מילי טל-שוורץ

Broad Art Museum -זאהה חדיד.

02/08/11   |   14 תגובות
מתוך קטגוריות:   מוזיאון

 

 

העולם שלי, כפי שאני מכירה אותו, עברלרגע להולד, ולכן בין שאר דברים, נבצר ממני הפעם לסקר את תערוכות הבוגרים השנתיות . העולם הוירטואלי , לעומת זאת,  ממשיך לתקתק במרץ,  ומשמש כרגיל, כצינור מידע  נהדר. וכך , בין ההחתלות והבקבוקים של שני הבייביז החדשים שלי,  ובין מחאה למחאה, אני מתמסרת לרגע גם לעוד אהבה שלי. 

באחד מהמיילים  הגדושים שלי, נחת עידכון חם ממשרדה של אדריכלית העל, זוכת פרס פריצקר, - זאהה חדיד. 

למי שלא נחשף עד כה לשמה של חדיד, כדאי לדית כי רבים הפרוייקטים של הדיווה המוערכת (אף שגם לעתים יצירתה מעוררת מחלוקת) , שלא קפצו וצלחו מעולם הרנדרינג הוירטואלי , -אל המציאות היומיומית.

אין בזאת , בכדי לטעות, ולהפחית מערכם, יופיים ותרומתם , לסצנת האדריכלות והעיצוב בת זמננו. 

עוצמתה של חדיד כיוצרת, מעצבת, אדריכלית ו-כאישה, ניכרת בעבודתה המורכבת המכילה ומשלבת בעורמה מכשפת  בין מעטפת שימושית , חיוניות מתפרצת למרכיבים כמו דינמיות  מתקפלת, מתפתלת וזורמת, בהרמוניה א סימטרית בין החלל והסביבה .

 

מוזיאון   Broad Art Museum , הוא הבייבי החדש של חדיד,-מוזיאון לאמנות, אשר נמצא כבר בשלבי הקמה מתקדמים , ויושק על פי התחזית באפריל 2012 .

  

(תוכלו לצפות בשלבי ההקמה בלינק 

 

http://www.youtube.com/watch?v=8wa8VMbUJh0)

 

אחרי ההצלחה העצומה של מוזיאון  maxxi ברומא,(אשר נחנך ברומא לפני כשנתיים, והספיק גם לזכות לאחרונה את חדיד בפרס סטירלינג היוקרתי) יש למה לצפות .

המוזיאון,ממוקם באוניברסיטת מישיגן-MSU- , ועלותו המוערכת נושקת ל-45 מיליון דולר, מתוכם  28 , אשר נתרמו מקרן  broad , של איש העסקים אלי ברוד ואשתו אדית.

הפרוייקט המסקרן יצטרף לקמפוס האוניברסיטה הקיים, ומתרומם בין  הליבה ההיסטורית השמאלית של הקמפוס , וצידה הצפוני ושוקק החיים של שדרת Grand River 

המבנה המוזיאלי,   קורם חיים תחת ידה של חדיד, לשעטנז מינימאליסטי של  בטון , פלדת אלחלד ומפתחי ענק מזכוכית, במבנה  המתפרס על פני  3 מישורים. 

אזור הגלריות עצמו  מחולקל-3, - ויכלול את אזור התצוגות מתחלפות, אזור תערוכות קבועות ואזור נוסף המוקדש לאמנותבת זמננו הכולל גם צילום ומדיות חדשות  ומודרניות.  

אזור התערוכות הקבועות מכיל  יותר מ 7500 אובייקטים החל מהתקופה  הרומית ועד לאמנות מודרנית, כאשר מרבית האוסף  מגיע ממוזיאון  Kresge Art Museum.

 

המבנה גם מתכתב היטב עם צרכי התרבות העכשוית לעיצוב בר קיימא, ויכלול אלמנטים "ירוקים" כגון פנלים סולארים, מערכת חימום וקירור אקולוגית,  ושאר אלמנטים לחסכון באנרגיה, בצנרת המיים.

 

 

תמונות והדמיות באדיבות broadmuseumו-Zaha Hadid  architects 

 

 

http://www.zaha-hadid.com/

http://broadmuseum.msu.edu/

 

 

 

  • תגובות אחרונות