קורבנות אופנה
עשרות פעילים למען בע"ח הפגינו היום מול הסניף המרכזי של רשת "קסטרו" בת"א במחאה על השימוש בפרווה בקולקציית החורף של החברה. 3 פעילים עוכבו לחקירה בגין הפרעה לתנועה
פעילי ארגון שב"י (שחרור בעלי החיים בישראל) הגיעו לסניף הגדול של קסטרו, בן השלוש קומות, במטרה למחות נגד השימוש בפרוות של בעלי חיים לצורכי אופנה וביגוד. המפגינים נשאו שלטים עליהם נכתב "לאמא שלך יש מעיל פרווה? לאמא שלו כבר אין" ו"רק נבלה לובשת נבלה". בשלב מסויים הגיעו שוטרים למקום וביקשו לפזר את ההפגנה. לאחר שהמפגינים סירבו ללכת, נעצרו שלושה מהם. "זו אינה הפגנה בלתי חוקית. אנחנו לא חסמנו את המעבר לחנות או פגענו במישהו ולכן אין עילה להתנהגות האלימה של אנשי היס"מ", אמר חבר הארגון אמנון קרן, "ברור לנו שחברת קסטרו פשוט לא אוהבת את התמונות שהיא רואה מחוץ לחנות שלה, וכאשר גוף כזה, שכל גבירי הארץ מגיעים לארועי ההשקה שלו מפעיל לחץ, המשטרה מגיבה".
ממרחב ירקון נמסר כי שלושת החשודים עוכבו לחקירה בגין הפרה לתנועה ואי ציות להוראות השוטרים.
הפעילים למען בעלי חיים ברחבי העולם מנהלים כבר שנים רבות מאבק עיקש נגד תעשיית הפרווה. במקרים רבים השתלם המאבק והוסרו פריטים רבים מעל מדפי החנויות בארץ וברחבי העולם. חברת קסטרו השיקה השנה את קולקציית הסתיו והחורף שלה הכוללת פרטי לבוש מפרוות שועלים וארנבות, באירוע "נוצץ וחגיגי". האירוע נערך בהשתתפות יפים, יפות וגופות של חיות מתות וגרם לטענת רבים מאוהבי בעלי החיים, להרגשת בחילה קשה. "הזוהר לא יכול לכסות על הזוועה הכרוכה ביצור הבגדים הללו", טוענים פעילי זכויות בעלי חיים ומסבירים כי מחירו האמיתי של מעיל פרווה אחד עולה בין שמונה בעלי חיים (כשמדובר בחיות בר גדולות) לבין 60 בעלי חיים (כשמדובר בחיות קטנות כגון מינק), ו"זה מחיר ממש מופקע" הם אומרים.

למי שמתכוון לרכוש פריט העשוי משאריות גופו של שועל או מינק מציעים הפעילים להתאמץ וללמוד מעט על ילדותו של "המעיל" שלו (או שלה): כמחצית מהפרוות מגיעות מחיות בר (כגון שועלים ומינקים) שגדלו בטבע וניצודו בשיטות אכזריות, בדרך כלל ע"י מלכודות מתכת הנסגרות בחוזקה על רגלו של "המעיל לעתיד". לעיתים קרובות מנסה החיה הלכודה לכרסם את רגלה במאמץ להשתחרר מהמלכודת. ברוב המקרים,כמובן, הכירסום לא מועיל והחיה נותרת לגסוס במלכודת במשך ימים, עד שהצייד מגיע לסיים את העבודה בעזרת מכות מוט או חניקה.
החצי השני של קורבנות האופנה לא זוכות אפילו לילדות בטבע. 31 מיליון בעלי חיים
אם רצית/ה לדעת מה הדבר האחרון שמעילך ראה/שמע לפני שהומת בוודאי תשמח/י לדעת כי החיות מומתות בדרך שלא תפגע בשלמות פרוותן (ע"י תאי גז, זריקות רעל, חשמול או שבירת המפרקת), ללא כל התחשבות בסבלה של החיה.
המאבק העולמי בתעשיית הפרוות, שנפרס על פני יותר משני עשורים, השיג מספר הצלחות: בארצות-הברית מכירות הפרוות נמצאות במגמת ירידה החל משנות השמונים והאיחוד האירופי כבר אסר על לכידת חיות ע"י מלכודות רגל.
באנגליה, שם נסגרו 90% מחנויות הפרווה, אישרה הממשלה חוק האוסר על החזקת חיות במשקים עבור תעשיית הפרוות, החל משנת 2003. אמנון קרן, פעיל בשב"י וממשתתפי ההפגנה טען היום כי גופים כלכליים גדולים, מטבעם, מונעים ע"י המרדף לרווחים. "הם לא יפסיקו לשווק את מוצריהם הפוגעניים מיוזמתם, אלא אם כולנו נפעיל עליהם לחץ צרכני מסיבי. זו הדרך היחידה לגרום להפסקת הייצור המתעלל היא החרמה מוחלטת של קסטרו וחברות דומות, על מנת שיבינו שמכירת הפרוות לא משתלמת- השליטה נמצאת בידיים שלנו. אנחנו הקול של בעלי החיים ולא נוותר כל עוד קסטרו תמשיך להתייחס אליהם כאל חפצים. פרוות נועדו להילבש רק על-ידי בעלי החיים שנולדו איתן".
דובר קסטרו מסר בתגובה כי "קסטרו מתנגדת באופן נחרץ להתעללות בבעלי חיים, הנושא של ניצול בעלי חיים בתור מזון או כסות הוא נושא לדיון ציבורי פילוסופי שלנו אין חלק בו. שימוש בתרנגולות שמהם אנו אוכלים שניצלים או שימוש בפרות ובכבשים שמהם אנו אוכלים סטייקים והמבורגרים או שימוש בעורות ובפרוות לביגוד והנעלה, מקובל בכל העולם. אנו מבינים לליבם של אלה הנאבקים בדיון הציבורי למען החיות. הפניית הביקורת כלפינו נובעת מתוך הרצון להביא את הנושא לקדמת הבמה"