האם נשיא סוריה בשאר אל אסד יאבד את כסאו בדרך דמוקרטית? דיפלומטים מערביים אמרו לעיתון 'אלשרק אלאווסט' כי ישנן הבנות בין רוסיה וטורקיה לפיהן יש לקיים בחירות לנשיאות ולפרלמנט הסורי עד שנת 2020.
על פי הגורמים, הבחירות לנשיאות ולפרלמנט הסורי תתקיימנה בפיקוח האו"ם, כאשר יהיה ניסיון לבצע רפורמות חוקתיות לפני קיומן.

כהונתו של בשאר אל אסד כנשיא סוריה מסתיימת רק ב-2021, אך אם יתקבלו השינויים החוקתיים, הבחירות עשויות לסיים את הכהונה מוקדם יותר. אולם, אם לוקחים בחשבון את האינטרסים הרוסיים והטורקיים, נראה שאסד דווקא יקבל במסגרת הבחירות לגיטימצייה שלטונית נוספת.
נציגי רוסיה, טורקיה ואיראן ייפגשו בבירת קזחסטאן, אסטנה, בסוף החודש כדי לגבש את השינויים החוקתיים בסוריה, כאשר עוד לפני הפגישה הצהיר שר החוץ הסורי ואליד אלמועלם כי מדינתו לא תיתן לאו"ם להיות צד בחוקה החדשה.
עוד דיווח העיתון הסעודי, היוצא לאור בלונדון, כי איראן מנסה להעמיק את נכחותה והשפעתה בסוריה, בין היתר באמצעות גיבוש מליציות לוחמות מטעמה הכוללות אזרחים סורים. על פי הדיווח, הקבוצות מונות עד 60 לוחמים המאומנים על ידי בכירים איראנים ומפקדי חיזבאללה, והם מיועדים להתפרס במחוז דרעא בדרום סוריה, בקרבת משולש הגבולות סוריה-ישראל וירדן. באמצעות שימוש באזרחים סורים, האיראנים מבקשים לעקוף את ההבטחה הרוסית לישראל, לפיה לא תהיה נוכחות איראנית במרחק של מאה קילמוטרים מגבולותיה.