ראשי > חדשות > חדשות בארץ >כתבה





עודף מאלף
אפשר לשבוע במסעדה טובה ולחזור עם לא יותר מ-500 קלוריות. להלן 10 דוגמאות
 אילנה שטוטלנד
31/5/2004  18:40
:עוד בכתבה
האופציה ההודית
האופציה המזרחית
האופציה האיטלקית
האופציה הצרפתית
האופציה היפנית
המנה המתוקה
ומה שותים?
ג'ינס צמוד, חצאית מיני, חולצת בטן וביקיני מקבלים משמעות גדולה בקיץ, כשכבר אי אפשר להסתתר מאחורי הסוודרים והמעילים. אז לקראת החשיפה הגדולה, שינסנו מותניים, הכנסנו את הבטן ויצאנו לפקוד מסעדות כדי לבדוק איך אפשר להמשיך ליהנות מבלי לצאת מהפרופורציות.
 
"אפשר לאכול במסעדה אוכל מזין וטעים ולשבוע גם מארוחה עם 500 קלוריות בממוצע", אומרת נאוה רוזנפלד, דיאטנית קלינית. "מי שרוצה לאכול במסעדה וגם לשמור על דיאטה ולא להשמין חייב להיות מודע למה שהוא אוכל", מוסיפה הדיאטנית הקלינית אולגה רז.
 
"צריך לא להתבייש ולשאול את המלצר על המרכיבים של המאכלים. להתעניין אם המנה כוללת שמנת, אם היא מטוגנת וכדומה ורק אחר כך להזמין מה שמתאים למטרה שהיא לא להשמין. אני ממליצה להתחיל את הארוחה בשתיית מים או משקה דיאטטי, אחר כך לאכול סלט או ירקות מכל סוג ורק אחר כך לעבור למנה העיקרית, כי כך נהיה פחות רעבים ולכן גם כמות האוכל שנאכל תהיה קטנה יותר".
האופציה ההודית
"המכשול במסעדה הודית הוא הלחם המיוחד שמוגש שם, לחם ספוג בשמן שכדאי מאוד לוותר עליו או מקסימום לקחת חתיכה ממש קטנה בשביל הטעם", אומרת רז. "בתפריט ההודי יש עיגולי גבינה עם דבש מטוגנים בשמן עמוק. בזה אסור לגעת, ובכלל מומלץ להשתדל להזמין דברים שאינם מטוגנים בשמן עמוק וללא ציפויים למיניהם. היתרון של מסעדה הודית הוא שכל הזמן מגישים בה מים, ובהחלט מומלץ לשתות גם כדי להרגיש יותר שבעים".
 
א . רז ממליצה להרכיב ארוחה מעוף "טיקה" או "טנדורי" - 300-250 קלוריות, ולהוסיף מנה ממוצעת של אורז עם ירקות - בערך 200 קלוריות. קיבלנו ארוחה משביעה בכ-500 קלוריות .
 
ב. אפשרות נוספת היא להוסיף לעוף מנה קטנה של ירקות מטוגנים בשמן עמוק (2 כפות) - 150 קלוריות, והפעם להסתפק בכמה כפות אורז פשוט - 150 קלוריות. כך נגיע לארוחה עם 600-550 קלוריות.

צ'יקן תיקה
האופציה המזרחית
לדברי רוזנפלד, מי ששומר על גזרתו חייב להתאפק ולהתרחק במסעדה מזרחית מצ'יפס מטוגן (מנה הכי קטנה מכילה 350 קלוריות וצפונה), מכל סוגי הפסטלים והסיגרים וממיני המזטים התמימים לכאורה המוגשים לשולחן בתחילת הארוחה, כגון כרובית מטוגנת, חציל מטוגן ועוד, שמקפיצים מיד את רף הקלוריות. אולי זה נשמע מפתיע, אך בהחלט ניתן לשבוע מארוחה דשנה ללא עודף קלוריות מיותר.
 
א. 2 שיפודי פרגיות/הודו- 240 קלוריות , 4-3 כפות מג'דרה (ללא בצל מטוגן)- 180 קלוריות , סלט ירקות עם כף טחינה- 40 קלוריות , וחמוצים (מלפפונים + 6-5 זיתים )- 50 קלוריות . הכל יחד מכיל 510 קלוריות.
 
ב. מי שרוצה לנגב, יצטרך להסתפק בחצי פיתה- 140 קלוריות , עם חומוס, טחינה, שמן זית וקצת חריף - 400 קלוריות . יחד קיבלנו 540 קלוריות.


240 קלוריות על האש. צילום: רענן כהן
האופציה האיטלקית
"רוב האוכל האיטלקי מבוסס על פסטה, ואם אוכלים בצורה מושכלת לא חייבים להשמין", אומרת רז. "הבעיה היא שהסועדים לא כל כך רוצים לשים לב לכמות הפסטה שהם אוכלים, ואז באמת אפשר ליפול בפח".
 
א . ניתן להרכיב ארוחה ממנת פסטה ממוצעת (1-1/2 כוס )- 250-200 קלוריות . אם המנה המוגשת גדולה מדי, מומלץ להתחלק עם בן/בת הזוג, להשאיר בצלחת ומי שמתעקש יכול לקחת הביתה. לדברי רז, מכשלה נוספת במסעדה איטלקית היא הרוטב, שיכול להיות על בסיס עגבניות, שמן זית או שמנת. הנזק הקל ביותר יהיה אם ניקח מנת פסטה ממוצעת עם רוטב עגבניות וקצת גבינת פרמזן מעל - 400 קלוריות. בתוספת סלט עם שמן זית נגיע ל-500 הקלוריות הרצויות.
 
ב. אפשר גם להרכיב ארוחה ממנה ממוצעת של רביולי תרד, שללא רוטב שמנת ויחד עם סלט תסתכם גם היא בכ-500 קלוריות.

 
500 קלוריות דוברות איטלקית. צילום: נאור רהב
האופציה הצרפתית
"ארוחה במסעדה צרפתית היא דבר נהדר כי הצרפתים, בניגוד לאיטלקים, אוכלים כמות קטנה בצלחת גדולה", אומרת רז. "נוסף לכך, יש מרווחי זמן גדולים מאוד בין מנה למנה, וזה גורם לתחושת השובע להגיע מהר יותר. אלא מה, במסעדה כזאת ניתן ליפול בפח בגלל הרטבים שהם עתירי קלוריות ושומן".
 
א . למנה ראשונה ממליצה רז להעדיף מאכל המורכב מירקות על פני פטה אווז למשל. ניתן לקחת חציל עם מילוי גבינה כ-150 קלוריות, ולהוסיף כמנה עיקרית סטייק פילה (או סינטה) - 350-300 קלוריות. יחד הגענו ל-500-450 קלוריות . חשוב לא להתפתות ולהזמין אווז או בשר מהחלקים השמנים של הפרה. ניתן לבקש שיגישו את הסטייק ללא רוטב או עם רוטב פחות שומני. אפשר גם לא לאסוף את הרוטב שבצלחת אלא להסתפק בזה שעל הבשר.
 
ב. מי שבכל זאת לא עומד בפיתוי של פטה אווז למנה הראשונה-350 קלוריות, ייאלץ להסתפק בתוספת סלט בלבד. ניתן גם ליהנות מסלט עם מנת פירות ים עשויים בשמן זית או בגריל - 300 קלוריות. יחד עם הסלט נגיע ל-450-400 קלוריות.
האופציה היפנית
"המוקש במסעדה יפנית הוא אוכל מטוגן, ולכן שומר גזרתו ירחק ממאכלים מטוגנים כגון'גיוזה' ו' טאמפורה'", אומרת רוזנפלד. היא מציעה שתי וריאציות שתוכלו גם לשבוע מהן וגם לא להוסיף לגופכם כמות יתר של שומנים.
 
א. מרק מיסו (מרק עם טופו, אצות ובצל ירוק) - 80 קלוריות, ו-12 יחידות סושי ניגרי (כ-35 קלוריות ליחידה) - 420 קלוריות. עם המרק קיבלנו ארוחה של 500 קלוריות.
 
ב. 3 קונוסים (כ-130 קלוריות ליחידה) - 390 קלוריות, וכ-100 גרם סאשימי (דג נא) - 120 קלוריות. יחד קיבלנו ארוחה של 510 קלוריות.

 
סושי ניגירי. הקלוריות אינן באצות. צילום ארכיון
המנה המתוקה
"המכשלה הגדולה בכל ארוחה במסעדה היא המנה האחרונה", אומרת רז. "באופן עקרוני אני נגד מנות אחרונות. מי שחייב משהו מתוק יכול לטעום חתיכה קטנה מהמנה האחרונה של זה שלידו או לחלופין לקחת מנת סורבה, אבל בשום פנים ואופן לא עוגת שוקולד עם 18 שכבות. חשוב לזכור שכל חריגה מעלה את כמות הקלוריות".
 
"לפעמים הוויתור על המנה האחרונה לא פשוט לאנשים, במיוחד לאלה שלא אוכלים במסעדה על בסיס קבוע אלא פעם בכמה זמן, ואז זה ממש מבאס אותם לא להזמין קינוח", מוסיפה רוזנפלד. "להזמין קינוח פעם בכמה זמן זה לא הכי נורא, אבל מומלץ למי שאוכל במסעדות על בסיס קבוע לוותר על כך. מי שבכל זאת מתעקש יכול להזמין סלט פירות כ-100 קלוריות, כדור אחד של סורבה - 50 קלוריות, או פשוט להיות מקורי, לצאת מהמסעדה ולקנות קרטיב - כ-50 קלוריות .
 
יש גם כאלה שאם הם ממתיקים את התה או הקפה שלהם בכפית אחת של סוכר זה פותר להם את בעיית הקינוח. מה שבטוח הוא שיש להימנע מקינוחים כגון מוס שוקולד או קרם בוואריה, שם העסק מתחיל מ-400-300 קלוריות . ומי שרוצה גם לשמור על הגזרה וגם ליהנות מהקינוח צריך להוריד משהו מהמנה בארוחה כדי שהקלוריות של הקינוח לא יעלו בהרבה את מספר הקלוריות של כל הארוחה".
 

עדיף סלט פירות. צילום: רובי קסטרו
ומה שותים?
נאוה רוזנפלד מציגה את הערך הקלורי של משקאות שונים. אתם יכולים לעשות את החשבון בעצמכם ולבדוק מה כדאי לשתות וממה עדיף להימנע.
 
שתייה קלה: פחית שתייה (מיץ/קולה/בירה) - כ-140 קלוריות ; פחית דיאט - קלוריה אחת (אלא אם מדובר על דיאט אשכוליות שמכיל כ-15 קלוריות ) ; מים מינרליים/סודה - אפס קלוריות.
 
שתייה חמה: קפה שחור/אספרסו ללא חלב וללא סוכר-אפס קלוריות; תה יפני/סיני/עם נענע ללא סוכר - אפס קלוריות; קפה הפוך קטן עם חלב 3% ללא סוכר- 100 קלוריות ; קפה הפוך גדול עם חלב 3% ללא סוכר- 150 קלוריות . שקית סוכר או כפית סוכר- 20 קלוריות , סוכרזית - אפס קלוריות.
 
אלכוהול: כוס יין - 160-80 קלוריות, תלוי בסוג היין.
שמור במזוודהשלח לחברהדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורוםכתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודהשלח לחברהדפסה
הוסף תגובה עבור לפורוםכתוב לעורך