מרכז רקמן הגיש הבוקר (ב') בקשה לדיון נוסף בפסק הדין שניתן בנושא סירוב ממלאי מקום הרבנים הראשיים למנות נשים לאספה הבוחרת את הרבנים הראשיים במסגרת מכסת "עשרת הרבנים".
כזכור, לפני 11 יום ניתנה פסיקת שופטי בג"ץ, לפיה הבחירות לרבנים הראשיים לישראל ייערכו ב-30 בספטמבר לכל המאוחר. השופטים קיבלו את עמדת היועמ"שית, לפיה מינוי "עשרת הרבנים" על ידי הרב שלמה שפירא והרב אליעזר שמחה וייס היה מנוגד להוראות החוק, כפי שפורש בפסיקת בג"ץ בעתירת מרכז רקמן, וציינו כי "על הגורמים הממנים להשלים את המינויים החסרים עד למועד הפרסום של חברי האסיפה, וזאת בהתאם להוראת סעיף 7(8) לחוק, כפי שזו פורשה בפסק הדין בעניין רקמן".
אולם, במטרה לפתור את הפלונטר המשפטי, ובהנחה שהרבנים וייס ושפירא לא ישקלו באמת למנות נשות הלכה כחלק ממכסת עשרת הרבנים קבעו השופטים כי "למען הסר ספק – ואף שחזקה על הגורמים הממנים, הפועלים לעניין זה כממלאי תפקיד ציבורי על פי חוק, כי יפעלו על פי הדין, ובכלל זה פסיקת בית משפט זה – מובהר בזאת כי פרסום רשימת חברי האסיפה הבוחרת וקיום הבחירות לתפקיד הרבנים הראשיים, לפי סעיפים א' ו-ב' לצו, כאמור לעיל, אינם מותנים בביצוע סעיף ג' לצו, כך שגם אם לא יושלמו המינויים החסרים במועד, יושלם הליך בחירת הרבנים הראשיים כסדרו בהתאם להוראות הצו שניתנו לעניין זה".
בבקשת מרכז רקמן לדיון נוסף נאמר כי "המבקש יטען שפסק הדין מצדיק קיומו של דיון נוסף בו נוכח הקושי הרב בהלכה שנקבעה. זאת, משום שהנושא אשר ניצב בפני בית המשפט, בדמות סירוב של גורם המפעיל סמכות מנהלית לקיים פסק דין שניתן, או חובות המוטלות עליו מכוח הדין, הינו נושא חדשני שאינו מפותח דיו בפסיקה. למרבה הצער נדמה שכעת הגיעה השעה לכך, נוכח פעולות המשיבים הרלוונטיים, ובמיוחד משעה בה הסעד בדבר "תזכורת" למשיבים את החובה לקיים פסקי דין שניתנו רחוק מלהיות אפקטיבי".
במרכז רקמן מוסיפים וטוענים כי "במישור הכללי אין לקבל שגורם המפעיל סמכות מנהלית המבקש לסכל פסק דין, יקבל את מבוקשו על ידי בית המשפט הנכבד. כך, גורם הפועל בחוסר תום לב מובהק, במטרה למנוע קיום פסק דין של בית המשפט הנכבד, מקבל למעשה תמיכה ועידוד של בית המשפט העליון למעשיו, המסיר עבורו כל מכשול העומד בדרכו ומאפשר בפועל את סיכול פסק הדין. באופן פרטני יטען שהפתרון שבחר בית המשפט הנכבד אינו יכול לעמוד, כיוון שסעיף 6 לחוק הרבנות הראשית אינו סובל פרשנות לפיה ניתן מלכתחילה לקיים את הבחירות בהרכב חסר, וכך גם הפתרון בדמות חזרה על אותה הוראה בדיוק, כי יש לקיים את פסק הדין בעניין בג"ץ הכשירות, גם היא חסרת כל תוחלת ומנוגדת להלכה הפסוקה בכגון דא, אשר לעולם הביאה פתרון מעשי מעבר לחזרה על פסק הדין אשר גורם המפעיל סמכות מנהלית מסרב לקיימו, ואולם בפסק הדין נשוא בקשה זו חל תפנית משמעותית בפסיקה משהדבר לא נעשה".
בהמשך לבקשה לדיון נוסף מבקשים במרכז רקמן מבג"ץ גם להוציא צו ביניים שימנע את המשך הליכי הבחירות עד לקיום דיון בבקשה לדיון נוסף.