הסערה באוניברסיטה העברית בעקבות דבריה המקוממים של פרופ' נאדירה שלהוב-קבורקיאן ממשיכה, כשביממה האחרונה חתמו על מכתב רשמי יותר ממאה חברי סגל וחוקרים המלמדים במוסד האקדמי, בו קראו לבטל את ההשעייה שלה מהוראה. בתגובה לכך הודיעו ראשי האוניברסיטה כי הם מקימים ועדה שתבחן את תקנון הסגל.
כאמור, פרופ' שלהוב קיבורקיאן אמרה בריאיון כי יש לבטל את הציונות, הטילה ספק בעדויות על מעשי אונס של מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר ועוד. במכתב התגובה של ראשי האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן ופרופ' תמיר שפר, הם טענו כי עלה חשש שגל המחאה נגד דבריה יגלוש גם לתוך הקמפוס, אך גם תהו: "כיצד יכולה חוקרת המלמדת עבודה סוציאלית וקרימינולוגיה להמשיך ללמד סטודנטים לאחר שהיא מביעה חוסר אמון פומבי כזה בעדויות של קורבנות אונס".
לדבריהם, בשל כך הוחלט לנקוט "צעד מניעתי, שבא לידי ביטוי בהשעייתה של פרופ' שלהוב קיבורקיאן מהוראה, על מנת למנוע מתחים בקמפוס ולאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות לסיים את הסמסטר ולהתרכז בלימודים ובבחינות. חשוב להבהיר כי לא מדובר על צעד ענישתי, שכן מלוא משכורתה משולמת, אלא על צעד שנקטה הנהלת האוניברסיטה מתוקף הסמכות הטבעית לניהול המוסד".
בהמשך המכתב ציינו הנשיא והרקטור כי "מקרה זה הציף שאלות שחוזרות על עצמן מדי פעם, וביתר שאת בתקופת המלחמה הנוכחית. שאלות של טשטוש גבולות בין אמירות של חברי סגל אקדמי מחוץ לתפקידם באוניברסיטה, לבין ההוראה והמחקר באוניברסיטה. שאלות אלה אינן מטופלות נכון להיום בתקנון אקדמי כלשהו, ומחייבות דיון מעמיק וקבלת החלטות ארוכות טווח".
בשל כך החליטה הנהלת האוניברסיטה על הקמת ועדה שתבחן שאלות רוחב בנושא, "לרבות תפקידם החינוכי של חברי הסגל האקדמי הבכיר וחובתו של חוקר באוניברסיטה לבסס את פעילותו וטענותיו על עובדות מבוססות מחקר. הוועדה תבחן האם יש מקום להמליץ לוועדה המתמדת ולסנאט האוניברסיטה על תיקון תקנונים קיימים כך שיסדירו את הטיפול במקרים כגון זה. יודגש כי על המלצות הוועדה לחיות מאושרות בוועדה המתמדת ולאחר מכן בסנאט. כמו כן, תהיה הוועדה מוסמכת להמליץ להנהלת האוניברסיטה על צעדי המשך בנוגע לעניינה של פרופ' שלהוב קיבורקיאן".
הוועדה תורכב מחמישה חברות וחברים, כולם חברי סגל אקדמי בכיר שימונו על ידי הוועדה המתמדת, כאשר לפחות אחד מהם יהיה משפטן.