"נכשיל הבחירות אם החמאס ישתתף"
הניו-יורק טיימס מדווח כי במהלך פגישה עם כתבים אמר שרון כי ישראל לא תסייע לרשות לקיים את הבחירות לפרלמנט אם החמאס ישתתף. מסתמן: שרון ואבו-מאזן ייפגשו עוד שבועיים
לפי ידיעה שמתפרסמת הבוקר בעיתון "ניו-יורק טיימס" הביע גם שרון עצמו ספק ביכולתה של הרשות לקיים את הבחירות, שמתוכננות לינואר השנה, ללא עזרתה של ישראל.
לדבריו, הוא הבהיר להנהגה הפלשתינית כי ישראל מתנגדת להשתתפות ארגון החמאס בבחירות למועצה המחוקקת. לפי העיתון, אמר שרון לכתבים כי מסר ברוח זו העביר גם לנשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש.
גורם ישראלי בפמליית שרון הסביר את התנגדות ישראל להשתתפות החמאס בבחירות. "החמאס עלול להשיג 40% מהקולות והדבר עלול להחזיר אותנו 10 שנים אחורה", אמר הגורם.
בממשל האמריקני וברשות דחו את דברי שרון על הכוונה לשבש את הבחירות אם החמאס ישתתף בהן. "ההחלטה מי ישתתף בבחירות למועצה המחוקקת הפלשתינית נתונה בידי הרשות", אמר דובר המועצה לביטחון לאומי, פרדריק ג'ונס.
עם זאת הוסיף: "החמאס הוא ארגון טרור וארה"ב לא תקיים מגעים עם נבחרים שהם גם חברים בארגון טרור".
הממונה על המשא ומתן ברשות, סאיב עריקאת, גינה את מה שהגדיר התערבותה הבוטה של ישראל בבחירות. "אם הישראלים יתחילו להתערב בבחירות שלנו, הם יחבלו בתהליך הדמוקרטי בפלשתין", אמר. "אני מאיץ בישראלים שלא להתערב בבחירות שלנו. קיימנו בחירות מקומיות, שבהן השתתף החמאס וזוהי החלטתנו ואני מקווה שישראל תכבד את הדמוקרטיה שלנו".
שר החוץ הפלשתיני, נאסר אל-קידווה,
גם בחמאס גינו את הצהרותיו של שרון והדגישו את זכותם להשתתף בבחירות לרשות הפלשתינית. דובר החמאס, סאמי אבו-זוהרי, אמר כי הצהרות שרון הם חלק מהניסיון לפגוע בחמאס ולגרום למלחמת אחים בעם הפלשתיני. הוא אמר כי הבחירות הן עניין פלשתיני פנימי ו"אין זכות לכיבוש או לכל גורם חיצוני להתערב בו".
במקביל להצהרה החריפה שיצאה מפיו, אמר הלילה ראש הממשלה כי הוא ייפגש בתחילת אוקטובר עם יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן. ברשות אישרו עקרונית את מועד קיום המפגש. סאיב עריקאת אמר כי הנושא המרכזי בפגישה יהיה הגבול שבין רצועת עזה למצרים.
הבוקר דיווח העיתון "אל-קודס אל-ערבי", היוצא לאור בלונדון, כי מצרים והרשות הפלשתינית מנהלות מגעים לתיקון הגבול ביניהן ולאיחודה של העיר רפיח משני צידיה - המצרי והפלשתיני.
אם מצרים והפלשתינים יצליחו לגבש הסכם לגבי איחודה של העיר, פירושו של דבר הוא שהמשפחות הפלשתיניות, המתגוררות משני צידי הגבול, יוכלו להתאחד. ייתכן והדיווח הוא תגובה לכוונת ישראל להקים אזור חיץ בצפון הרצועה, שיפריד בין היישובים הישראליים לבין ריכוזי הפלשתינים באזור.
בהכנת הידיעה השתתפו סוכנות אי-פי ואיתמר ענברי