ד"ר טל פטלון, מנהלת מכון המחקר והחדשנות של קופת החולים מכבי, נבחרה לאחת מארבע מהחוקרות "המשפיעות בקידום המחקר הרפואי בעולם", לפי דירוג של כתב העת המדעי Nature, מהוותיקים והמפורסמים מסוגו בעולם.
ד"ר פטלון, מומחית ברפואת משפחה וחירום, מובילה את מכון המחקר והחדשנות של מכבי בארבע השנים האחרונות. בתפקידה היא מנהיגה צוותי חוקרים בתחומי הרפואה ושיטות המחקר, ומשתפת פעולה עם חוקרים בינלאומיים וגופי בריאות ברחבי העולם. ד"ר פטלון משמשת גם ככתבת בכתב העת פורבס העולמי בנושאי בריאות, טכנולוגיה ומחקר.
בקטגוריית "מובילי שינוי המשפיעים על המחקר הרפואי" צוינו ארבע חוקרות מובילות מהעולם שמביאות נקודות מבט חדשות לאתגרי בריאות ארוכי שנים, תוך שימוש בניתוח בסיוע מחשב כדי לקדם את התחום. ד"ר פטלון, אחת מהארבע, היא הישראלית הראשונה שמופיעה בדירוג היוקרתי.
"אני אדם סקרן", אומרת פטלון למקור ראשון, "מניע אותי הרצון לבדוק איך אני יכולה להשפיע על פתרונות טובים יותר לבריאות ואיכות החיים של המטופלים בארץ ובעולם. המחקר הוא דרך מצוינת להשיג את זה". בעתיד, לדבריה, היא שואפת "לפתח רפואה מותאמת אישית, מבוססת מידע גנטי, בעידן הבינה המלאכותית, שמחדד את החיבור בין קדמה טכנולוגית לקשר אישי במרחב הטיפולי".
הבחירה בד"ר פטלון נעשתה בזכות הישגיה הרבים במחקר הרפואי, ובמיוחד בזכות תרומתה למאבק במחלות שונות, ובהן קורונה, אבעבועות הקוף, הסרטן וצליאק. מאגר הדגימות הביולוגיות "טיפה למחקר", בניהולה של ד"ר פטלון, מכיל יותר ממיליון דגימות של יותר מ־200 אלף חברי קופת החולים, משמש למחקרים גנטיים ולמחקרים עתירי נתונים, ומאפשר לחוקרים מכל העולם גישה למידע רפואי ייחודי במטרה לפתח שיטות אבחון וטיפול חדשות. בין המחקרים שחשף לאחרונה מכון המחקר שהיא מובילה: מחקר שהראה שלמחוסנים מפני הקורונה סיכון גבוה יותר להידבק בזן הדלתא לעומת מחלימים, ומחקר שהראה שהחיסון מפני נגיף הקורונה מקנה לחולי צליאק הגנה זהה לזו של שאר האוכלוסייה המחוסנת.
"אני רואה בבחירה של נייצ'ר ביטוי להכרה בינלאומית בעבודה מחקרית פורצת דרך", אומרת פטלון. היא ניצלה את ההזדמנות כדי להודות ל"צוות מוביל, יצירתי ומסור במכון המחקר והחדשנות של מכבי , בשילוב עם חוקרים בארץ בעולם".