בעקבות הצו הדחוף שהוציא בית המשפט בברזיל לחקור ולנקוט צעדים כנגד חייל מילואים המטייל במדינה, משרד החוץ הוציא הודעה לפיה הוא "מסב את תשומת ליבם של ישראלים ביחס לפרסומים מטעמם ברשתות חברתיות בנוגע לשירותם הצבאי, ולכך שגורמים אנטי ישראלים עלולים לנצל פרסומים אלו כדי לקדם כנגדם הליכי-סרק משפטיים". בנוסף לקריאה בנוגע לפרסומים מהשירות הצבאי, מבקשים מחיילים המטיילים בעולם – שלא להעלות תיעוד בזמן אמת ממקום שהותם או פרטים על נסיעתם לרשתות החברתיות.
ממשרד החוץ נמסר עוד כי בעקבות ניסיון בסוף שבוע האחרון של גורמים אנטי ישראלים להביא לחקירה של חייל ישראלי משוחרר שביקר בברזיל, שר החוץ, גדעון סער, הפעיל באופן מיידי את גורמי משרד החוץ כדי לוודא שהישראלי אינו נמצא בסכנה. האגף הקונסולרי במשרד החוץ ושגרירות ישראל בברזיל יצרו קשר עם הישראלי ומשפחתו, וליוו אותו לכל אורך האירוע עד ליציאתו המהירה והבטוחה מברזיל.
אביו של אחד החברים המטיילים עם החייל, אמר בריאיון לרשת ב', כי קבוצת החברים עזבה את ברזיל לארגנטינה. החייל שהה רק זמן קצר בברזיל, מה שמצביע על יכולת הארגון הפרו-חמאסי שאיתר את מקום הימצאו, לפעול משפטית בתוך זמן קצר ביותר.

איתורו של החייל המשוחרר בברזיל, כמו גם מקרים קודמים בסרי-לנקה ובקפריסין, בהם קיבלו חיילים הודעות דחופות לשוב ארצה, מבוססים כולם על תחקירים של ארגון Hind Rajab Foundation) HRF), שחרט על דגלו לאתר את החיילים שנלחמו בעזה. אתר הארגון, מכיל תמונות ושמות של לוחמים שלחמו בעזה מתוך אתרי הרשתות החברתיות, יחד עם הצלבות לגבי מדינות בהם מבקרים אותם חיילים.
הארגון פרסם ברשת X כי כרגע יש להם כמה "מקרים", אחריהם הם עוקבים במדינות שונות, שרובם לא פורסמו. לדבריהם המקרים מגיעים לכדי פרסום רק כאשר הם סבורים כי נדרש לחץ ציבורי כדי שהמדינה המדוברת תנקוט בצעדים כנגד החייל, כאשר הרשויות באותה מדינה פועלות באיטיות לטעמם, וכאשר המידע כבר דלף, והחייל אחריו הם עוקבים כבר קיבל הודעה ממקור אחר על המצוד הנערך אחריו. "בכל שאר המצבים, המדיניות שלנו היא לשמור על שתיקה עד לביצוע האמצעים המשפטיים המבוקשים", נטען בדף הארגון.