תעלומת "דקר" - הגרסה המצרית
אדמירל מצרי טוען כי זיהה את הצוללת, שלטענתו היתה בדרך להתנקש בנאצר, והורה לתקוף. עם זאת, גם הוא לא מתאר מה גרם לצלילתה
בינואר 1968 יצאה הצוללת "דקר" מבריטניה בדרכה לישראל. על סיפונה היו 69 אנשי חיל הים, והקשר עמה אבד בנתיב שבין כרתים לחיפה. כחודש לאחר מכן הוכרזו על היעדרם של הצוללת ואנשי הצוות שהיו על סיפונה.
מסמכים שהגיעו לידי העיתון הערבי א-שרק אל-אווסט היוצא לאור בלונדון שופכים אור על הנסיבות שבהן טבעה הצוללת הישראלית. בכיר לשעבר בחיל הים המצרי, האדמירל במילואים מוחמד עבד אל-מג'יד עזב סיפר לעיתון: "בשעות הראשונות של הבוקר שקדם להטבעת הצוללת, פיקדתי על כלי בשם 'אסיוט' במסגרת משימת הדרכה לתלמידים במכללה הימית. אחרי סיום האימון, כאשר התחלנו להיכנס לנמל, הבחין אחד התלמידים במטרה זעירה מאוד בים. התברר כי זהו חלק מצוללת אויב ששטה בעומק של פריסקופ במסלול מקביל לשלנו".
האדמירל הוסיף כי החליט לתקוף מיד את הצוללת, שלטענתו חדרה למים הטריטוריאליים של מצרים. ואולם תנאי השטח מנעו מהכלי המצרי לצלול בעקבות הצוללת הישראלית. "הכרזנו על מצב לחימה ויידענו את מפקדת הצי המצרי על כל פרטי האירוע, אך כאשר התקרבנו אל הצוללת, היא צללה לעומק", אמר.
האדמירל המצרי לא מתאר כיצד הוטבעה הצוללת, אך פרשנים צבאיים מעריכים כי לאחר שהצוללת נפגעה מפצצת עומק מצרית היא נאלצה לשקוע בפתאומיות מתחת לפני הים התיכון עד שנעצרה בעומק קטלני.
מאז היעלמותה של הצוללת השקיעה ישראל מאמצים אדירים כדי למצוא רמז שיפצח את התעלומה. לאחר חתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים ביקשה ישראל ממצרים מידע על גורל הצוללת. לבסוף, בתום חיפושים נרחבים זוהו ב-1999 שרידיה של הצוללת על ידי צוות חיפוש אמריקני.
עדכון אחרון : 2/7/2005 18:16