למרות ההפסדים האנושיים והחומריים האדירים שהצבא הרוסי ספג בחזית האוקראינית, המערך הקרבי שהקים הנשיא ולדימיר פוטין נע במהירות המקסימלית ומטרתו להוביל לצמיחה נוספת במהלך שנת 2025. סדרת דיווחים שפורסמו בימים האחרונים, אפשרו לקבל מושג על תוכניות הגידול בכוח הצבאי של הקרמלין: מאמץ עילאי שיש לו מחיר כבד על החברה והכלכלה של המדינה, ושבהחלט לא נראה כמתיישב עם הרצון לשלום עליו דנים ממש בימים אלה בריאד, אלא עם כוונה להגיע לניצחון סופי.
על פי המכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים IISS, ההוצאה הביטחונית הרוסית השנה צפויה להוות 7.6 אחוזים מהתמ"ג. בנאט"ו הוצאות כאלה הן מדע בדיוני, ואף סף ה־2 אחוזים רחוק מאוד, בעוד דרישתו של הנשיא האמריקני הנכנס דונלד טראמפ להעלות את הסף ל־5 אחוזים – נראית פשוט לא ניתנת להשגה. הקרמלין, לעומת זאת, כבר מזמן עבר את הסף. ב־2024 פוטין הגדיל את תקציב הביטחון ב־40 אחוזים, עם 146 מיליארד דולר נוספים, והביא אותו ל־6.7 אחוזים מהתמ"ג.
מדובר בנתון חסר תקדים: רוסיה הוציאה בשנה שעברה 462 מיליארד דולר לטובת המלחמה באוקראינה. מדובר בסכום הגבוה מההוצאה הכוללת על הביטחון של כל 27 המדינות באיחוד האירופי. עם זאת, ההרס שנגרם מהקרבות בחזית מורגש בהחלט. על פי מכון ה־IISS, בשנה שעברה מוסקבה וויתרה על 1,400 טנקים. מאז תחילת הפלישה, היא איבדה 4,000 טנקים. עם זאת, אם הרכבים המשוריינים מתחילים להיגמר, אחוזי הגיוס ברוסיה נשארים גבוהים ביותר.

המכון הגרמני לעניינים בינלאומיים וביטחוניים בברלין חשף כי ממוצעת הגיוסים הצפוי לשנה הקרובה עומד על 1,440 לוחמים חדשים ביום, אשר מתווספים ל־400 אלף שענדו את המדים במהלך 2024. מדובר רק במתנדבים שברוב המקרים נמשכים על ידי פרס כספי השווה לשנים של שכר ובונוסים כמו טיפול רפואי פרטי, משכנתאות בתנאים מועדפים ומלגות לילדים. בפועל, כל מפקד מחוזי מחויב על ידי הנשיא פוטין להעמיד מספר מסוים של חיילים, כשכל אחד מהם מעלה את הסכום שהוקצה לגיוס.
על פי ההערכות, בתחילת 2024 היו במוסקבה כ־200 הרוגים ביום. בסוף השנה, רוסיה הגיעה לשיא של 1,200 חיילים הרוגים או פצועים כל 24 שעות. למרות הנתון הקשה, המדינה מסוגלת לגייס ולשלוח יותר לוחמים לחזית מאלה שנופלים. למעשה, בכל רגע נתון, נוכחים כ־580 אלף חיילים רוסים בשדה הקרב. מתוכם, כ־70 אלף מנסים לכבוש מחדש את מחוז קורסק בעוד שכ־80 אלף פועלים באזור חרקוב, שם הם עסוקים בהרחבת ראש הגשר על נהר אוסקיל.

כוח ההתקפה הגדול ביותר של צבא רוסיה מרוכז בדונבאס, עם 230 אלף חיילים פרוסים לעבר הגבול. ועוד, בין השוחות של זפוריז'יה וחופי הדניפרו במחוז חרסון, נלחמים 140 אלף חיילים נוספים. והנה נתון אחרון, שממחיש את עוצמת הירי הצפויה להישלח על אוקראינה בשנה הקרובה. ב־2025 רוסיה מתכוונת לבנות 70 אלף פצצות מסוג UMPK, המכיל כמות של חומר נפץ שנעה בין 500 ק"ג ל־2 טון. כלי לחימה שמאפשר לחיל האוויר הרוסי לפגוע באופן מדויק ממרחק בטוח מההגנה האווירית האוקראינית.
על מנת להבין לעומק את עוצמת כלי הנשק המדובר, מספיק לציין כי כל פצצה כזאת מסוגלת למוטט לגמרי בניין מגורים רב קומות. וזה לא נגמר. רוסיה מתכוונת לייצר יותר מ־750 טילים בליסטיים 9M723, הידועים יותר בשם איסקנדר, ו־560 טילים קרוז Kh-101, המיודים להפצצת תחנות כוח ומתקנים תעשייתיים. פס הייצור האירופי היחיד של הטיל המדובר נסגר כבר יותר מעשור: כיום באיחוד האירופי כולו לא מייצרים נשק לטווח ארוך. המשמעות היא שבקרוב רוסיה תהפוך בפער משמעותי למעצמה החזקה באזור כולו.