אושר: תרופות לרבע מהאוכלוסייה
הממשלה החליטה לרכוש תרופות לטיפול בשפעת העופות. שרון: אין לזלזל בנזק העצום שעלול להיגרם
ההחלטה התקבלה בממשלה בעקבות הצעתו של שר הבריאות, דני נוה, ובהתאם להמלצת ארגון הבריאות העולמי.
עוד החליטה הממשלה להקים צוות בין-משרדי, שיורכב מנציגי משרדי הבריאות, החקלאות, האוצר, הביטחון ומשרד ראש הממשלה. הצוות אמור להמליץ בפני הממשלה ביום ראשון הקרוב על אופן רכישת התרופות ועל המקור התקציבי לכך.
"אין לזלזל כלל בסיכון הנובע מהמגיפה, שנזקה יהיה עצום במידה והיא תפרוץ", אמר בישיבה ראש הממשלה, אריאל שרון.
משרד הבריאות פרסם כבר לפני מספר שבועות תחזית קודרת, שעל-פיה התפרצות של שפעת העופות בבני אדם בישראל עלולה להביא ל1.6- מיליון חולים ולגרום למותם של 3,000 ישראלים. על-פי התרחיש, מערכת הבריאות צריכה להיערך למגיפה שתימשך שישה עד שמונה שבועות, שבהם יהיו 780 אלף ביקורי רופא ו10,000- אשפוזים.
לאחרונה הנחה משרד הבריאות את מנהלי בתי החולים להיערך לטיפול במחלה. בבתי החולים אמרו כי אפילו "גל קשה של שפעת רגילה יביא לקריסה שלנו. בטח שאין לנו סיכוי להתמודד עם שפעת העופות."
ד"ר יצחק ברלוביץ, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ניסה לצנן את אווירת הפאניקה. "אנחנו מעריכים שבתי החולים יהיו מסוגלים לתת טיפול
בישראל מעריכים כי הנגיף עלול לנחות בארץ על כנפיהם של עופות נודדים, שיבואו במגע עם תרנגולות. יושב ראש הסתדרות המיקרוביולוגים והביוכימאים, אשר גולדשלגר, התריע כי ללא ציוד מיגון לא יבוצעו הבדיקות הנדרשות במעבדות.
לאחרונה החלו ישראל וירדן לשתף פעולה כדי להיערך יחד לאפשרות ששפעת העופות תתפרץ באזור. נציגים ישראלים וירדנים שנפגשו סיכמו לעדכן האחד את השני במקרה של איתור הנגיף באחת מהמדינות.
בנוסף, למדו הירדנים על היערכותה של ישראל מבחינה מקצועית ועל הצעדים שנעשו במדינה על מנת לאתר את מוקד הופעת המחלה במהירות, באם תגיע לישראל. כמו כן, קבעו הצדדים להיפגש פעם נוספת וכן לערוך השתלמות במעבדות למחלות עופות בבית דגן.
משרד הבריאות פרסם לאחרונה אזהרה לכל הישראלים שמתכננים לנסוע לחו"ל. עקב גילוי נגיף שפעת העופות בעופות בטורקיה וברומניה, ביקש המליץ מהישראלים לא לבקר במדינות הללו בלולי תרנגולות או בשווקים שבהם נמכרים עופות חיים. כמו כן הדגישו כי ניתן לאכול עוף ובשר במדינות הללו, כשהם מבושלים וצלויים.