תקווי להחלים מהסרטן תוך שלושה חודשים
חברת הביטוח מסרבת לממן לעובדת מהפיליפינים טיפול בסרטן השד מעבר ל-3 חודשים, דבר שיאלץ אותה לעזוב. חברת "הראל": "נוהגים לפי הפוליסה"
כיוון שהיא לא יכולה להמשיך לעבוד, חברת הביטוח ביקשה מרגויל החולה לחתום על מסמך שהיא עוזבת את הארץ עד סוף החודש בתמורה למימון כרטיס הטיסה חזרה הביתה. החברה נצמדת לחוק היבש שהעביר שר הבריאות לשעבר, ניסים דהאן, בכנסת ב-2001, לפיו, החברה המבטחת יכולה לשאת רק בהוצאות רפואיות לשם ייצוב מצבו של העובד, ואחרי שלושה חודשים יכולה להפסיק לממן טיפולים.
"חברת הביטוח אמרה לי שעל פי החוק אני צריכה לחזור לעבודה", סיפרה רגויל. "אמרתי להם שאני לא יכולה כי אני חולה, ואם אני לא בטיפול בבית החולים, אז אני שוכבת במיטה ולא קמה. "אני מפחדת לשאול כמה עולה הטיפול בארץ. אמרו לי שזה עולה מאות אלפים".
הצדיקים היחידים הם הזוג המבוגר אצלם עבדה אשר לא נטשו אותה בעת מחלתה ואפשרו לה להמשיך להתגורר בביתם כל זמן הטיפול, בעוד שהם שכרו מטפל אחר שיעשה את העבודה במקומה. "אין לה איפה להיות, והיא מקבלת טיפולים קשים באיכילוב", סיפרה ל-NRG מעריב בת שבע אושרי, הקשישה שבה טיפלה רגויל. "בגלל שחברת הביטוח לא רוצה להמשיך לממן לה את הטיפול, כנראה שהיא תעזוב בקרוב".
"אפליה מכוערת"
חבריה של רגויל פנו לארגון "במבילי" בדרום תל אביב, שמסייע לעובדים זרים. "הם מאיימים עליה שאם היא לא חותמת, הם לא ימשיכו את הטיפול", אמר עורך הדין של הארגון, עמאר מלדג'. "זאת למרות שלמרבה הצער הסרטן כבר התפשט ויש לה גרורות בבטן".
עו"ד חיים קליר, המתמחה בדיני ביטוח, אמר ל-NRG מעריב: "מדובר במצב אבסורדי, שמאפשר לחברת הביטוח להוסיף תנאי בפוליסה לפיו אם העובד לא חוזר לעבודה בתוך שלושה חודשים, מפסיקים לו את הטיפול. הצו מאפשר למבטח לשאת אך ורק בהוצאות רפואיות לשם ייצוב מצבו של העובד, עד שמוציאים אותו מהארץ באלונקה".
"זה נוגד ערכים בסיסיים של כבוד האדם, ונוגד את ערכי
היהדות", הוסיף. "מדינת ישראל רואה בעובדים הזרים כוח עבודה זול לבניין ארצנו וטיפול בזקנינו בלבד. ברגע שעובדים הופכים לחסרי תועלת בעקבות מחלתם מתכחשים אליהם. זו אפליה מכוערת שהרי העובדים הזרים לא זכאים לחוק ביטוח בריאות ממלכתי".
מחברת הביטוח הראל נמסר: "החברה נוהגת על פי תנאי הפוליסה".
עדכון אחרון : 11/10/2005 17:41