עוגת גבינה גבוהה משגעת עם בועיות אוויר
(ואיך פותרים את נזקי העור של חרקי הקיץ. לגזור ולשמור)
חג שבועות מאחורינו, אבל בעיני זו לא סיבה מספיק טובה להפסיק לאכול עוגות גבינה. למה להפסיד דבר כל כך טעים, רק בגלל לוח השנה? וכשאני אומרת "עוגות גבינה" הכוונה היא לזן המדהים הזה של מגדלים אפויים לתלפיות, שמתפצפצים בפה במיליון בועיות אוויר נימוחות. זה. בדיוק זה.
כל החברים שלי יודעים שיום אחד אני פותחת מפעל רק לעוגות גבינה מדהימניות שכאלה.
נשב לנו על כרים וכסתות בפתח המפעל מול נוף מדהים עם כפיות שלופות, שבת אחים גם יחד, וכל משאית שתצא משם קודם כל תעצור לידנו. בקרת איכות - דבר מאוד חשוב בעסק, לא? ונבלה בנעימים, ככה שחבל על הזמן. נצ'זבט ונספר בדיחות וסיפורים מגלגלים ונסדר משם טובות לכל העולם, אבל בעיקר נטעם ונטעם ונטעם ונטעם. וכשהעיניים יהיו לנו כבר מזוגגות מרוב כל העוגות גבינה, בתור הבוס האחראי אני אשאיר את המשאית הזו במפעל לטעימות של אחר כך, כי איזה מין ניהול זה לא לבדוק את כל מה שטעון בדיקה?... ולא, ברוך, לא תהיה לי שום בעיה: לא עם הקיבולת ולא עם הקלוריות, ולא עם הזמן שלי ולא עם הזמן של החברים, כי זו הפנטזיה המושלמת שלי, ועל פנטזיות אין מכס, יקירי...
אבל טוב, יאללה, נחזור למציאות.
עוגות הגבינה האפויות, הגבוהות, הן בעיני עוגות הגבינה האולטימטיביות, כי הן משלבות בתוכן טכניקות אפייה שונות ומגוונות שכל תכליתן אווריריות מקסימלית.
ואם באווריריות מקסימלית, הנה אחת מצטיינת במיוחד של הקונדיטור מיקי שמו (04-8418840), עם פטנט אפייה בלתי רגיל שמחד מונע את "פיצוץ" ו"ביקוע" פני העוגה ומאידך מונע גם את ה"בטן" הקעורה האופיינית לעוגה שתופחת הרבה ואחר כך שוקעת. היא מתקבלת יפה, גבוהה ואחידה בכל שטח פניה.
תחתית בצק פריך
תבנית קפיצית מספר 24
100 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס ) סוכר
1 חלמון
140 גרם (כוס של 200 מיליליטר מלאה רק עד שפתה) קמח רגיל
1/8 כפית ונילין (או 1 כפית תמצית וניל)
אופן ההכנה
1. מערבבים חמאה וסוכר עד אחידות.
2. מוסיפים את החלמון ואת הקמח בשני שלבים עם הוונילין.
3. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
4. אחרי חצי שעה משטחים אותו כמו פסטלינה באצבעות על תחתית תבנית האפייה.
5. אופים חצי אפייה: שבע דקות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. מוציאים ומקררים.
מלית הגבינה
6 חלבונים
2/3 כוס סוכר
600 גרם גבינה כחושה 0% (!), לתנובה יש כזו
80 גרם (1/3 כוס) סוכר
6 חלמונים
100 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
1/2 לימון מגורר
40 גרם (4 כפות מחוקות) פודינג אינסטנט וניל לבן ללא צבע
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים ואת 2/3 כוס הסוכר לקצף יציב ומעבירים לקערה אחרת כדי לפנות את קערת המיקסר.
2. בקערה שהתפנתה מערבבים דקה, במהירות איטית, גבינה, סוכר, חלמונים, קמח, גרירת לימון ואינסטנט פודינג.
3. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים דקה.
4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים לאט עד שהצבע הומוגני.
5. שופכים את הקציפה לתבנית על הבצק הפריך ומבצעים "פטנט שמירת גובה העוגה".
6. אופים בחום 220 מעלות כ-15 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, משחררים עם סכין חלקה את העוגה מדופן תבנית האפייה, מחזירים את העוגה משוחררת בדפנות לתנור ואופים ב-150 מעלות צלזיוס עוד שעה ורבע.

1. שופכים את מלית הגבינה המוכנה לתבנית עם הבצק הפריך ואופים בחום 220 מעלות צלזיוס (428 פרנהייט ) כ-15 דקות.
2. אחרי 15 דקות מוציאים את העוגה מהתנור (!) ומשאירים את דלת התנור (שעדיין דולק) פתוחה, כדי שיירד החום.
3. בינתיים משחררים בזריזות עם סכין חלקה (ללא שיניים!) את העוגה רק מדופן תבנית האפייה.
מחזירים את העוגה לתנור ואופים בחום של 150 מעלות צלזיוס (302 מעלות פרנהייט) עוד שעה ורבע.
התוצאה: העוגה לא מתבקעת, ובגמר האפייה היא נשארת ישרה וגבוהה, באותו הגובה ששפכנו אותה לתבנית לפני האפייה.
הקיץ מביא איתו מגוון חרבשישים ובאגים מעופפים שמציקים לנו הרבה. אבל טיפול מיידי בעזרת שמנים אתריים יכול למנוע אי נוחות רבה. מדובר באי נוחות הנובעת מעקיצות, מכוויות מפריחות חום או משיזוף יתר.
תודה על המידע לאסנת פז, מדריכה לעיסוי תינוקות מהמרכז הארצי להדרכה להורים (טל':
08-8591676) אתר אינטרנט: www.babyrelax.info.
והרי החדשות ועיקרן תחילה:
עקיצות (חרקים, דבורה, וכו)
1. בכדי למנוע עקיצות של חרקים למיניהם: ממלאים בקבוק עם שפריצר (מרסס) בכוס מי ברז ומוסיפים למים מספר טיפות מאחד או מכמה מהשמנים הבאים: לוונדר, עשב לימון, מנטה, ציטרונלה, גרניום, ומרססים עם המים האלה את הבית. במידה ויש רשתות מומלץ לרסס גם אותן. הפעולה מונעת מהחרקים להיכנס הביתה.
2. אם יוצאים לטיול שבו ישנים בחוץ: רצוי יום לפני ובמהלך הטיול למרוח על הגוף שמן או קרם גוף שעורבבו בו כמה טיפות לוונדר או עשב לימון.
3. אם נעקצים מיתוש: מטפטפים על מקום העקיצה לוונדר טהור.
4. במקרה של עקיצות על שטחים גדולים בגוף: סוחטים מיץ משני לימונים, מערבבים אותו עם עשר טיפות לוונדר ושופכים את כל זה לאמבטיה שבה אנחנו טובלים.
5. עקיצת דבורה: מטפטפים על מקום העקיצה שמן קמומיל טהור שלוש פעמים ביום.
שיזוף
1. לאחר השיזוף רצוי למרוח תערובת שמנים מרגיעה: על כל מאה מילילטר שמן שקדים או שמן שומשום ("שמן בסיס") מערבבים שתי טיפות מכל אחד מהשמנים הבאים: לוונדר, קמומיל, גרניום ומנטה, שמרגיעים את העור מההשפעה של השמש המייבשת.
2. במקרה של עור שנשרף בשמש: המנטה מקררת את העור והלוונדר מטפל בכוויות.
3. במקרה של התייבשות: א. שותים הרבה מים "מועשרים" עם חצי כפית מלח לליטר מים בכדי להחזיר לגוף את המלחים שהוא איבד. ב. טובלים במים כמה שיותר קרים ומעסים את הרקות עם שמן אקליפטוס.
4. לתינוקות שסובלים מפריחה בגוף מחום מוסיפים לאמבטיה שלהם רבע כוס אבקת סודה לשתייה עם שתי טיפות שמן לוונדר.
ביום שבת האחרון לקחתי לידי את הספר האחרון של שלמה קאלו "המאמין" (הוצאת דע"ת, טל':
03-5071239). מול כל דף קטן של טקסט לא רב, מרוכז, מתומצת, שהוא ברמה של מולקולות, מילים ישנה תמונת טבע או תמונת כתר קטנטנה ויפהפייה. המלצת המחבר היא להשהות את המבט על התמונה לאחר שהטקסט נקרא, עשר עד 15 שניות, דבר שעשיתי. אין לי לזה הסבר, אבל אין לי מילים לתאר את הרגיעה שבאה על נפשי, אחרי הרבה זמן, רק מקריאת הספר הזה. זו מפה, המתווה דרך למאמין איך לעלות על דרך האמת ולהתחבר לאלוהים. וכל מילה בסלע. מי שמתעמק, באמת מתעמק בתוך הטקסט, מבין שהוא מקבל פה תזכורת ומורה נבוכים, מה השכפ"ץ הכי גדול שייתכן נגד פגעי ומכאובי העולם: אמונת אמת באלוהים. ובמילה אחת: קסם. פשוט קסם. מה זה מומלץ!
לכל המנחמים אותי על מות אמי, ששלחו מילים כל כך טובות, תודה מעומק הלב.
odetta@maariv.co.il
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 (אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם)