גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הפלפלים הבולגריים הכי טעימים בעולם

(ומה לקנות בוורנה - מקום חלומי וזול לחופשה נפלאה!)

אודטה | 5/8/2005 22:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים,

יש לי פה מתכון בולגרי לפלפלים צלויים (ביורק) שחילצתי מחמותי השנייה, ליקה ז"ל, שהיתה בולגרייה חמה שאהבה להאכיל את משפחתה. היו לה עיניים תכולות וטובות, וכשהיתה באה לבקר אותי עם צנצנת זכוכית שבתוכה שכבו, צפופים, הפלפלים האלה, הייתי פוצחת סביבם במחול אינדיאני. לא, אתם לא מדמיינים כמה הם היו טעימים!

את המתכון הזה שלה, שהצלחתי לתעד, מכינים מפלפלים בולגריים - פלפלים ירוקים בהירים, מתוקים, מוארכים ומחודדים - שניתן להשיג אותם רק בעונה קצרה אחת (אנחנו נכין אותם מפלפלים אדומים בשרניים, שהם לא פחות נפלאים). היא היתה בשלנית בחסד, ובכל פעם שמישהו מתעלף מהטעם הטוב שלהם, עוד חסיד היא קונה לה, שיטען בשמים בעדה.

איך שאוכלים מהגרסה הטעימה הזו שלהם, מתחילים לילל כמו שאקאלים בליל ירח מלא. הם כ-ל כ-ך טעימים, שאפילו לי אין מילים לתאר את טעמם. זה קצת פצ'קריי להכין אותם, אבל אל תחמיצו את גן העדן הזה. רק תכינו ותטעמו. זה הכל.

היא היתה צולה אותם, מקלפת, חוצה אותם לאורכם וזורקת את הגרעינים. אחר כך היתה ממלאת אותם (לא פחות מדי ולא יותר מדי) בתערובת מיוחדת של גבינות. אחר כך היתה סוגרת אותם כמו טוסט, בזהירות, טובלת אותם בביצה טרופה (בלי קמח! ) כדי שרק יקבלו ציפוי דקיק, לא קליפה עבה של שניצל, ומטגנת אותם עד צבע זהב.

והצירוף האלוהי הזה בביס אחד של טעם הפלפל המתוק והצלוי עם הגבינות המיוחדות שמתגבשות לטעם מרוכז בטיגון, עם הציפוי הדקיק והזהוב של הביצה, כשכל אלה מטוגנים יחד - פייר, אין חיה כזו.

ואין חיה כזו אפילו לא בבולגריה, ואני יכולה להעיד על כך באחריות. חזרתי מגן העדן הזה ורנה (תרשמו לעצמכם שם אחד: מלון קמפינסקי החדש, איזה וואו!) ואלה המסקנות ועיקרן תחילה:

תביאו משם הרבה צנצנות דבש לבן צהבהב, שרק בבולגריה יש לו בשומת משגעת של דונג דבורים, תקנו שם את היין הלבן, החצי יבש, הנפלא ביותר ששתיתי עד כה, "Snow Wine", שמכינים אותו מענבים שקפאו. אגב, יין: יקים - שהוא ישראלי ממוצא בולגרי שחי על הקו והוא בערך מלך ורנה (טל' 052-3554979) - יודע להסביר יותר טוב ממני על היין המיוחד הזה ואיפה לישון, לאכול, לטייל, או להשקיע כסף בבולגריה, כי הם הולכים אוטוטו להיכנס לאיחוד האירופי, וההזדמנויות עדיין טובות.

תבקרו באלבנה, יריד מקסים שקולעים שם בפרוטות את הצורות הכי מסובכות של צמות אפריקניות, תבקרו בחצי האי נסבר, שהוא יופי צרוף של סמטאות, מסעדות דגים, בתים עתיקים וחנויות קטנטנות, תקנו פירות בכל דוכן, כי אין בשום מקום בעולם כמו המשמשים בלאדי והאפרסקים שלהם. תיהנו מהאנשים הכל כך טובים, שיש להם טון רגשי טבעי גבוה, תיהנו מהאוויר של ורנה ומהניקיון האקולוגי המדהים של המדינה הזו (ששווייץ קונה רק מהם את החיטה שלה! ), תריחו תמציות שושנים, שהן הפרח הלאומי של בולגריה, תקנו מוצרי טואלטיקה של המותגים הכי גדולים בעולם בשני פייאסטר וחצי ב"מטרו" - חנות סיטונאית מצוינת (אבל תצטיידו בכניסה, לפני הקנייה, באישור קנייה חד-פעמי, כי אם תגיעו לקופות בלעדיו, לא תוכלו לשלם! ) ותתבשמו ביפי עולמו של הקדוש ברוך הוא. תעשו את כל אלה מהר, כי בולגריה הולכת להיות ה"טורקיה" הבאה שלנו, אבל את הפלפלים האלה תכינו בבית. והם הולכים ככה:

חומרים:

20 פלפלים אדומים בשרניים (200 גרם כל אחד)
150 גרם גבינה בולגרית (ורק מחלב כבשים, או עזים. ל"גד" יש אחת כזו מצוינת)
750 גרם גבינת "טוב

טעם"
4 ביצים גדולות
2 כפיות מחוקות מלח
3 ביצים גדולות, נוספות, לציפוי הפלפלים לפני הטיגון
שמן רגיל לטיגון חצי עמוק, כמו לקציצות

אופן הכנת הפלפלים למילוי

1. צולים היטב היטב את הפלפלים מכל הכיוונים שלהם (כולל התחתית) בתבנית התנור, מתחת לגריל, בנאגלות, עד צבע שחור מתקלף.

2. מכניסים אותם לסיר ענק עם מכסה, ש"יזיעו", להקלת הקילוף.

3. מקלפים , מרחיקים גרעינים ואדרות ופותחים אותם בפס אחד לאורכם, ככה שמתקבל מהם "גיליון" מלבני.

אופן הכנת תערובת הגבינה

1. מגררים בפומפייה דקה גבינה בולגרית.

2. מערבבים אותה (רק בעזרת מזלג, לא במעבד מזון) עם גבינת ה"טוב טעם", 4 הביצים והמלח.

אופן מילוי הפלפל

1. לימניים : מחזיקים על כף יד שמאל הפתוחה, אבל צמודת האצבעות, גיליון מלבני של פלפל צלוי ומקולף עם הצד המחוספס (שהיה פנימי) כלפי מעלה.

2. שמים באמצע כל גיליון כזה כדור בן 60 גרם (גודל לימון קטן) של תערובת גבינה.

3. סוגרים את הפלפל על הגבינה מימין ומשמאל לצורת המבורגר שטוח ברוחב של 6 סנטימטר בערך ובעובי סנטימטר אחד. סנטימטר אחד משולי הפלפל עולים אחד על השני בתפר.

אופן הטיגון

1. בצלחת רחבה ועמוקה טורפים היטב 3 ביצים שלמות ומעמידים אותה ליד המחבת.

2. לתוך מחבת גדולה שופכים 16 כפות (כוס) שמן רגיל, בתור התחלה. מלהיטים מאוד את השמן.

3. בעזרת אצבעות שתי הידיים טובלים כל פלפל צלוי וממולא בתוך צלחת הביצים, מבלי להפוך אותו. מותחים ועורמים את הביצים הטרופות על הפלפל, כדי לחסוך את ההפיכה שלו.

4. בעזרת אצבעות שתי הידיים מרימים כל פלפל בזריזות מתוך צלחת הביצים ומניחים אותו בזהירות בתוך השמן הלוהט שבמחבת (אם מניחים אותם מהמרחק הכי קרוב לשמן, דווקא ככה יימנעו השפרצות).

5. מטגנים על להבה גדולה בכל פעם רק 4 פלפלים. 7 דקות על צד אחד ו-3 דקות על הצד השני. הופכים אותם בעזרת מרית שטוחה ומזלג.

6. לא נוגעים בהם כשהם חמים. אבל כשהם מצטננים, אוכלים, ואם נותר עוד כוח, כותבים לי איך היה...
איור: דימיטרי קיליסקי
איור: דימיטרי קיליסקי ד ימיטרי קיליסקי

"אז בעל אחד אמר לאשתו"

הנה קצת טעימות מתוך הספר "זוג משמים" מאת עו"ד בני דון-יחיא, שהוא בערך עורך הדין מספר אחת בארץ לענייני משפחה. כבר סיפרתי פעם שאין לי מושג איך הבנאדם הזה כל כך מצליח, כי כל זוג שבא להתגרש אצלו, מיד הוא מחתן אותו בכל כוחו. הספר מכיל סיפורים מקוריים ומשפטים שגורמים לבנאדם לחשוב, סביב נושא הנישואים. מביאים אותו בתור מתנה לכול מתחתן-מחותן-יתחתן פוטנציאלי, שיחכים. אגב, שוב ניתן להשיג את הספר הזה בכל סטימצקי, אחרי שהמהדורה הראשונה המורחבת אזלה. אז ה"טעימות" הולכות ככה:

"בעלי אוהב להקשיב לצרות שלי: הוא תמיד שמח לשמוע שמדברים עליו...".

"אחד הדברים החשובים ביותר שאב יכול לעשות למען ילדיו הוא לאהוב את אמם".

" מה ההבדל בין ארוס לבין בעל? שלושים קילו".

"יש בעל תכליתי, ויש בעל תחליטי".

"אם אתם רוצים שבן הזוג שלכם יקשיב לכל מילה שאתם אומרים, דברו מתוך שינה".

"איך קוראים לבעל שאף פעם לא מוצא מגרעות באשתו? אלמן".

"אשתי חושדת שאני מחטט בדברים שלה. זה, בכל אופן, מה שהיא כתבה ביומן שלה".

"עשו אהבה ולא מלחמה. ואם תתחתנו-תעשו את שניהם".

"סטיקר: ייפסקו הנישואים בבני אדם!".

"קשה לפגוש בבעל שמבקש עצה איך לשלב בין נישואים לבין קריירה".

אכן .

להתראות, קינדרלאך בשבוע הבא.

odetta@maariv.co.il

עדכון אחרון : 4/8/2005 23:03
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים