במשרד הבריאות מתקיים הבוקר (ד') דיון בנושא חזרתו לתפקיד של בני שכטר, גינקולוג שהורשע בעבירות מין במטופלות וישב בכלא על מעשיו. במקביל נערכת הפגנה מחוץ למשרדים בהובלת ארגון לוט"ם, שדולת הנשים ואיגוד מרכזי הסיוע בקריאה: "החזרת רישיונו היא יריקה בפניהן של כל המטופלות בישראל".
הארגונים פנו השבוע למשרד הבריאות בקריאה לעצור את חזרתו של שכטר לעבודתו: "חובתו של משרד הבריאות לשמור על בריאות הציבור", כתבו, "חזרתו של בני שכטר לעבודתו כגניקולוג היא פגיעה אנושה באמון הציבור במערכת הבריאות ומהווה פגיעה קשה בנשים שנפגעו וסכנה ציבורית לנשים שעלולות להגיע לטיפול בעתיד".
ד"ר שכטר הורשע לפני ארבע שנים בביצוע מעשים מגונים במרמה בשלוש מטופלות בנות 20, 32 ו-33. הוא נעצר לראשונה בסוף 2015 בעקבות תלונה שהגישה נגדו אחת מהן, וכתב האישום הוגש כחצי שנה לאחר מכן. בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר עליו שנה וחצי מאסר בפועל. בעקבות ההרשעה רישיונו של שכטר נשלל ממנו זמנית וכעת הוא מבקש ממשרד הבריאות לחזור לעבודה כגניקולוג. ההערכה היא כי רישיונו לא יוחזר לו.
מנהלת התחום המשפטי באיגוד מרכזי הסיוע ,עורכת הדין הלה נויבך, מסרה: "העובדה שבשנת 2024 אנחנו עדיין צריכות להיאבק כדי שרופא שהורשע בפגיעה מינית במטופלות לא יוכל לשוב ולעסוק במקצוע, היא בלתי נתפסת. כל החלטה שלא תשלול משכטר את הרישיון לצמיתות תפגע קשות בנשים בהן פגע ובהליך השיקום שלהן, תציב בסכנה נשים נוספות שעלולות לא לדעת מה האיש עשה ותגביר את חוסר האמון במערכת הבריאות. רק שלילת רישיונו לצמיתות תוכל להעניק בטחון אמיתי למטופלות ולהעביר לציבור את המסר החד והברור כי משרד הבריאות דואג באמת לשלומן ולרווחתן של מטופלות ופועל בכל האמצעים לשם כך".
מנכ"לית שדולת הנשים, טל הוכמן מוסיפה: ״עבריין המין בני שכטר, ניצל את עמדתו ואת אמון המטופלות ופגע בהן במסגרת עבודתו. ועכשיו משרד הבריאות שוקל להחזיר את עבריין המין לאותו חדר הטיפולים שבו פגע מינית במטופלות? אנחנו לא ניתן שמשרד הבריאות יסכן אף נערה או אישה בהגעתה לטיפול גניקולוגי אצל עבריין מין. החזרת רשיונו היא יריקה בפניהן של הנפגעות ושל כל הנשים בישראל. אנו קוראות לוועדת המשמעת להתלות את רישיונו לצמיתות ולהביא סוף לסיפור הזה עבור הנפגעות".
ממשרד הבריאות נמסר כי הוא "פועל באפס סובלנות כלפי הטרדות ופגיעות מיניות ופועל על פי דין כנגד כל מטפל שפגע מינית. הגורם המוסמך להחליט בעניין הוא השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, שמחליט בנושא באופן עצמאי, בלתי תלוי ועל פי החוק, בהתבסס על המלצות ועדת המשמעת. הוועדה פועלת באופן עצמאי וחברים בה נציג היועץ המשפטי לממשלה, נציג הסתדרות הרופאים ונציג משרד הבריאות, ששומעים את טענות הצדדים ועדים מטעמם, ולאחר מכן היא מוסרת דין וחשבון לשופט. המשרד קורא לכל מי שנפגעה לפנות לממונה על תחום ההטרדות המיניות על ידי מטפלים בנציבות קבילות הציבור למקצועות הרפואה".