שר המשפטים יריב לוין תוקף בחריפות את השתתפותה הצפויה של שופטת בית המשפט העליון רות רונן בערב עיון לכבודו של פרופ' דוד אנוך. "הובא לידיעתי היום כי כב' שופטת בית המשפט העליון רות רונן עתידה להשתתף בשעות הקרובות בערב עיון לכבוד כניסתו של פרופ' דוד אנוך לתפקיד באוניברסיטת אוקספורד", כתב לוין למנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל, "על פי המידע שבידי, פרופ' דוד אנוך נוהג להאשים באופן שיטתי את מדינת ישראל, את ראשיה ואת חיילי צה"ל בביצוע פשעי מלחמה. זאת, בין היתר, גם בפניה לבית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג עליה חתם, בדרישה שלא לקבל את העמדות המוצגות על ידי מדינת ישראל לעניין אי ביצועם של פשעי מלחמה על ידה. זאת ועוד, פרופ' אנוך גם פרסם דברים שמהם עולה קריאה לאי ציות ולסרבנות. מצ"ב כדוגמאות מאמר של פרופ' אנוך ועצומה עליה חתם, המדברים בעד עצמם".
לדבריו, "עצם עריכת הכנס כאמור ומתן לגיטימציה לפרופ' אנוך, לדבריו ולפעולותיו, הוא חרפה גדולה. השתתפות של שופטת בית המשפט העליון בכנס כזה, יש בה כדי להכתים את בית המשפט העליון כולו ולהעיד על ליקוי המאורות הנורא בו הוא נמצא, כפי שבא לא פעם לידי ביטוי גם בפסיקותיו הנוגעות לסוגיות ביטחוניות. זאת ועוד, יש בכך כדי להעיד על תפיסת מציאות קיצונית ומעוותת של כב' השופטת רונן עצמה, אשר יש בה כדי להצביע על הכשל הגדול הקיים בבחירת שופטים, שתוצאתו מינויים לבית המשפט העליון של שופטים אשר נוהגים בדרך כזו".
"בנסיבות אלה, אבקשך להבהיר בדחיפות בפני חבר שופטי בית המשפט העליון, לרבות כב' השופטת רונן, את חומרת הדברים כפי שפורטו לעיל, על מנת שתתקבל באופן מיידי החלטה בדבר ביטול השתתפותה של כב' השופטת רונן בערב העיון כאמור", חתם לוין את דרישתו.

כאמור, בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית בירושלים יערך הערב (שני) ערב עיון חגיגי לרגל כניסתו של פרופ' דוד אנוך, חוקר הפילוסופיה של המשפט, לתפקיד ראש הקתדרה לפילוסופיה של המשפט באוניברסיטת אוקספורד. פרופ' אנוך נכנס לתפקיד היוקרתי במקביל להמשך פעילותו כחבר סגל באוניברסיטה העברית. בערב העיון שנערך לכבודו של אנוך תשתתף באופן מפתיע גם שופטת בית המשפט העליון רות רונן, זאת על אף עמדותיו הקיצוניות של פרופ' אנוך אותן ביטא לאורך השנים, ופעילותו הציבורית השנויה במחלוקת.
בין היתר חתם פרופ' אנוך בשנת 2021, על מכתב יחד עם יותר מ-180 מדענים, אישי ציבור ואנשי רוח מישראל, שהופנה למי שכיהנה באותה עת כתובעת הראשית של בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג. במכתב קראו אנוך וחבריו לתובעת שלא להאמין לרשויות הישראליות בכל הנוגע לחקר פשעי מלחמה. הכותבים הציעו את עזרת ארגוני זכויות האדם בישראל לאיסוף ראיות לביצוע פשעי מלחמה על ידי ישראלים.
העיתונאי ישי פרידמן מערוץ 14 אף פרסם כי במהלך מלחמת חרבות ברזל טען אנוך כי "קציני צה"ל מבצעים פשעי מלחמה חמורים" והביע חוסר אמון בצבא בטענה שהסיבה לכך היא ש"המתנחלים חדרו לשדרת הפיקוד והפכו לחלק מרכזי ממנו".
לצד זאת, אנוך הוא גם חבר בולט ב'פורום המרצות והמרצים למשפטים למען הדמוקרטיה', הפועל נגד הרפורמה המשפטית עליה הכריז שר המשפטים יריב לוין בשנת 2023.
מדוברות הרשות השופטת נמסר: "דוד אנוך הוא פרופסור מן המניין בחוג לפילוסופיה ובפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא עוסק בפילוסופיה של המשפט, בפילוסופיה של המוסר ובפילוסופיה מדינית. על רקע העיסוק המקצועי והרקע האקדמי של השופטת ותו לא, הוזמנה השופטת רונן לשאת דברים בערב עיון בנושא 'משפט, פילוסופיה ועורם הפגיע של יצורים חיים' לכבוד כניסתו לתפקיד של פרופ' אנוך באוניברסיטת אוקספורד. יש להצטער על הנסיון לכרוך באופן בלתי ענייני בין השתתפותה של השופטת בערב עיון מקצועי זה ובין עמדותיו והתבטאויותיו האישיות של פרופסור אנוך, יהיו אשר יהיו".