רגע לפני תחילת עדותו של נתניהו בתיקים שמתנהלים נגדו בבית המשפט, יו״ר הכנסת אמיר אוחנה מהליכוד פונה לבית המשפט בניסיון לצמצם משמעותית את מספר הפעמים שבהם יצטרך נתניהו להעיד, בטענה כי העדויות שנקבעו לשלוש פעמים בשבוע יפגעו בעבודתו הפרלמנטרית של ראש הממשלה. פניית אוחנה מגיעה אחרי שבקשת נתניהו לצמצום ימי העדות בשבוע נדחתה אמש על ידי בית המשפט.
אוחנה כתב להנהלת בתי המשפט: ״בדיון שנערך בבית המשפט המחוזי בירושלים (להלן: ביהמ״ש הנכבד), עלה כי מועדי דיון למתן עדותו של ראש הממשלה, חבר הכנסת בנימין נתניהו, נקבעו מבלי תיאום עם הח״מ, יושב ראש הכנסת. חרף העובדה שלא נמסרה הודעה רשמית בנושא, נודע על כך מכלי התקשורת בלבד.
הריני להפנות לסעיף 8 לחוק חסינות חברי הכנסת, הקובע: “נדרש חבר הכנסת למסור עדות לפני בית משפט, ייקבע המועד לגביית עדותו בהסכמת יושב ראש הכנסת.” הוראה זו נועדה להבטיח כי רשות אחת (הרשות השופטת) לא תפגע בסדרי עבודתה של רשות אחרת (הרשות המחוקקת)״.
אוחנה הוסיף: ״כחובתי כיושב ראש הכנסת, אני מחויב לאפשר לכל 120 חברי הכנסת להשתתף ולהצביע בישיבות מליאת הכנסת, בייחוד בימים ובשעות פעילות המליאה: ימי שני מהשעה 16:00, ימי שלישי מהשעה 11:00, וימי רביעי מהשעה 11:00. לשם כך, יש לוודא תיאום מועדים בין הגורמים.
ביום רביעי הקרוב, 11.12.2024, צפוי להגיע למשכן הכנסת נשיא פרגוואי, סנטיאגו פניה, כדי לפתוח את שגרירות ארצו בירושלים, בהמשך לפתיחת השגרירות הישראלית בבירתו לפני כחודשיים. במעמד זה ינאמו הח״מ, ראש הממשלה חבר הכנסת בנימין נתניהו, ראש האופוזיציה חבר הכנסת יאיר לפיד, והנשיא פניה״.
לסיום דרש אוחנה: ״זימון ראש הממשלה למתן עדות דווקא במועד זה פוגע במעמד האירוע ובחשיבותו ההיסטורית. הוראות החוק נועדו למנוע מצב שבו פעילות הכנסת נפגעת, ולכן יש לתאם את המועדים (להבדיל מעצם מתן העדות) עם הח״מ, ככתוב בחוק. אבקש מביהמ״ש הנכבד לפנות, בהתאם לחוק, לתיאום המועדים״.