ישראל לא תבצע מתקפה צבאית בקנה מידה מלא ברפיח, על פי אנליסט הוושינגטון פוסט, דיוויד איגנטיוס. במקום זאת, היא תמשיך בפעילות "מוגבלת" במעוז חמאס האחרון, בברכתו של ממשל ביידן.
במאמר דעה שפורסם אתמול, בציטוט מקורות הבקיאים בנושא, כתב הפרשן הבכיר של העיתון כי המסגרת לסיום המלחמה בעזה הלכה והתבהרה לאחר הביקור בסעודיה ובישראל של היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, וברט מקגורק, מתאם המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב למזרח התיכון וצפון אפריקה.
"מנהיגי ישראל הגיעו להסכמה לגבי תקיפה סופית על ארבעת הגדודים הנותרים של חמאס ברפיח. במקום המתקפה הכבדה עם שתי אוגדות שישראל תכננה לפני מספר שבועות, מנהיגי ממשלה וצבא חוזים תקיפה מוגבלת יותר שגורמים אמריקנים חושבים שתביא לפחות נפגעים אזרחיים, ומסיבה זו, ביידן לא יתנגד", אמר איגנטיוס.
איגנטיוס הוסיף כי "לפחות 800,000 מתוך כ-1.5 מיליון פלסטינים שהתאספו ברפיח עזבו, סבורים גורמים רשמיים בארה"ב". כמו כן, הוא טען כי גורמי הביטחון הישראליים הסכימו על אסטרטגיה ל"יום שאחרי" תבוסת החמאס, כאשר רמאללה משחקת תפקיד. ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, מתנגד למעורבות של הרשות הפלסטינית בשלטון בעזה לאור תמיכתה בטרור.
עזה ביום שאחרי חמאס "תכלול כוח ביטחון פלסטיני שנלקח בחלקו מתשלום השכר המנהלי של הרשות הפלסטינית בעזה. כוח פלסטיני זה יפוקח על ידי מועצה שלטונית של גורמים פלסטינים בולטים, בתמיכת מדינות ערב מתונות כמו מצרים, ירדן, איחוד האמירויות הערביות וסעודיה", הוא אמר.
איגנטיוס הדגיש גם את פריצת הדרך הדיפלומטית הפוטנציאלית עם הסעודים במהלך פגישתו המוקדמת של סאליבן ביום ראשון עם יורש העצר מוחמד בן סלמאן, שבה אמרה ריאד כי טיוטת הסכם ביטחוני עם וושינגטון כמעט הושלמה, ושני הצדדים עובדים על "הנושא הפלסטיני" כדי "למצוא נתיב אמין" קדימה. הסכם זה יכלול נורמליזציה עם ישראל.
הממשלה בראשות בנימין נתניהו עדיין מתנגדת לרבים מהרעיונות המוצעים לסיום המלחמה, הודה איגנטיוס, וכתב כי "העסקה הסופית עשויה ליפול בידי ממשלת ישראל עתידית".
מכשול פוטנציאלי נוסף לסיום המלחמה הוא החלטת התובע של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג אתמול לבקש צווי מעצר לראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט, כמו גם למנהיגי הטרור של חמאס. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר כי "שערורייתי" לערוך השוואה מוסרית בין ישראל לחמאס. מקור ישראלי אמר לאיגנטיוס כי ה-ICC "משנה הכל, באופן שעדיין לא הבנו".