מזבל לזהב
בסוף השבוע הקרוב תעלה תערוכת יצירות אמנות העושות שימוש בחומרים בנאליים שרובנו מחשיבים לזבל. לראות ולהתפעל
בעלי עין חדה יבחינו כי בתוך הזבל מסתתר אוצר בלום של חומרים, צבעים וצורות- רובם מוצעים בחינם. התערוכה הקבוצתית, בהשתתפות 18 אומנים, מציעה נקודת מבט חדשה ומפתיעה על מיצוי החומרים שמוצאים באשפה.
"הקסם של הפיכת אשפה לאומנות אינו מתרחש בקלות", אומרים מארגני התערוכה, "דווקא פשטותם הבנאלית של החומרים דורשת מיומנות אומנותית גבוהה, והיא מתגלה לעינינו, כשאומנים מתחומי יצירה רחבים מיישמים טכניקות מקצועיות והופכים את הזבל לזהב".
התערוכה מדגימה כיצד בעזרת פעולת מיחזור פרטית, שמתרחשת במקביל למיחזור ברמה הציבורית, ניתן להפוך את שאריות החיים המודרנים למוצרים אותם ניתן למצוא בחנויות יד שניה, שווקי פישפשים, וסדנאות יצירה.
העבודות יוצגו החל מיום חמישי הקרוב (8.9) ועד ה-26.11. הגלריה פתוחה מידי סוף שבוע, בימים חמישי עד שבת בין השעות 9:30 ל-17:00. בתקופת התערוכה יתקיימו ''שבת אומן'' שבו יציג אומן עבודות נוספות בנושא וישתף את המתעניינים בדרכי עבודתו. את העבודות עצמן ניתן יהיה לרכוש בתקופת התערוכה.

עמית בריליאנט מרוממת את שקית הנילון מחומר אריזה מתכלה לחומר גלם רב גווני. ביתה של עמית הוא תחנת איסוף לשקיות מכל העולם: חברים ומכרים יודעים לאן להביא שקיות מחנויות יוקרה, מחנויות דיוטי פרי או מארצות אקזוטיות באסיה.
את המשטחים הצבעוניים, הכתובות והאיורים היא מחברת ושותלת בין
עמית למדה אמנות באקדמיה באמסטרדם ועסקה בעיקר בציור ורישום. היא עבדה באגף התפאורה באופרה הישראלית. בשנים האחרונות חיה ויוצרת בנחלת בנימין, משלבת אומנות עם איכפתיות ועירנות סביבתית.

לילך קינן פונה אל מיכלי השתיה הריקים ומגלה בשקיפות החומרים קולות ממעמקים.
לסדרת המנורות שלה היא העניקה שמות של יצורים ימיים- אצות, מדוזות ותמנונים. ואכן בידיה הופכים בקבוקי הפלסטיק הכחלחלים והירוקים לישות חדשה ומפתיעה. היא מוציאה מהם כל טיפת בנאליות ומגלה לנו אופנים חדשים של הסתכלות על הגוונים, השקיפויות והמרקמים השונים הקיימים בהם, תוך הקפדה על ביצוע מוקפד של חיבור בין חומרים. מפחיות השתיה המתכתיות היא גוזרת פסיפס רוטט של פיסות צבע, ההופכות לדגים ולציפורים שתנועת הרוח מפיחה בהם חיים.

בריג'יט קרטיה היא מעצמת מיחזור תל אביבית. מקפידה בדבקות דתית על כל מצוות הידידות לסביבה ומוצאת לכל חפץ ולכל חומר שימוש מחודש.
מסננת, מסחטה וקערת סלט, וכל כלי הפלסטיק הישנים והצבעוניים מהמטבח מתחברים אצלה למגדל תאורה ססגוני. עבודותיה מעוררות בצופה חיוך אוטומטי: איך לא חשבו על זה קודם? בריג'יט מטפלת בשקיות ניילון, בשאריות בדים, בפנימיות של צמיגים וברוכסנים משומשים מבגדים ישנים.
ההשכלה של בריג'יט מגוונת כמו תחומי היצירה שלה: היא למדה בפאריס אמנות, קולנוע ואדריכלות.
בארץ היא עוסקת בעיצוב פנים של דירות, מסעדות וחנויות. יש לה סטודיו בנוה צדק וחברה לעיצוב בשם BALADI.

יואב קוטיק המציא פטנט לטיפול בפקקי פח משוננים של בקבוקי שתיה. אותו עיגול החלץ בקושי ומתגלגל משם לרצפה או לפח הופך בעיבוד מיוחד לתכשיטים הנמכרים בחנויות מוזיאון. יואב, בוגר המחלקה לעיצוב מוצר בבצלאל עבד עד לא מזמן כמנהל שיווק בחברת היטק. כשגברו געגועיו לחומר הוא חזר אל הסטודיו במושב משמרת ושם הוא מפתח רעיונות ועיצובים.

טלי גיל יוצרת גופי תאורה פיסוליים ממסגרות של שקופיות. היא מתייחסת אליהן כאל מודול היוצר סדרה ומרכיבה סיפור חדש, תוך שימוש במאפיין המוכר של המסגרת הקטנה: העברת האור.
השקופיות מתחברות לוילון המעביר את האור ברכות ומספר סיפור חדש: במקומו של הצלולויד הושתלו חלקים של תמונה היוצרים תצריף של נוף עירוני.
טלי גיל, בוגרת המכון הטכנולוגי בחולון והקולג' לעץ ולרהיטים באמסטרדם, מעצבת רהיטים מקרטון, מפלסטיק ממוחזר ומסוגי עץ מגוונים. היא מבצעת פרויקטים סביבתיים בבתי ספר בדגש חינוכי, ואף מקיימת דיאלוג עם מפעלי תעשיה ומשנה תהליכי ייצור כדי להביע אמירה אמנותית אישית.
