ראשי > חדשות > חדשות בארץ >כתבה





חצבת - מחלת ילדים ללא תרופה
לראשונה מזה עשר שנים, נפטר אתמול ילד בן 7 מהמחלה חשוכת המרפא. תשובות לשאלות מטרידות
 דן אבן
5/8/2004  9:04
:עוד בכתבה
איך נדבקים בחצבת?
למה גורמת המחלה?
איך מטפלים במחלת החצבת?
האם כדאי ללכת לרופא כשמופיעים הסימנים?
מתי ניתן החיסון לחצבת?
איך נדבקים בחצבת?
חצבת היא מחלה זיהומית קשה המועברת על ידי נגיף (וירוס) בזמן מגע עם אדם חולה. לדברי פרופ' סילביו פיטליק, מנהל המחלקה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי רבין, "ניתן להידבק בחצבת על ידי מגע עם הפרשות שונות ואפילו בעקבות שיעול של חולה".
למה גורמת המחלה?
חצבת היא מחלת ילדים נפוצה שגורמת לרוב לסימנים קלים הכוללים חום, דלקת גרון, נזלת, שיעול, ודלקת בלחמית העין שמובילה לאדמומיות בעיניים ופריחה בכל הגוף. במקרים קשים עלול הנגיף לגרום לדלקת ריאות, דלקות אוזניים קשות, דלקות מוח, התכווצויות ופירכוסים. מהמחלה מתים בעיקר ילדים מתחת לגיל 5 ומבוגרים מעל גיל 20.
איך מטפלים במחלת החצבת?
במרבית המקרים המחלה עוברת מעצמה, ואין טיפול רפואי לאנשים שנדבקו בחצבת. עם זאת, במידה ומתפתחת דלקת ניתן טיפול תומך, באנטיביוטיקה למשל.
האם כדאי ללכת לרופא כשמופיעים הסימנים?
חשוב להיבדק אצל רופא כדי לשלול סיבוכים אפשריים אחרי ההידבקות בחצבת. בדיקות דם במעבדה מאפשרות לאתר בקלות את הנגיף שגורם למחלה. רופא שראה חצבת בעבר מזהה אותה בקלות יחסית, אבל חלק גדול מהרופאים כיום לא נחשפו למחלה, משום שהיא הפכה לנדירה.
מתי ניתן החיסון לחצבת?
החיסון ניתן בטיפות חלב בגיל 12 חודשים ולאחר מכן בכיתה א'. אין צורך לחסן תינוקות מתחת לגיל שנה. מדוע יש הורים שלא מחסנים את ילדיהם? החיסון נגד חצבת ניתן בטיפות חלב עבור תשלום אגרה. אגרה כללית לחיסון בלשכות הבריאות המחוזיות עולה 60 שקל ואגרה לרישום בפנקס חיסונים עולה 55 שקל. לדברי מנהלת לשכת הבריאות המחוזית בירושלים, ד"ר חן זמיר, יש הורים שלא מסכימים לחיסונים בשל אמונות שונות, אבל "רבנים מסרו לנו בפירוש כי הם ממליצים לקבל את החיסון".
שמור במזוודהשלח לחברהדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורוםכתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודהשלח לחברהדפסה
הוסף תגובה עבור לפורוםכתוב לעורך
חשוב להיבדק אצל רופא כדי לשלול סיבוכים אפשריים אחרי ההידבקות בחצבת. בדיקות דם במעבדה מאפשרות לאתר בקלות את הנגיף שגורם למחלה. רופא שראה חצבת בעבר מזהה אותה בקלות יחסית, אבל חלק גדול מהרופאים כיום לא נחשפו למחלה, משום שהיא הפכה לנדירה