חורשת האקליפטוס, הגשר, הסירה
חברת אקליפטופ תקים חורשות באתרי פסולת, תשקם אותם לרווחת הציבור, ותזכה לשווק את העץ לתעשייה. שיתוף פעולה כלכלי סביבתי
בימים אלה מקדמת חברת "אקליפטופ" רעיון מהפכני שיכול להוות פתרון למטרד ולהפכו לריאה ירוקה שמצדיקה את עצמה מבחינה כלכלית. בעולם, דרך אגב, הרעיון כבר מיושם בקנה מידה גדול.
במסגרת "פרויקט היער המשקי", תחכור חברת "אקליפטופ" שטחי קרקע מוזנחים ותשתול בהם חורשות עצים. על פי היוזמה אקליפטופ תשקיע בטיפוח החורשות ובתמורה תוכל לשווק את העצים שיצמחו לתעשייה. כל חורשה תכיל עצים בגילאים שונים. כל ארבע שנים ייכרת מחזור אחד של עצים בכל חלקה ויימכר לתעשיה. התושבים יזכו בריאה ירוקה, אזור לפיקניקים ופתרון להזנחה ולזיהום.
השבוע פנתה "אקליפטופ" למינהל מקרקעי ישראל בבקשה לחכור את הקרקע באתר הפסולת "סגולה" לתקופה של 49 שנים, לצורך שתילת יער משקי. אתר הפסולת "סגולה", שנסגר לפני כ- 13 שנים, שימש במשך שנים רבות אתר שפיכה לפסולת תעשייתית, מה שגרם ליצירת הר אשפה המזהם את הסביבה ומקורות המים עד היום. על פי התוכנית ישוקם אתר הפסולת ובמקום יישתלו כ-10,000 עצי אקליפטוס.
על פי מומחי המשרד לאיכות הסביבה שליוו את הפרויקט שיקום האתר יביא לשיפור איכות הקרקע, ימנע זיהום של מי התהום ויחסל את אתרי דגירת היתושים שבמקום.
לדברי מוטקה פנחסוב, מנכ"ל אקליפטופ, מדובר בהזדמנות נדירה לטפח את איכות הסביבה ולתרום לשיקום מתחם אתר הפסולת. "גידול וטיפוח יער משקי מאפשר ניצול אדמות שוליות לגידול יערות עם פוטנציאל מסחרי, תוך שמירה על מקורות המים, טיפוח נוף ומתן אפשרות לנופש פעיל לרווחת תושבי האיזור", מסביר פנחסוב, ומגלה כי החברה נמצאת במו"מ מתקדם עם רשויות נוספות להקמת פרויקטים דומים.
"השאיפה היא כי שיטת היער השיווקי תביא, להקמתם של 20 אלף דונם מטעי יער תוך שיקום מחצבות נטושות ואתרי פסולת תעשייתית. הכל תלוי בשיתוף פעולה של העיריות והגופים הממשלתיים", אומרים בחברה
עדכון אחרון : 8/11/2005 18:13