ראשי > כוכבי מעריב > אודטה
בארכיון האתר
עוגת בלינצ'ס נהדרת
(וגם: פטרייה פלאית ועצומה חשובה)
28/1/2005
אהלן חברים,
 
לאון אלקלעי (טל': 03-6839978) הוא שף מחונן, יועץ קולינרי למסעדות, שמוציא תחת ידיו מעדנים נפלאים. אלוהים חנן אותו בחוש מידה, טעם מדהים ויצירתיות בשביל פיילה של שפים.
 
ומתוך אוצר הגודיז שלו, הנה משהו מטורף לחלוטין: עוגה המורכבת
משכבות חמימות וטעימות של בלינצ' ס, וביניהן שכבות נוטלה ושברי אגוזים. חלום חורפי של שחיתות. אין דבר, פרוסה אחת - בשביל שלא נמות חמור, כמו שאומרים בירושלמית-לא תביא עלינו את 20 הקילו העודפים, אבל הביס הזה מהפרוסה הוא קופון לגן עדן!!! וזה הולך ככה:
 
חומרים לבלינצ'ס
מחבת גדולה בקוטר 28 סנטימטר
260 גרם קמח רגיל (2 כוסות של 200 מיליליטר)
700 גרם חלב (3 כוסות וחצי של 200 מיליליטר)
20 גרם סוכר (2 כפות מחוקות)
קורט מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה לשימון המחבת
 
חומרים למילוי
2 צנצנות נוטלה (700 גרם נטו, ביחד)
200 גרם חלב (1 כוס )
150 גרם אגוזי לוז קצוצים וקלויים
250 מיליליטר שמנת מתוקה (1 מכל)
20 גרם סוכר (2 כפות מחוקות)
 
אופן הכנת הבלינצ'ס
היום, כשיש מחבתות טפלון, אפשר להגיע לבלינצ'ס ממש דקים. 
המחבת צריכה להיות עבה ככל האפשר, ובקוטר 28 סנטימטר, כאמור.
ככל שהבלילה דלילה יותר, כך הבלינצ'ס יהיו דקים יותר.
בזמן ההכנה,אומר לאון, אין להתעסק בשום דבר אחר, כי אחרת הבלינצ'ס מתבאסים.
1. למי שיש מעבד מזון: שמים את כל החומרים לבלינצ'ס, להוציא את החמאה לשימון המחבת, בתוך המעבד, ומערבלים עם להב פלדה כמה דקות טובות.
2. למי שאין מעבד: שמים את הקמח, המלח והסוכר בקערה עמוקה. בקערית אחרת טורפים את הביצים עם מעט מהחלב.
3. מוסיפים את הביצים והחלב לקמח. מערבבים הכל עם מטרף. מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים עד שאין גושים (גם אם נשארו מעט גושים, אפשר להעמיד את הבלילה במקום חמים למשך 10 דקות ואז לטרוף במטרף. כל הגושים יימסו).
4. מחממים את המחבת על להבה בינונית. מניחים בתוכה חצי כפית חמאה ומטים את המחבת בתנועות סיבוביות, עד שהחמאה מפוזרת בצורה שווה על פני כל המחבת.
כשהחמאה חמה, אך לא שחומה, מוסיפים חצי כוס בלילה (חצי מצקת מרק), תוך הטיית המחבת בתנועות סיבוביות, כדי לפזר את הבלילה באופן שווה. 
מניחים על הלהבה למשך כדקה.
מחדירים מרית עץ ארוכה בין החביתית למחבת תחת 2/3 מהחביתית (כך שמצד אחד של המרית יש 1/3 מהחביתית ומהצד השני: 2/3). מרימים בזהירות את החביתית והופכים, מחזירים ללהבה לעוד 30 שניות.
מחליקים את החביתית לצלחת שתכיל אותה בנוח. וככה, כשהן מונחות אחת על גבי השנייה, מכינים לפחות 15 חביתיות.
 
אופן הכנת המלית
1. קוצצים גס את אגוזי הלוז וקולים אותם במחבת טפלון יבשה.
2. מעבירים את ממרח השוקולד מהצנצנות לקערה ומרככים במיקרוגל.
3. מוסיפים את החלב ומערבבים. אם התערובת מתקשה מכניסים לעוד 30 שניות למיקרו. התערובת צריכה להיות רכה, נוטפת, אך לא נוזלית.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, לעיטור הסופי.
 
הרכבת העוגה
1. מניחים חביתית ראשונה על צלחת ישרה.
2. מורחים בשכבה דקה על החביתית את הנוטלה המדוללת (כמו שמורחים ממרח שוקולד על לחם) ובוזקים אגוזים.
3. מניחים מעל זה עוד חביתית וחוזרים על התהליך. מייצרים את העוגה הזו ממינימום 15 שכבות של חביתיות.
4. כשמסיימים להכין את השכבות, מורחים על החביתית האחרונה את כל הקצפת, שופכים עליה את רוטב השוקולד שנשאר ובוזקים את האגוזים שנותרו.
5. נותנים לעוגה להצטנן ולהתייצב חצי שעה, לא יותר (אבל לא במקרר!), פורסים משולשים כמו מעוגה רגילה, מגישים, ואנקות העונג של הסועדים הן שלכם בטאבו...
איור: דימיטרי קיליסקי
פטרייה מופלאה
ה"שיטקר" היא פטרייה נדירה (אחת ויחידה מבין כל 16 זני פטריית השיטקה). היא מסוגלת לשרוד בתנאי שטח קשים ביערות הגשם.
 
יכולת הגידול של ה"שיטקר" בתנאים קשים מתאפשרת הודות לייצור עצמי של רכיבים נדירים, החשובים גם למערכות ההגנה שלנו וקיימים באיזון ובכמות הנחוצה לאדם אך ורק בפטרייה זו.
 
מכאן יעילותה הרבה של הפטרייה המיוחדת הזו בשיפור העמידות של הגוף מול וירוסים וחיידקים.
 
מחקרים מדעיים רבים בעולם גילו וקבעו כי פטרייה ספציפית זו היא בת ברית מעולה למערכת ההגנה הטבעית של האדם, כי ניתן להשתמש בה כטיפול או כחיסון למניעת השיבושים במערכת החיסונית שלנו.
 
איך היא פועלת?
 
ה"שיטקר" מפעילה את מערכת ההגנה דרך איזון תפקוד מערכת העצבים האוטונומית ודרך שיפור מערכות הזיהוי של המערכת החיסונית שלנו, כדי שלא תתקוף את עצמה.
 
במחלות אוטואימוניות (מחלות שבהן הגוף תוקף את עצמו) כגון טרשת נפוצה, מחלת היאפים, קרוהון, קוליטיס וכו', אסור לתת לאדם מחזקים למערכת החיסון (טבעיים או תרופתיים, כמו שבטעות נהוג לתת), כי המערכת התוקפת מתחזקת ככה, והגוף תוקף את עצמו ביתר שאת. הגדולה של הפטרייה הזו היא שהיא משפרת את מערכת הזיהוי של המערכת החיסונית שלנו, כדי שלא תתקוף את עצמה, ובקיצור, היא מאזנת את הגוף דרך תיקון האיזון הפנימי (ואגב, פטריית ה"שיטקה" היא אחת ממרכיבי הפורמולה לילדים היפראקטיבים, ולא ה"שיטקר", כפי שפורסם בטעות).
 
את ה"שיטקר" ניתן להשיג אצל טבעוני, טל': 03-6320762.
 
ולהשומע ינעם.
רוצים תוכנית ממשלתית נגד נגע התאונות!!!
עמותת אור ירוק, העמותה לשינוי תרבות הנהיגה בישראל, כולל חיים הכט, שאלוהים יברך אותו על היוזמות שלו לחיים יותר איכותיים במדינה שלנו, מגייסת בימים אלו את הציבור בקמפיין ארצי ענק המבקש לחתום על עצומה הקוראת לממשלת ישראל לאמץ וליישם תוכנית לאומית למאבק בתאונות הדרכים.
 
כשמספיק אנשים יחתמו עליה, תאלץ הממשלה על כל גווניה ומפלגותיה לתת לנו תוכנית לאומית בנושא הזה.
 
ולמה ההתעקשות?
 
כי בכל מקום בעולם שבו יישמה ממשלה תוכנית כזו: באוסטרליה, בצרפת ובעוד ארצות, זה הצליח להפחית את מספר התאונות, ההרוגים והפצועים, בעשרות אחוזים, תוך מספר קצר של שנים.
 
תוכנית כזו תציל את חייהם של כ-250 אנשים בשנה!
 
ובאמת, תוך ימים ספורים הצליחה העמותה להוציא את הציבור מאדישותו ולהחתים על העצומה קרוב למיליון איש ואישה. סיסמת הקמפיין היא: "תאונות דרכים זה לא גורל - זה מחדל!". ומחדל תאונות הדרכים בישראל זועק לשמים. בעשור האחרון גובות התאונות מחיר חברתי ומשקי כבד ביותר: כ-500 הרוגים מדי שנה (פי שניים ויותר ממספר ההרוגים בכל הפעולות הקשורות בבטחון המדינה!!!). מהם כ-50 ילדים ולמעלה משליש הולכי רגל. כ-3,000 פצועים קשה, שעולמם ועולם משפחותיהם חרב עליהם ועשרות אלפי פצועים אחרים, שבכרוניקה מוגדרים כ"פצועים בינוני וקל" ובמציאות זה הרבה פעמים אובדן קשה וקבוע של איכות חיים. ההפסד הכלכלי הנגרם למשק בשל תאונות הדרכים הוא של יותר מ-12 מיליארד שקל לשנה, שהם בין שניים לשלושה אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי.
 
היקף הבעיה של תאונות הדרכים הופך אותה לבעיה לאומית. כבר יותר מעשר שנים אין שינוי משמעותי במספר ההרוגים והפצועים. כל הפעילות המבוצעת היא אקראית ומקומית. בשנת 2005 עדיין אין לממשלת ישראל תוכנית לאומית מערכתית. אנחנו רוצים תוכנית לאומית בנושא!
 
לחתימה: חייגו (עכשיו! עכשיו! ) 6393 או 4020 באס-אם-אס.
 
הצטרפו לעצומה, כי בנפשנו היא!
הערה בקשר ל"שיטה ללא ריטלין"
אין טעות בטלפונים. הם פשוט לא מספיקים לענות לכל הפונים ומכסת הילדים לניסוי כבר מלאה. מי שרוצה לפנות לקליניקה של הדסה קול באופן פרטי, הטלפון הוא: 09-9514462
 
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 (אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם)

odetta@maariv.co.il

  מדד הגולשים
נעצר חשוד בפרשת...
                  18.84%
היעלים הבורחים...
                  11.58%
רצח מרגריטה...
                  8.28%
עוד...

אודטה
העיקר הבריאות!  
אלי יצפאן - סופר מודל  
אודטה  
עוד...

עוד כותבים
אבי בטלהיים
אבי רצון
אביעד פוהורילס
אבישי בן חיים
אדם ברוך
אודטה
אמנון דנקנר
אראל סג
בן דרור ימיני
בן כספית
טלי ליפקין-שחק
יהודה שרוני
יהונתן גפן
מאיר שניצר
משה גורלי
משה פרל
נתן זהבי
עמיר רפפורט
קובי אריאלי
רוביק רוזנטל
רון מיברג
רון עמיקם
שי גולדן
שלום ירושלמי
שרי אנסקי