שרון בישיבת הממשלה: "ארה"ב עמדה לימיננו וחובתנו לסייע לה"
בפתח ישיבת הממשלה התייחס ראש הממשלה לסופת ההוריקן "קתרינה", שזרעה הרס כבד בארה"ב. משלחת של אנשי משרד הביטחון ומשרד הבריאות תצא לארה"ב השבוע לתאם הסיוע
שרון סיפר כי כבר בשבוע שעבר הוא פנה לשר הביטחון ולשר הבריאות ושאל אותם כיצד ישראל יכולה לסייע לאמריקנים להתמודד עם האסון. "תוך שעות ספורות קיבלתי תשובות", אמר ראש הממשלה, ששלח תנחומים לעם האמריקני.
שר הבריאות, דני נוה, סיפר כי הוא פנה בשבוע שעבר לעמיתו מייקל אולידיק בהצעה כי מערכת הבריאות תסייע לארה''ב בהתמודדות עם האסון. נוה אמר בישיבת הממשלה כי ארה''ב היא מעצמה שמסוגלת להתמודד עם אסונות, אך יחד עם זאת גם מדינות קטנות כמו המדינה שלנו יכולות לסייע לה.
כבר ביום חמישי שלחשרון מכתב לנשיא ארה"ב ג'ורג' בוש, בו הביע תנחומים בשם ממשלת ישראל והעם בישראל על האסון הכבד. שרון גם הציע עזרה רפואית לנפגעי סופת ההוריקן, הכוללת בין השאר צוותי רפואה הכוללים מאות אנשים, ציוד רפואי רב, תרופות וציוד נוסף.
גם מדינות וגופים נוספים בעולם הציעו לארה"ב סיוע. האו"ם ונאט"ו הבטיחו לסייע בכל דרך אפשרית. ונצואלה הציעה לאמריקנים סיוע הומניטרי ודלק. בין המדינות הנוספות שהציעו עזרה - קנדה, יפן, צרפת, הונדורס, גרמניה, אוסטרליה, בריטניה, הולנד ואפילו קובה.
הנשיא בוש אמר בשבוע שעבר כי הוא לא מצפה לעזרה מרוב המדינות, מכיוון שארה"ב לא ביקשה סיוע. "אני כן מצפה להמון סימפטיה ואולי כמה מהמדינות יוכלו לשלוח דולרים", אמר הנשיא, "אנחנו אוהבים את העזרה, אבל אנחנו נדאג לעצמנו ואין לי ספק שנצליח בכך".

בינתיים נמשכים מאמצי הסיוע לנפגעים. הנשיא בוש הודיע אתמול כי יותר מ-21 אלף חיילים של המשמר הלאומי נשלחו למדינות לואיזיאנה ומיסיסיפי והבטיח כי 7,000 חיילים יישלחו נוספים לאזורי האסון. בוש אמר כי בפני החיילים עומדות שתי משימות: האחת, פינוי וסיוע לניצולי האסון והשנייה השבת החוק וההסדר בעיקר בניו-אורלינס, שעל רחובותיה השתלטו כנופיות פשע מאז האסון.
אולם משלוח החיילים זכה לביקורת דווקא משורות הצבא. קצינים בכירים בצבא ארה"ב טענו כי הצורך לשלוח אלפי חיילים לאזור שנפגע מההוריקן מפריע להם בביצוע המשימות באפגניסטן ובעיראק. לדברי הקצינים, הם יתקשו לבצע החלפות של הכוחות שנמצאים מחוץ לארה"ב.
לנוכח הביקורת הגוברת ניסה הנשיא בוש לשדר לתושבי ניו-אורלינס מסרים מרגיעים ואופטימיים. "כשרואים מבנים שלמים שקועים מתחת למים, קשה לראות עתיד חיובי", אמר בוש. "יש עוד עבודה קשה לעשות כאן. אך אזרחי אמריקה יכולים להיות בטוחים שיש לנו את היכולות לטפל בבעיה. נבנה מחדש את ניו-אורלינס ונראה לעולם שוב שגם הדברים הרעים יוציאו
הנשיא האמריקני ניסה להסביר לאזרחי ארה"ב כי הסיוע לנפגעי האסון אינו מלאכה פשוטה, זאת כיוון ששטחם של אזורי האסון גדול יותר משטחה של בריטניה. "עובדה זו מקשה על היכולות המקומיות", אמר. "התוצאה היא שאזרחים רבים פשוט לא מקבלים את העזרה שהם זקוקים לה, במיוחד בניו-אורלינס".