היום האחרון של חודש יוני הסתיים באירוע קשה בו כטב"ם נפץ פגע במרחב מרום גולן, וכתוצאה מכך נפצע לוחם צה"ל באורח קשה ועוד 17 לוחמים נוספים נפצעו באורח קל עד בינוני. התקרית החריגה הזאת, מסכמת חודש בו כתוצאה מתקיפות חיזבאללה נהרג אדם אחד ולפחות 51 נוספים נפצעו.
לפי דו"ח של מרכז עלמא, מרכז מחקרי חינוכי לאתגרי הביטחון של ישראל בצפון, שנכתב על ידי דנה פולק קנריק, במהלך חודש יוני בוצעו 288 התקפות של חיזבאללה בזירה הצפונית נגד ישראל, ממוצע של 9.6 התקפות ביום. זאת לעומת 320 התקפות בחודש מאי, שנחשב לאינטנסיבי ביותר עם ממוצע של עשר תקיפות ביום.
פולק-קנריק מציינת בדו"ח כי עד אמצע החודש ניכר כי עצימות האש של חיזבאללה הייתה גבוהה, במיוחד לאור חיסול מפקד יחידת נצר בחזית הדרום, טאלב סאמי עבדאללה ב-11 ביוני. תקיפות התגובה לחיסול הבכיר של חיזבאללה נמשכו שלושה ימים, בהם כמות ההתקפות הייתה גבוהה במיוחד. ב-15 ביוני, חל חג הקורבן וארגון הטרור החל למעט את התקפותיו, והמשיך במגמה זו עד סוף החודש.

בהשוואת של סך הנתונים החודשיים – כמות התקיפות וממוצע התקיפות היומי, ניתן לראות שחודש יוני מתקרב בעצימותו לחודש שקדם לו, ונחשב לחודש השלישי במספר ההתקפות, אחרי חודש מאי במקום הראשון וחודש דצמבר 2023 עם 301 התקפות בממוצע של 9.7 ליום.
מבחינת סוג ההתקפות והשימוש באמצעי לחימה, חלה ירידה משמעותית בתקיפות טילי נ"ט בחודש יוני. החודש התרחשו 57 תקיפות נ"ט, לעומת 95 בחודש מאי. בהתאם לירידה המסוימת בכמות התקיפות חלה ירידה קלה גם במספר אירועי שיגור הכטב"מים. אולם, דווקא כאן חלה עלייה בלקיחת האחריות של חיזבאללה על שימוש בכטב"מים מתאבדים, על 75 אירועי שיגור כטב"מים בחודש יוני מלבנון, מתוכם חיזבאללה לקח אחריות על 37 תקיפות מקרים. בחודש מאי לעומת זאת, מתוך 85 אירועי שיגור כטב"מים, חיזבאללה לקח אחריות על 25 תקיפות בלבד.
המספר הכולל של אירועי שיגור הכטב"מים כולל אירועים עליהם חיזבאללה לא לוקח אחריות, כמו במקרים שהכטב"מ מיורט או אינו פוגע במטרה או שמדובר בכטבמי"ם מצלמים או כאלה שבודקים את מערכות צה"ל ומוכנות הכוחות. מתוך כך ניתן להסיק כי למעשה מדובר בעלייה במספר התקיפות של כטב"מים בשטח ישראל.

כמו בחודשים הקודמים, כך גם החודש, אמצעי הלחימה בעל השימוש הגבוהה ביותר הוא ירי תלול מסלול. כמות אירועי ירי הרקטות לעבר ישראל גבוהים בחמש בלבד מהחודש הקודם, עם 144 לעומת 139 בחודש מאי . בנוסף, החודש בוצעו שש תקיפות בשימוש בנשק נגד מטוסים "טילי קרקע-אוויר", שכללו אירוע של הפלת כטב"ם ישראלי מסוג "הרמס 900" ב-10 ביוני.
בסך הכל מתחילת המלחמה ב-8 באוקטובר 2023 , בוצעו 2,295 התקפות נגד ישראל בגבול הצפוני, מרביתן המוחלט בוצעו על ידי חיזבאללה. 48.8 אחוזים מכלל התקיפות בוצעו נגד יעדים אזרחיים או אירועים בעלי פוטנציאל גבוה לפגיעה באזורים אזרחיים. לדוגמה, ביום חמישי ה-27 ביוני, חיזבאללה לקח אחריות על שיגור רקטות גראד לעבר בסיס ביריה, כשרוב הרקטות שלא יורטו נפלו בשטח הכפר ביריה וגרמו נזק לבתים אזרחיים.