בעקבות המחאה, ראש הממשלה ביטל את הדיון במינוי של שופט העליון לשעבר אורי שהם ליו"ר הוועדה למינוי בכירים, שהיה אמור להתקיים היום (א') בישיבת הממשלה. מדובר כרגע בדחייה בלבד לאחר הביקורת שנשמעה מצד בכירים בקואליציה. חשוב לציין כי מינוי אחר, של אדם שאינו שימש כשופט בית המשפט העליון, ידרוש שינוי של החוק.
תאריך המינוי של יו"ר הוועדה אמור להיכנס לתוקפו ב-13 במאי, לכהונה בת שמונה שנים ללא הארכה. הוועדה אחראית על המינויים המשמעותיים ביותר במדינה, בהם הרמטכ"ל, המפכ"ל, ראש המוסד, נציב שב"ס ועוד. בראש הוועדה עומד שופט בדימוס, וחברים בה גם נציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ ושני נציגי ציבור, משה טרי ופרופ' טליה איינהורן. יו"ר הוועדה שייבחר יחליף בתפקידו את שופט העליון בדימוס אליקים רובינשטיין.
לקראת הדיון במינוי הודיעו בש"ס ובציונות הדתית על כוונתם להתנגד. ההודעה הגיעה לאחר ששורת ארגונים אזרחיים, בהם התנועה למשילות ודמוקרטיה, רגבים, אם תרצו, תורת לחימה, חותם, החזית לשחרור דרום תל אביב ועוד – קראו לשרי הממשלה ולנתניהו לבטל את כוונתם למנות את השופט שהם.
לדברי התנועה למשילות ודמוקרטיה, "מינוי אדם שנוי במחלוקת לתפקיד הרגיש, בייחוד בתקופה זו, אשר כהונתו לוותה בכשלים וליקויים במילוי תפקידו החיוני – יפגע קשות בשירות הציבורי ככלל והמינוי הבכירים בתפקידים מהרגישים ביותר בפרט". הם קראו לשרים "לנהוג בחרדת קודש בוועדת המינויים שכן ידוע לכולנו פקידים שקובעים ו/או מסכלים באופן קבוע מדיניות ממשלתית וישנה חשיבות עליונה שייקבעו מינויים שלא פוגעים בציבור מחד וכשירים ונטולי פניות מאידך".
בתנועת רגבים דרשו כי הממשלה תימנע מלדון במינוי זה ותוריד מסדר היום של ישיבת הממשלה המתוכננת את הסוגייה. "מינוי של השופט בדימוס שוהם לתפקיד זה מצוי במחלוקת ציבורית עזה וזאת, בין היתר, על רקע תלונות באשר לאופן תפקודו כנציב תלונות הציבור על השופטים. אין ספק כי מינויו של כב' השופט שוהם בעת הזו איננו חף מפגמים", טענו בתנועה.
עוד אמרו כי יש להרחיב את הרשימה ממנה נבחר יו"ר הוועדה למינוי בכירים, ואף לשנות את החוק כדי שיהיה אפשר למנות גם שופטים מחוזיים. "העובדה שרשימת המועמדים כה מצומצמת, כאמור לעיל – יש בה בכדי להצביע על הכשל הקיים בצמצום רשימת המועמדים לתפקיד יו"ר הוועדה לשופטים בדימוס של בית המשפט העליון בלבד", נאמר על ידי רגבים "רק לאחר מכן, יש לבחון שוב את רשימת המועמדים האפשרית לתפקיד זה ובחירת מושכלת של יו"ר מתוך פאנל רחב יותר של מועמדים מזה הקיים היום".