דווקא מריח טוב
תרסיס חדש שמופק מחזרת ימנע את הסירחון בדיר החזירים. בקרוב גם ברפת
דק גילה, שתערובת של חזרת ופרוקסיד סידן (CaO2) או מי חמצן (H2O2) יכולה לעקר את ריח הצואה של החזיר. מנין בכלל מגיעה הצחנה? הצחנה היא תוצר לוואי של פירוק חומר אורגני. כאשר תאים מתים, הם מושכים
בקטריות, אלה מפרקות את הרקמה – ופולטות גזים מסריחים. האנזים פרוקסידאז שבחזרת והפרוקסיד משנים את ההרכב הכימי של מחוללי הריח האלה– ולמעשה מעלימים אותם.
מספר מתנדבים שהתבקשו להריח את הזבל לפני ואחרי התהליך אישרה את הצלחתו, וכך גם הכרומטוגרפיה (בדירה לזיהוי תרכובות כימיות). בעקבות הצלחת הניסוי, מבקש עתה דק לבדוק את התערובת על זבל עופות וזבל פרות.
לטענתו, חקלאים יוכלו בעתיד לקנות את התערובת שלו ולשפוך אותה לדירים, לרפתות, ללולים ולאורוות – ולהיפטר כליל מהצחנה. "זה תהליך פשוט ולא יקר", הבטיח בראיון לפייננשל טיימס הגרמני.
אבל למה שהחקלאים יטרחו בכלל להשקיע כסף כדי להפחית את הריח? משום שעם המודעות הגוברת לסביבה, במדינות רבות אפשר לחטוף כיום דוחות על הצחנה. ולראייה – בעלי חוות בארצות-הברית משתמשים כבר במערכות לניטרול ריח, כגון אלה של חברת אקולו.
עדכון אחרון : 10/8/2005 11:34