נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי על ישראל לראות בהגנה שלה מפני המתקפה האיראנית "ניצחון" וכי וושינגטון לא תשתתף במתקפה על איראן, כך לפי דיווחים בגופי חדשות רבים שציטטו בכירים בארה"ב.
עוד מסרו אותם גורמים בכירים עלומים כי ביידן חושש שנתניהו יפעל באופן שיביא לסכסוך בין מדינות האזור.
"על ידי הדלפת השיחה של ביידן עם נתניהו, המדליף הגדיל הן את הסבירות של תגובה ישראלית והן את חשיבותה – בהתחשב בדינמיקה שהובילה את טהראן לחשוב שהיא עלולה לפתוח במתקפה זו ללא תוצאות מלכתחילה", כתב ריצ'רד גולדברג, יועץ בכיר בקרן להגנת הדמוקרטיות.

"אתם יכולים לדמיין תרחיש שבו 100 טילים בליסטיים נורים על ארצות הברית ובעלת הברית הקרובה ביותר שלנו אומרת לנו: 'אין צורך להגיב, אתם אמורים להרגיש בטוחים לחלוטין'? עכשיו דמיינו שהמדינה שלנו הייתה בגודל של ניו ג'רזי והיינו נלחמים במלחמת הישרדות בת שבע חזיתות", הוסיף.
"לא, ג'ו ביידן. הכישלון של המשטר האיראני לעשות נזק גדול באמצעות ירי של 350 טילים אינו "ניצחון" – 9 מיליון ישראלים בילו את הלילה בטרור", כתב מייסד NGO Monitor, ג'רלד סטיינברג. "המשטר האיראני חייב לשלם מחיר כבד כדי שזה לא יחזור על עצמו ויותר טוב – יראה להם את הדלת."

ג'ייסון ברודסקי, מנהל מדיניות ב-United Against Nuclear Iran, כתב כי תגובתו של ביידן, "מגלגלת את האחריות למתקפה חסרת התקדים של איראן לפתחה של ישראל, בדומה לאדם שיבוא לקורבן לבריונות ויגיד לו: 'ההתקפה לא השפיעה עליך, ולכן אתה צריך להרגיע את המצב ולא להסלים אותו'".
"עם המסר הזה, לפיו ארה"ב לא תתמוך במתקפת נגד ישראלית על איראן, ביידן מאותת הלכה למעשה שה- ‘Don’t’שלו לטהרן לא אומר כלום", הוסיף ברודסקי.
"ביידן חושב שהגנה מוצלחת תספיק כדי להתמודד עם חמינאי. זו נאיביות שגובלת בטפשות", כתב מארק דובוביץ, מנכ"ל הקרן להגנה על דמוקרטיות.
"הרתעה באמצעות הכחשה היא השקפת העולם הדומיננטית בממשל ביידן, הרתעה באמצעות ענישה היא מתועבת", הוסיף דובוביץ'. "אז תמשיך לירות על אמריקה ובעלות בריתה עד שמשהו יעבור".