הנערה ביקשה להזהיר נערות נוספות: “לא תיארתי לעצמי שתהליך כל כך שגרתי כמו החלקת שיער יכול לגרום לי להגיע לבית החולים. אני רוצה להזהיר בנות אחרות – תבדקו טוב מה שמים לכן על השיער ואל תעשו דברים בלי לוודא שזה בטוח".
זוהי אינה הפעם הראשונה בה מקרה מסוג זה קורה. במהלך השנים האחרונות דווחו למשרד הבריאות מקרים שונים של נשים בריאות שהגיעו לאשפוז עם אי ספיקת כליות בסמוך ולאחר שביצעו החלקת שיער. משרד הבריאות בחן את הנושא ואף הוקמה וועדת מומחים שבחנה את הקשר הסיבתי בין החלקת שיער ואי ספיקת כליות. משרד הבריאות אף ביטל רישיונות של תמרוקים המכילים חומצה גליאוקסילית ויידע בכך גם מספרות וחנויות תמרוקים. הנושא נבחן כעת גם באירופה לאור מקרים דומים שהתגלו.
ד”ר יוני ישעיהו מנהל מחלקת הילדים: “מדובר במקרה חריג, אך מדאיג, של תגובה חמורה לחומרים כימיים שבהם נעשה שימוש בתהליכי החלקת שיער. החומרים הללו עלולים להיספג בגוף בדרכים שונות ולהוביל לתגובות רעילות, כולל פגיעה בתפקוד הכליות. חשוב להעלות את המודעות לסיכונים האפשריים בשימוש בחומרים אלו, במיוחד בקרב בני נוער.”
ד״ר אפרת טלגם מהמרפאה הנפרולוגית: ״לצערי, בשנים האחרונות רואים יותר ויותר מקרים של נערות שמגיעות אלינו כשהן סובלות מאי ספקית כליות כתוצאה מהחלקת שיער. אני ממליצה להימנע לחלוטין מהחלקת שיער, בטח לנערות ובכל מקרה, לוודא תמיד שהחומרים מאושרים ע״י משרד הבריאות״.