ישראל ביצעה גלי תקיפות אוויריות עצימות ברחבי סוריה, תוך שהיא מכוונת ליעדים צבאיים במטרה למנוע משאריות של נשק שננטש ליפול לידי המורדים.
הקמפיין האווירי המתגבר, שבוצע במקביל למבצע קרקעי ראשון של ישראל בשטח סוריה מאז מלחמת יום הכיפורים ב-1973, זכה לגינויים בינלאומיים והוסיף משתנה מסוכן נוסף למצב המתפתח במהירות בסוריה, שם קבוצות חמושות מנסות ליצור סדר פוליטי חדש לאחר הדחת הדיקטטור בשאר אל-אסד.
צה"ל מסר ביום שלישי כי מטוסי קרב ביצעו 350 תקיפות על שטח סוריה מאז יום ראשון, והשמידו עשרות טילים, שדה תעופה, אתרי ייצור נשק בחמש ערים, ו-15 כלי שיט ימיים – חיסול אפקטיבי של הצי הסורי.

תמונות של ההרס בטלוויזיה הסורית הציגו סירות שטבעו והריסות מעשנות בעיר לטקיה שבמערב המדינה, שהיא נמל מרכזי ומעוז לשעבר של אסד ובסיסו של המיעוט העלאווי. סרטונים נוספים הציגו מבנים חרוכים, האנגר מטוסים שנהרס ופיצוצים רועמים מההפצצה הכבדה.
בכירים ישראלים תיארו את התקיפות הנרחבות כפעולה מניעתית, שנועדה להגן על המדינה מפני מתקפה עתידית, ולא כתגובה לאיום קיים. הם הצדיקו זאת בטענה דומה גם ביום שני, כשנימקו את תנועת הכוחות מעבר לאזור החיץ המפוקח על ידי האו"ם.
"נתתי אישור לחיל האוויר להפציץ יכולות צבאיות אסטרטגיות שהושארו על ידי הצבא הסורי כדי שלא ייפלו לידיהם של הג'יהאדיסטים", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאומו השבוע. נתניהו הוסיף שישראל מעוניינת בקשרים עם הממשלה החדשה בסוריה, אך הזהיר את המורדים מפני תקיפה על ישראל או מתן אפשרות לאיראן או שלוחותיה לחזור ולבצר את מעמדם במדינה. "נגיב בעוצמה ונגבה מחיר כבד", אמר.

קבוצת המורדים חיאת תחריר א-שאם (HTS), שהובילה את ההתקפה המהירה – מדרום לבסיס הבית שלה באידליב ועד לארמון הנשיאות בדמשק בתוך פחות משבועיים – טרם הגיבה על התקיפות הישראליות. חברי הקבוצה מתמקדים כעת בעיקר במעבר מכוח צבאי לכוח פוליטי ומנסים להתמודד עם מחסור במזון ובכסף בבירה ומעבר לכך. במקביל, קבוצות חמושות אחרות במדינה עדיין נאבקות על השפעה, במטרה למלא את החלל הפתאומי שנוצר לאחר יותר מחמישים שנה של שלטון משפחת אסד.
"אנחנו ממשיכים לראות תנועות והפצצות ישראליות לשטח סוריה," אמר שליח האו"ם לסוריה, גיר פדרסן, ביום שלישי, והוסיף "זה חייב להיפסק". קריאות דומות נשמעו מממשלות ברחבי המזרח התיכון, מבגדד ועד ריאד.
משרד החוץ של סעודיה האשים את ישראל ביום שני בהפרת החוק הבינלאומי וב"פגיעה בסיכוייה של סוריה לשקם את ביטחונה, יציבותה ושלמותה הטריטוריאלית".

ארצות הברית, התומכת המרכזית של ישראל צבאית ודיפלומטית, תיארה את הפעילות הצבאית של בעלת בריתה כ"זמנית" וככזו שמבוצעת ב"נסיבות חריגות".
"אנחנו לא רוצים לראות אף שחקן פועל באופן שמקשה על העם הסורי להגיע לממשל לגיטימי", אמר ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, לכתבים ביום שלישי.
ישראל גם לקחה קרדיט על נפילתו של אסד – עם נתניהו שהתפאר ביום שני שהוא "שינה את פני המזרח התיכון" על ידי החלשת איראן, ושלוחותיה חמאס וחיזבאללה – תוך שהיא מביעה חששות לגבי צורתה של המדינה הסורית החדשה.
שר הביטחון, ישראל כץ, אמר כי הצבא שואף להקים "אזור הגנה סטרילי" בדרום סוריה ולמנוע את התבססות הארגונים הטרוריסטיים באזור.