לא מעט ביקורת נשמעת מכיוון המילואימניקים על חוסר התחשבות של צה"ל, ובעיקר של אגף המבצעים ואכ"א בניהול כוח האדם ותכנון גרף המילואים לאור העומס שמוטל עליהם. כעת בצה"ל מבהירים כי הם פועלים לתקן זאת ומדגישים כי הפעלת אנשי המילואים תעשה בשיקול דעת ואחריות ומשיקולים עניינים ומבצעיים בלבד. כמו כן, בנוגע לעצומות שנחתמו לאחרונה בקריאה להפסקת המלחמה, בצה"ל אומרים הם יש להשאיר את הצבא מחוץ למחלוקות, יחד עם הזכות של אנשי המילואים להפגין כאזרחים.
בהמשך לסוגיית כוח האדם, לשיטת זמיר, כעת כל אזרחי ישראל צריכים להיכנס תחת אלונקת ביטחון המדינה, כששימור כוח האדם בצה"ל הינו יעד עליון למען עמידה במטרות המלחמה. השחיקה והעייפות מובנים ומוכרים, צה"ל פועל בדרכים שונות למען שיפור ושימור תנאי המשרתים : בסדיר, במילואים ובקבע. עמדתו של זמיר היא שוויון בנטל, כשמי שייתן יותר – יקבל יותר. צה"ל זקוק לכל אחד ואחת מאזרחי המדינה ועל כן מתאים את עצמו לאוכלוסיות השונות. כעת בצה"ל חסרים כ-10,000 חיילים, מתוכם כ-7,000 לוחמים. השאיפה הנוכחית היא להגיע למצבת כוחות של 120 אחוזים בכל פלוגה לוחמת כדי לאפשר מרווח נשימה לכוחות.
צה"ל פועל בהתאם לצורך הביטחוני ולחוק הקובע שעל חרדים להתגייס. גיוס בני המגזר החרדי הוא צורך מבצעי מובהק, אומרים בצה"ל, ולכן עד סוף חודש יוני צה"ל יוציא בסך הכל 24,000 צווים, כולל הצווים שיצאו עד כה. כיום כל בר גיוס מקבל צו ראשון בגיל 16.5, מכל מגזר שהוא. יחד עם זאת, צה"ל מקים בימים אלה תשתיות מתאימות ומותאמים מסלולי הגיוס עבור חרדים, אך הוא לא יוכל לעמוד לבדו במשימה ללא מעטפת מדינית וסנקציות אזרחיות.
בשבועות האחרונים מתפרסמים תחקירי צה"ל על מוקדי הקרבות בשבעה באוקטובר. זמן קצר אחרי כניסתו לתפקיד, הקים הרמטכ"ל זמיר צוות לבדיקת התחקירים, בראשות אלוף במיל' סמי תורג'מן, ומטרתו היא בקרת איכות התחקירים, הפקת לקחים וחיזוק אמון הציבור. הצוות עומד על העמקת התחקירים, בחינתם ויישום לקחיהם במטרה לאפשר הטמעה אפקטיבית בצה"ל ברמה הטקטית, האופרטיבית והתפיסתית. לצוות אין מנדט להסקת מסקנות אישיות, אך לאחר הצגת ממצאיו בחודש יולי, או בדו"ח ביניים עוד קודם לכן, הרמטכ"ל יקבל החלטות.
הרמטכ"ל זמיר קבע מספר משימות להמשך בסוגיית בניין הכוח: גידול הסד"כ הלוחם בעזרת הקמת חטיבת טנקים נוספת כנראה במילואים, הקמת חטיבת חי"ר נוספת, הקמה מחודשת של פלס"רי השריון ובחינת הפיכת אחד מהפלס"רים לחרדי. ישנה אפשרות להקמת חטיבות מרחביות נוספות בגבולות. אגף האסטרטגיה ייסגר ומחלקותיו יוטמעו באגפים רלוונטיים. כפי שנהג עוד קודם לכן כמנכ"ל משרד הביטחון, זמיר דוגל בעצמאות ישראלית בכל הקשור לחימושים וגידול במספר המיירטים, ובניית תכנית רב שנתית חדשה, מותאמת למציאות הנוכחית, שתכנונה יחל בחציון השני של שנת 2025. זמיר ביקש לחזק את החייל הלוחם בתקנים, באמצעים ובמשאבים, והורה לבחון את אופן הפעלת פיקוד הגיס, והפעלת זרוע היבשה כגיס בחירום.