גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כאן ביתי: גדיד

המושב החקלאי במרכז גוש קטיף התפרסם כיישוב הדתי הראשון שניהל מו"מ על מעבר מרוכז ליישוב חלופי. אחד התושבים: לא נחכה שהסערה תעבור

אורי גליקמן | 29/6/2005 9:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תעודת זהות: גדיד

הוקם: 1982

מיקום: מרכז גוש קטיף

מספר תושבים: 75 משפחות

מאפיין את היישוב : ישוב דתי שנחשב למתון. ניהל משא ומתן עם המנהלת למעבר כגוש אחד ליישוב אחר.

נרצחים באינתיפאדה: אין

כוכבי היישוב: ח"כ יולי אדלשטיין



מפת היישוב גדיד. לחצו כדי להגדיל
מפת היישוב גדיד. לחצו כדי להגדיל 
הסכימו למשא ומתן על פינוי

בתחילת השנה עורר היישוב גדיד סערה  גדולה בגוש קטיף כאשר על פי הפרסומים, המשפחות המתגוררות במקום החליטו ברוב קולות לבדוק את האפשרות להקמת יישוב חלופי בתחומי הקו הירוק, אם תוכנית ההתנתקות תצא אל הפועל. מדובר ביישוב הדתי הראשון ברצועת עזה שרוב תושביו מוכנים לנהל משא ומתן על פינוי בהסכמה.

"החלטנו להתייעץ עם עורך דין כדי שיבדוק מטעמנו את האפשרות הזו. מדובר בהתייעצות ובבדיקה ראשונה בלבד בדבר מקום מגורים חלופי מועדף, אם אכן תתבצע התוכנית", אמר אז יושב ראש מזכירות היישוב, יואב אלול.  אולם שבועות אחדים לאחר ההחלטה שעוררה זעם עלתה לאוויר תוכנית ניצנים ששינתה את תוכניות התושבים.

תחילתו של היישוב בגרעין של  22 משפחות שהתמקמו ביישוב הקבע ב-1982. כיום מונה גדיד כ-60 משפחות ועוד 15 משפחות במרכז הקליטה. מקור שמו של היישוב

הוא בכינוי המקראי לפעולת קטיף התמרים הנפוצים באזור.

שלא כמו בשאר היישובים החקלאיים בחבל קטיף, בגדיד נבנו החממות בסמוך לבתי התושבים ולא מחוץ לאזור המגורים. שטחי חממות נוספים הוקמו מאוחר יותר סביב היישוב בשל הגידול בשטחי החממות למשפחה. ביישוב פועל "מפעל ליצור תמציות צמחי מרפא".

במושב, בעל האופי הדתי, הוקמו גנים ומעונות יום, בית כנסת מפואר, אולם אירועים סניף בני-עקיבא, מועדונית, מועדון נוער ומועדון לפעילות תרבותית.

מרכז הקליטה לעולים שהוקם ב-1999 קולט מדי שנה קבוצה של כעשר משפחות מצרפת המשתכנות במושב. את משפחות העולים מאמצות המשפחות הוותיקות מהמושב והן המלוות אותן בשנתן הראשונה בישראל.

לפני כמה שבועותעברלישוב ח"כ יולי אדלשטיין כחלק מהמאבק בסרבנות והצטרף לחברי הכנסת אפי איתם ואורי אריאל שכבר עברו לגוש קטיף  ולח"כ אריה אלדד שעבר לגוש בשא-נור.
חממות בגדיד. צילום: אופיר דוד
חממות בגדיד. צילום: אופיר דוד אופיר דוד
מחאה כתומה. צילום: אופיר דוד
מחאה כתומה. צילום: אופיר דוד אופיר דוד

"היישוב יאבק עד היום האחרון"

אחד התושבים הוותיקים מבהיר כי בניגוד לפרסומים, לא מדובר ביישוב שהרים ידיים. "היישוב הזה יאבק עד היום האחרון", הוא אומר ל-NRG מעריב. "אולם בניגוד לחלק מהיישובים כאן, היישוב כיישוב מסתכל גם קדימה ולא נשאר כבת יענה עם הראש בחול ומחכה שהסערה תעבור. בפירוש לא".

לתושב יש ביקורת רבה על התנהלות השלטונות לקראת ההתנתקות. "הכל מתנהל במדינה עקום. אין למפונים לאן לעבור, אין פתרונות לחקלאים ואנחנו ממשיכים להיות בטוחים במאבק ובצדקת דרכנו ומחכים שמישהו ישמע את הקריאה שלנו שהמלך הוא עירום. לא ניתן לבצע פינוי במצב כזה, צריך לעשות פסק זמן, לחשוב, אולי אפילו ללכת לבחירות מחודשות  ולתת לעם להחליט מה טוב בשבילו".

בינתיים מעריך התושב את התמיכה הציבורית בתושבים. "אנחנו מקבלים תמיכה אדירה מכל הארץ, עשרות מכתבים ופקסים שמגיעים מדי שבוע, זה מחמם את הלב ונותן עוד הרבה אוויר לנשימה, אוויר שהממשלה מנסה לשאוב מאיתנו".

על "כאן ביתי"

"כאן ביתי" הוא מדור, שבמסגרתו נציג בכל יום שלישי את סיפורו של אחד היישובים המיועדים לפינוי במסגרת ההתנתקות ואת רגשותיהם של התושבים לקראת הפינוי הצפוי.

עדכון אחרון : 16/8/2005 16:17
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''כאן ביתי''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים