 |
אהלן חברים,
יום אחד, מיקי שמו הביא לאולפן קרואסונים ממולאים בגבינת פרמזן מגוררת ומאפים מלוחים בטעם השפיץ של גן עדן. הם לא עוברים לצערי בפקס, שתדעו על מה אני מדברת, אבל נניח, רק נניח שהיתה קיימת טכנולוגיית חלומותי: להניח עט אלקטרוני ליד המתכון ובפולסים מיוחדים ש נקלטים באזור הטעם של המוח שלנו היינו יודעים במדויק מה הטעם שלהם.
"אממממם!", היה אומר יוסקה לרוחי בעצימת עיניים, "כפרה? אולי תכיני את המתכון הזה מהעיתון? בואי בואי בואי, תקלטי גם את, איזה טעים זה! אואאאי אואאאי אואאאי! אה? מה את אומרת?". ורוחי
היתה באה, קולטת ומציעה לו להמשיך לקלוט את זה מהעיתון, כי כשהיא ביקשה ממנו לקחת את הילד מהגן הוא לא ממש קלט כמה זה חיוני עבור האינטרסים של עצמו שיעשה את זה. וככה הוא היה קולט שהחיים שלו בזבל וגם כן הוא היה קולט שהולך להיות לה בלילה כאב ראש קולוסאלי. ווי, כמה הרבה קליטות הוא היה קולט מתוך מתכון אחד....
אז עד שאפשר יהיה לדעת ככה כמה זה טעים, תצטרכו פשוט להכין את זה (או לקנות מוכן בקונדיטוריה של מיקי שמו, רחוב מוריה 30, חיפה , טל': 04-8104448. או רחוב האיצטדיון 6, קריית חיים, טל': 04-8418840). אתר אינטרנט: www.shemo.co.il
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
|
את בצק הקרואסונים הזה ("בצק כרוך"), שנעשה ממנו קסמים ונפלאות, מכינים בצורה שונה מהרגיל כדי שהתוצאה הסופית המשגעת תתקבל עם "דפדוף" פריך וקליל מהרגיל.
אז יאללה, לעבודה! אבל לפני הכל, צריך לדעת ש: 1 כוס נוזלים =200 מיליליטר; 1 כוס קמח=140 גרם; 1 כוס סוכר=200 גרם ; 1 כף מחוקה מלח=10 גרם .
קניות: 300 גרם פרמזן מגוררת (מגררים במעדנייה), 150 גרם קשקבל מגוררת, 500 גרם גבינת פטה עזים, 400 גרם חמאה, חלב, 200 גרם עגבניות מיובשות, שמן זית, ביצים, שקית שמרים של "שמרית", קמח רגיל, סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו יבש, 200 גרם בזיליקום טרי, שום טרי, 50 גרם אגוזי מלך, שומשום, קצח.
חומרים לבצק 50 גרם שמרים (1 שקית של "שמרית") 240 מיליליטר מים 150 גרם קמח רגיל 200 גרם קמח רגיל (נוסף, בכלי נפרד) 350 מיליליטר חלב 80 גרם סוכר 30 גרם מלח 100 גרם חמאה (מרוככת כחצי דקה במיקרו) 750 גרם קמח רגיל (נוסף, בכלי נפרד, סך הכל לכל המתכון זה 1 קילו ו-100 גרם קמח) חמאה לקיפול: 300 גרם נוספים של חמאה לקיפול לתוך הבצק
אופן ההכנה 1.בקערת המיקסר יוצרים ראש עיסה: מערבבים באופן ידני שמרים, מים, וקמח.
2.מכסים את "ראש העיסה" ב-200 גרם הקמח הנוסף בלי לערבב הפעם ומשאירים למנוחה במשך רבע שעה עד שפני אבקת הקמח נסדקים עדינות.
3.בקערה נפרדת מערבבים חלב,סוכר ומלח. את החמאה מרככים במיקרו במשך חצי דקה.
4. אחרי רבע שעה, כאמור, שופכים לקערת המיקסר את תכולת הסעיף הקודם, ובסוף את 750 גרם הקמח הנוסף. לשים עם וו הלישה במהירות איטית (מספר 2 מתוך 10), בסך הכל רק דקה וחצי של לישה. מתקבל בצק קצת קשה, שההתפחה מרככת אותו.
5. משאירים את הבצק בתוך קערת המיקסר על השיש לשעה, עד הכפלת הנפח ואחרי שהנפח מוכפל מכסים בניילון נצמד ומכניסים לשעתיים למקרר.
6. אחרי השעתיים במקרר מקפלים לתוך הבצק 300 גרם חמאה כמוסבר לעיל:
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אופן קיפול החמאה 1.מרדדים את הבצק למלבן של 40 על 25 סנטימטר, בעובי של כחצי סנטימטר. מחלקים את הבצק לאורכו לשלושה שלישים ומסמנים אותם בלבד, לא חותכים (דמיינו משהו כמו שלושה לוחות הברית מחוברים יחד.
2.מורחים את כל 300 גרם החמאה על "הלוח" השמאלי והאמצעי בלבד. טריק: שמים את החמאה הנוחה לעיבוד על שני השלישים (השמאלי והאמצעי) של הבצק המרודד, על החמאה מניחים דף נייר אפייה ומרדדים עם מערוך מעל הנייר, עד שהחמאה מכסה שני שליש מרוחב הבצק. מקלפים את הנייר. חשוב שכשמרדדים החמאה תהיה בטמפרטורת החדר והבצק יהיה קר מהמקרר, אחרת החמאה תפרוץ לנו מחוץ לבצק.
3.מקפלים את "לוח הברית" הימני (זה ללא החמאה) מעל "לוח הברית" האמצעי בלבד (המרוח חמאה). את "לוח הברית" השמאלי מקפלים ימינה, על הבצק שכבר קופל. מתקבל משהו כמו ספר תלת שכבתי. כשתכינו את זה תהיה לזה ממשות וזה יהיה מובן מיד (אם אתם רוצים, התאמנו על פיסת נייר מלבנית לפני העבודה, כדי שעקרון הפעולה יובן).
4. מסובבים את הבצק עם הפתח הרחב שלו לצד הקרוב אלינו ושוב מרדדים למלבן במידות של 40 על 25 סנטימטר כשעובי העלה הוא כחצי סנטימטר.
5.מקפלים שוב את הבצק באותה השיטה (שלושת "לוחות הברית"), אבל הפעם בלי חמאה (כי החמאה כבר בפנים).
6. שוב מביאים את הפתח לצד שלנו, מרדדים לאותו גודל מלבן, ושוב מקפלים באותה השיטה (יש לנו רידוד, מריחת חמאה, קיפול ושוב רידוד ורק קיפול ושוב רידוד ורק קיפול).
7. עכשיו מכניסים את הבצק למקרר לשעה ומכינים חומרים למליות השונות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
איור: דימיטרי קיליסקי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
הכנת קרואסונים מלוחים:
|
 |
|
 |
 |
 |
|
1. מחלקים את גוש הבצק לשלושה חלקים. שליש אחד ממנו מרדדים למלבן במידות 25 על 35 סנטימטר ובעובי של חצי סנטימטר, ומכינים קרואסונים.
2. חותכים את המלבן שהתקבל לשניים לרוחבו (בסכין לא משונן, כי הוא מושך את הבצק!).
3. מתוך כל רצועה חותכים משולשים ברוחב של חמישה סנטימטרים. חותכים שפיץ לבסיס, כמו בדיגום של לוח שש-בש. מתקבלות 28 חתיכות.
4. רק על הבסיס של כל משולש מפזרים פרמזן מגוררת בכמות של כפית שטוחה ומגלגלים לקרואסונים. עובדים עם גבינת פרמזן (תוצרת הארץ!), כי היא לא פורצת החוצה ונשארת ארומה מאוד טובה.
5. מכניסים לתבנית על נייר אפייה במרחק סנטימטר האחד מהשני, מורחים עליהם ביצה טרופה ומתפיחים במשך שעה וחצי. 6.אופים 13 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. יאאאאאמי!
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פיצי פיצטות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מגוש הבצק שחילקנו לשלושה חלקים נוטלים את השליש השני ומכינים ממנו "פיצי פיצטות".
1. מרדדים למלבן במידות 25 על 35 סנטימטר ובעובי של חצי סנטימטר. מורחים ממרח עגבניות (מתכון להלן) על כל היריעה בשכבה לא עבה (כמו חמאה על הלחם).
2. מפזרים על כל יריעת הבצק 150 גרם קשקבל מגוררת + כפית מחוקה אורגנו יבש.
3. חותכים את המלבן המרוח לשלוש רצועות רוחביות שוות.
4. מגלגלים כל רצועה לגליל או לרולדה (מהצד שלנו כלפי חוץ). מתקבל נחש ארוך, אותו פורסים לפרוסות ברוחב סנטימטר אחד.
5."משכיבים" כל פרוסה כזו בתבנית אפייה על נייר אפייה, ככה שנראה את הספירלה (לתבנית ביתית ממוצעת של 42 על 34 סנטימטר נכנסות 20 יחידות).
6. מתפיחים שעה וחצי. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, 13 דקות או עד שהפיצטות מזהיבות מאוד. זה כל כך טעעעעעעים!
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ממרח עגבניות מיובשות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
200 גרם עגבניות מיובשות, מושרות רבע שעה במים רותחים. אחרי זה מסננים וסוחטים אותן היטב ואז משרים אותן בכוס שמן זית.
1 שן שום קטנה, כתושה, בגודל של שקד. 1 כפית מחוקה אורגנו יבש 1 כפית מחוקה מלח 1/2 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
מכניסים עגבניות,שמן זית ותבלינים למעבד המזון וטוחנים עד קבלת מרקם משחתי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ביס מלוח וחלומי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מהשליש האחרון של הבצק מרדדים יריעה של 25 על 35 סנטימטר ובעזרת חותכן או כוס קטנה קורצים עיגולים בקוטר 2 סנטימטרים.
1.מניחים אותם בתבנית על נייר אפייה, במרחקים של סנטימטר אחד האחד מהשני.
2. על כל עיגול מניחים כפית מממרח העגבניות המיובשות.
3. מניחים על זה קובייה קטנה של גבינת פטה עזים נהדרת (סנטימטר).
4. מפזרים מלמעלה מעט שומשום או קצח, מתפיחים רק שעה ואופים במשך עשר דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים, מברישים בשמן זית או מטפטפים את שמן הזית עם כפית ומכניסים להמשך אפייה שלוש דקות נוספות. יאאאמי! חקשמח!
odetta@maariv.co.il רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 ( אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם) |  |  |  |  | |
|