן הכדורגל בעבר ואיש עסקים בהווה, חיים רביבו. "אני תומך בפואד שנים מאז שהכרתי אותו", סיפר. "מאז, הוא הפך להיות חבר אישי שלי. אני תומך בו על בסיס אישי כי כל מי שמסביבו עוזר לו, זה האדם הנכון ללכת איתו".
נראה שלבן-אליעזר השפעה מיוחדת בעולם הכדורגל. גם שחקן עבר נוסף, אלון חזן, התגייס גם הוא לטובת בן-אליעזר. לאחר ההצבעה בקלפי המשיכו בן-אליעזר ומקורביו למסעדה באשדוד שבה נימק חזן מדוע הוא תומך בבן-אליעזר.
"באנו לעזור לחבר", אמר. "אנחנו הולכים עם פואד בלי קשר לשאלה אם אנחנו תומכים או לא במפלגת העבודה. אני חושב שיש לנו ראש ממשלה מצוין, שיכול להזיז מהלכים חשובים ושעשה עבודה טובה. בלי קשר, פואד הוא מועמד מצויין שיכול להזיז מהלכים".
במטהו של בן-אליעזר מגלים אופטימיות נוכח מה שנתפס בעיניהם כ"התעוררות של השטח". בשעות אחר הצהריים סייר בן-אליעזר באזור חיפה והקריות והוא אמור לחתום את יום הבחירות בעכו. משם, יחזור לת"א כדי לשמוע את התוצאות הסופיות.

עמיר פרץ השכים קום הבוקר מצלצולי הטלפון של תומכיו שביקשו לאחל לו בהצלחה במערכת הבחירות. אחד המתקשרים היה נתן טל, מזכיר התנועה הקיבוצית עד לפני מספר חודשים. טל, שעד לאחרונה תמך במתן וילנאי, הודיע לפרץ בחגיגיות כי הוא העביר את תמיכתו אליו ולא אל שמעון פרס. "תפקידה של העבודה הוא להוות אלטרנטיבה לליכוד ולהניף גם את דגל השלום וגם את דגל הצדק החברתי", אמר טל לפרץ ואיחל לו הצלחה.
את המסע שלו ברחבי הארץ החל פרץ בקלפי בעיר מגוריו שדרות. את הדרך אל הקלפי עשה פרץ ברגל ובדרכו לשם נתקל בתושבי העיר שמחאו לו כפיים, נישקו אותו וקראו לעברו "הלוואי ותהיה ראש הממשלה". עבור פרץ, הזוכה לתמיכה רבה בעיירות הפיתוח ובפריפריה, שדרות היא מקום טוב להתחיל בו את יום הבחירות.
במהלך סיורו של פרץ בעיירות הפיתוח ליוו את פרץ קריאות גלגולי הלשון או בשמם התקני "צהלולים". בעת ביקורו במטה הבחירות שלו בנתיבות פגש פרץ במצביעי ליכוד ומפד"ל שפנו אליו בקריאות "כל הכבוד" והבטיחו לו כי אם ייבחר "נצא לרקוד ברחובות".
במושב ברוש פגש פרץ את סבו של נהגו. הסב, איש דתי עתיר זקן, סיפר לפרץ על הימים שבהם גידל בוטנים וקטף כותנה במו ידיו ביישוב וכי היום הוא כועס על כך "שהעבודה הזניחה את הפועלים". לבסוף הניח הזקן את ידו על ראשו של פרץ ובירך אותו כי יצליח בבחירות.
פעיליו של פרץ במטות השונות בדרום ובעיקר בבאר שבע נלהבים ונרגשים. "הם אופטימיים והם נותנים לי כוח", אמר פרץ. הפעילים דיווחו לפרץ על אחוזי הצבעה בקרב מתפקדיו ונשמעו מעודדים.
"הפעילים שלנו אוכלים את הדשא", אמר פרץ. משפט כזה הוא משפט האימה של שמעון פרס, שחששו העיקרי הוא מהמנגנון המשומן ומהפעילים המסורים של פרץ.
פרץ ביקש להדגיש כי הוא מצא את הנוסחה, שלדבריו היא המנצחת: "הכלכלה תהיה בשירות האדם, האדם בשירות השלום והשלום בשירות הכלכלה. זה מעגל שיכול לקיים מדינה שמניפה את דגל הצדק החברתי לצד דגל השלום".

המועמד שמעון פרס הגיע הבוקר להצביע בקלפי ברחוב ברודצקי ברמת אביב, הנחשבת למגרש ביתי עבורו. פרס הציג בפני ועדת הקלפי את תעודת הזהות שלו, שעדיין נמנית על התעודות הישנות שיוצרו כפנקס.
למרות שתל-אביב בכלל ורמת אביב בפרט נחשבות למעוזו של יו"ר המפלגה, גם הוא וגם יריבו עמיר פרץ יופתעו לשמוע שרבים מהמצביעים שהמתינו בתור הארוך דווקא באו לתמוך בפרץ.
"מה יש? המפלגה הזו צריכה קצת רענון", אמר אברהם ראובני, גמלאי מרמת אביב שתמך במתן וילנאי והעביר את תמיכתו לפרץ לאחר שווילנאי פרש. "פרס קרוב היום מאוד לליכוד ואני לא רוצה אותו בראשות המפלגה", הוסיף ראובני שחבר במפלגת העבודה עשרות שנים.
לקלפי ברמת אביב הגיע גם עו"ד טליה לבני, יו"ר נעמ"ת ובת בריתו של עמיר פרץ. "רובנו בנעמ"ת רוצות מהפיכה חברתית ורק פרץ יכול להוביל את השינוי הזה", אמרה. "יש דעות שונות בנעמ"ת ולא כולן תומכות אוטומטית בפרץ, אבל הרוב המכריע כן", היא אומרת.
בין כל קשישי המפלגה בלט אורי אמויאל, צעיר בן 18 וחצי מרמת אביב שמתגייס בעוד כמה חודשים לצנחנים. אמויאל הצטרף למפלגה לפני חצי שנה ובא גם הוא להצביע עבור פרץ. "אני מאמין שהוא המועמד המתאים ביותר כרגע. הוא היחיד שיכול לנצח את הליכוד", הוא אומר.
יוסף גנץ, גמלאי מגבעתיים, שחבר במפלגת העבודה עוד מלפני שעלה לארץ ב-1948, בא להצביע עבור שמעון פרס ("יש מועמדים אחרים?" הוא שואל בהלצה). גנץ נחרד לגלות שאחרי כל כך הרבה שנים של תשלום דמי חבר הוא אינו מופיע ברשימת המצביעים. "אולי הם חשבו שעזבתי את המפלגה", הוא תוהה.
בצהריים הגיע פרס לקיבוץ שפיים והצטרף לארוחה עם אהוד ברק, סגנית השר וחברת הקיבוץ אורית נוקד ויתר חברי הקיבוץ בחדר האוכל של היישוב. כמה ילדים שהיו במקום לא זיהו את פרס, אך אמה של אחת הילדות התנדבה להסביר כי "הוא היה חבר טוב של רבין". במטה של פרס ציפו שאחוז ההצבעה בשעות הצהריים יעמוד על 20%, אך עד כה הנתונים אכזבו אותם. כדי להגדיל את אחוז ההצבעה, הפנה פרס קריאה לאנשים ללכת ולהצביע.
בהכנת הידיעה השתתפו מיה בנגל, יניב הלפגוט, גיל חורב ואלי בוהדנה. צילום וידאו: אלירן חיאט