לאחר יותר מעשור הכריעה ביום רביעי בשבוע החולף ועדת הערר ביו"ש לדחות שורה של תביעות פלסטיניות ולהכיר באדמות הנסיגה בחופו הצפון־מערבי של ים המלח אדמות מדינה. השטח מקיף כ־130 אלף דונמים, שעד כה נמנעה מדינת ישראל מלהחליט באשר לעתידם. כעת תתאפשר בנייה של מלונות ומפעלים על האדמות שנחשפו כתוצאה מנסיגת הים. התביעות הפלסטיניות לוועדת הערר הגיעו בעקבות פניית יועמ"ש איו"ש לפני כעשור, שנדרש להכריע באשר לסיווג האדמות וביקש מהפלסטינים לתבוע בעלות.
המחלוקת המרכזית הייתה מי הבעלים של השטח הימי של ים המלח, ומשם נגזרה שאלת המשנה באשר לבעלים של שטחי נסיגת הים. מגישי הערעור, מועצות של כפרים באזור ויחידים, לא הגישו תביעות לבעלות על הקרקע אלא התנגדו לרישום האדמות בידי הממונה על הרכוש הממשלתי במנהל האזרחי. השופטים בהרכב הכריעו פה אחד לדחות את תביעותיהם וחייבו את העותרים בסך הוצאות המשפט, 30 אלף שקלים.
ח"כ חיים ילין (יש עתיד), שהגיש הצעת חוק להכרה באדמות הנסיגה כבר לפני שנה וחצי אך נדחה שוב ושוב בידי אנשי ראש הממשלה, בירך על ההחלטה אך הודיע שיעלה את הצעת החוק שוב ביום ראשון בוועדת השרים לחקיקה, במהלך משלים להחלטת ועדת הערר. "את הצעת החוק הגשתי לפני שנה וחצי מתוך תפיסה ציונית־התיישבותית, וכעזרה לכל ראשי המועצה סביב ים המלח וביו"ש", אמר ילין. "במצב שבו ממשלת ישראל אינה מקבלת החלטות, צריך וראוי שיהיה חוק שקובע שאפשר לפתח את האזור הזה, השייך למדינת ישראל. אני אשמח שתהיה החלטת ממשלה שתבטל את החקיקה, כי זה תפקידה של הממשלה".