״נפעל לשיפור היחסים בין העם המצרי לעם בישראל"
השגריר החדש בקהיר דוד גוברין הגיש את כתב האמנה שלו לנשיא מצרים אל-סיסי. בראיון מיוחד ל-nrg מקהיר אמר השגריר: "נפנה לגורמים שונים במצרים, על מנת שיכירו את ישראל לא רק בהקשר של הסכסוך הישראלי-ערבי"
שגריר ישראל בקהיר, דוד גוברין, הגיש הבוקר (רביעי) את כתב האמנה שלו לנשיא מצרים עבד אל פתאח אל-סיסי. בדיווח שמסר למשרד החוץ מסר השגריר כי ביחד עמו הגישו את כתב ההאמנה שגרירי מקסיקו, יוון, מיינמאר, הולנד, בלגיה וסומליה.עוד כותרות ב-nrg:
• חולדאי נגד נתניהו: "פועל כאחרון הטוקבקיסטים"
• "ההורים חושבים שמערכת החינוך היא בייביסיטר"
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו
הראיון עם השגריר דוד גוברין בקהיר
הטקס נערך בארמון אל-איתיחאדיה, וכלל את נגינת "התקווה" על ידי תזמורת צבאית בחצר הארמון. ״מעמד זה היה מרגש במיוחד״ כתב גוברין. בתום נגינת ההמנון, התארח גוברין בסלון הארמון, בו הציג עצמו בפני הנשיא והגיש לו את כתב האמנה חתום על ידי נשיא המדינה, ראובן ריבלין.
בדיווחו למשרד החוץ כתב גוברין: ״בשיחה הקצרה שהתנהלה לאחר מכן ביני לבין הנשיא (והתנהלה בערבית), שאל הנשיא על הרקע האישי שלי. ציינתי, בין השאר, את היכרותי המוקדמת עם מצרים ובכלל זה את שרותי הקודם בקהיר ואת לימודי האקדמיים בתחום המזה"ת. הנשיא לחץ את ידי בחום ובלבביות, והדגיש את החשיבות הרבה שהוא מייחס ליחסים עם ישראל. אמרתי לו שהוא שהוא יכול לראות בי בן-הארץ (אבן אל-בלד) והוא ענה שאכן כך יעשה״.

דוד גוברין מגיש כתב האמנה לנשיא מצרים צילום: ארמון הנשיא
גוברין נולד ב-1963 בירושלים. הוא בוגר לימודי מזרחנות באוניברסיטה העברית, ודובר ערבית שוטפת במבטא מצרי. גוברין שימש בתפקידים דיפלומטיים קודמים בשגרירות הישראלית בקהיר בשנות התשעים, מיד לאחר הסכמי אוסלו.
בראיון בלעדי ל-nrg בבית השגריר בקהיר, הוא אומר בחיוך כי אם היה יכול - היה יוצא משער הבית המאובטח ומטייל לבדו ברחובות קהיר אותם כל כך אוהב. גוברין מודע לתקופה המאתגרת שבה הוא משמש כשגריר, ובראיון בבית השגריר הוא אומר כי הוא נחוש לפעול למען שיפור היחסים בין המדינות, ולמען בניית גשר בין החברה המצרית לזו הישראלית. "אנחנו מתכוונים לפעול בכמה מישורים: לחזק את היחסים הכלכליים, המסחריים והחקלאיים; כמו גם לחזק את הקשרים עם החברה האזרחית במצרים", אמר גוברין.
השגריר החדש דיבר על העובדה שיחסי המדינות מתחממים נוכח איום הטרור העולמי, שמאיים הן על מצרים והן על ישראל. ״עומד בפנינו אתגר משותף של שמירה על יציבות ומאבק בטרור. אלו נושאים שחשובים לשתי המדינות, ואני שמח מאד להיות שותף וחלק ממערכת היחסים שמחזקת ותורמת לשיתוף הפעולה בינינו", אמר גוברין.
בראיון הבלעדי ל-nrg דיבר גוברין על הפער בין היחסים של הממשל הישראלי והמצרי, לבין העם המצרי, שעדיין רווי בשנאה כלפי ישראל.

''אמרתי לאל-סיסי שהוא שהוא יכול לראות בי בן-הארץ ''. דוד גוברין צילום: הדס פרוש פלאש 90
איך גורמים לעם המצרי לשפר את היחס שלו כלפי ישראל ?
"צריך להביא בחשבון שבמשך שנים ישראל ומצרים היו ביחסי עימות, והדבר הזה לוקח זמן. מדובר בתהליכים שלפעמים נמשכים דורות. מדובר בחינוך לשלום וכמובן להכרת האחר. אנחנו מתכוונים במסגרת הזאת לפנות לגורמים שונים ומגוונים במצרים, על מנת שיכירו את ישראל לא רק בהקשר של הסכסוך הישראלי ערבי - אלא גם בהיבטים אחרים".
איך אתה רואה מהלכים כמו ביקור שר חוץ מצרי בישראל?
"אני חושב שהביקור עצמו מעיד על כך שמערכת היחסים נמצאת ברמה מאד טובה. הביקור משקף את יחסי האמון בהנהגות של שתי המדינות. אני חושב שביקורו של שר החוץ משקף תמורה אמיתית ואינדיקציה אמיתית ששתי המדינות נותנות ביטוי ליחסים ביניהן".
שיתוף הפעולה בין מצרים לישראל בעיקר בתחום הביטחוני נשאר חשאי. עליו השגריר לא מתכוון לדבר אבל בכל זאת בראיון הוא מציין כי יש שיתוף פעולה גלוי שמתנהל. "הייתי בתפקיד דיפלומטי במצרים בשנות ה-90, והייתי עד לפעילות מאד ענפה: ביקורי שרים, מנכ"לים של חברות, עיתונאים וגורמים נוספים. אנחנו מקווים שנגיע לאותה רמה של ביקורים הדדיים לטובת שתי המדינות", אמר.