השופט הפורש רובינשטיין: יש להגביל את כהונת השופטים
המשנה הפורש לנשיאת בית המשפט העליון הצהיר כי הוא בעד שיטת הסיניורטי וציין כי שיטה אחרת עלולה לערבב פוליטיקה בעליון: "לכל דבר יש את החסרונות, אבל הבכירות הזו, בשורה התחתונה, נכונה"
המשנה הפורש לנשיאת בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, נשא דברים היום (ג') במכללת 'אורות ישראל' באלקנה בארוע של ועדת הקשר אריאל והשומרון בלשכת עורכי הדין, והצהיר כי הוא בעד שיטת הסיניורטי. "כמובן אין שום דבר מושלם. לכל דבר יש את החסרונות, אבל הבכירות הזו, בשורה התחתונה, נכונה", הודה רובינשטיין, והוסיף כי שיטה אחרת עלולה לערבב פוליטיקה בבחירת נשיא לעליון. "פשוט חושב על האלטרנטיבה. יגידו עכשיו נעשה קורס ונעשה ועדת איתור ויד איש ברעהו", ציין. כמו כן, הוסיף רובינשטיין כי יש להגביל את כהונת שופטי העליון ל-15 שנים.
''הבכירות הזו בשורה התחתונה נכונה'', השופט אליקים רובינשטיין. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
בתוך כך, מנכ"לית משרד המשפטים עו"ד אמי פלמור ציינה באירוע כי היא תומכת בשרת המשפטים איילת שקד בצורך לערוך דיון ציבורי בנושא שיטת מינוי נשיא בית המשפט העליון. "הנושא הזה מי יעמוד בראש בית המשפט העליון, איך יבחר נשיא, שלא רק עומד בראש בית המשפט העליון אלא עומד בראש כל מערכת המשפט - זה נושא שרבים בציבור לא מבינים את חשיבותו. שרת המשפטים אילת שקד מבינה את חשיבותו", אמרה פלמור.

''נושא שרבים בציבור לא מבינים את חשיבותו''. אמי פלמור. צילום: הדס פרוש פלאש 90
"זה כמעט לא חשוב איך יגמר הדיון, מה שחשוב הוא שאין נושא שהוא מחוץ לדיון. השיח אמור להיות שיש לגיטימציה לדיון ציבורי גם למשהו שהיה מנהג לעשותו בדרך מסוימת במשך 60 ו-70 שנה", הוסיפה פלמור.
יו"ר וועדת הקשר אריאל והשומרון בלשכת עורכי הדין, עו"ד אפרת רוזנבלט, אמרה כי "השיח בין עורכי הדין בשומרון לבין בכירי מערכת המשפט חשוב ומשמעותי, ואנו מאמינים כי יש בו כדי לקדם את המערכת לטובת כלל הציבור ולהציע את השיפורים הנדרשים להפוך אותה מטובה למצוינת".
לפני שבוע נערך טקס הפרישה של השופט רובינשטיין בבית המשפט העליון בירושלים. בטקס השתתפו בין השאר נשיאת בית המשפט השופטת מרים נאור, שרת המשפטים ואישי ציבור נוספים. "היום מסתיים פרק חשוב בשירותי, בהפרדי מבית המשפט העליון שהיה ביתי במשך 13 השנים האחרונות", פתח השופט רובינשטיין את דבריו ותיאר את תפיסת עולמו: "אני מאמין בתקוות השלום ובנחיצות העוז. בית המשפט, בצד היותו קובע הלכות תפקידו גם לסייע לאדם בסבלו, כולל לקבוצות מוחלשות. בתי המשפט הם חלק חשוב מהחוסן הלאומי ואנו יכולים להיות גאים במערכת המשפט - נקיית כפיים ומקצועית לתפארת מדינת ישראל".