צחי הנגבי, מי שמשמש כיום בתפקיד ראש המל"ל ובעבר שימש כממלא מקום שר התקשורת, לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו נאלץ לוותר על החזקתו בתיק, עולה הבוקר (ג') לדוכן העדים במשפט נתניהו. הנגבי מעיד במסגרת תיק 4000, אודות מה שהתרחש במשרד התקשורת בתקופתו.
בניגוד למרבית העדויות, על אף שהנגבי הוא עד תביעה, הוא לא נחקר בחקירה ראשית על ידי התביעה. במקום חקירה ראשית, הוגשו לבית המשפט תמלילי עדותו במשטרה משנת 2017, ועדותו נפתחה הישר בחקירה נגדית, על ידי סנגורו של שאול אלוביץ', עו"ד ז'ק חן.

בפתח החקירה הנגדית ציין חן את ניסיונו המיניסטריאלי העשיר של הנגבי, אך הדגיש כי החקירה הנגדית תעסוק בתקופה קצרה. "בחודש יולי 2016 הועברו אליך סמכויות מסוימות של שר התקשורת, אלו הנוגעות לשאול אלוביץ' ולחברת בזק. החזקת בסמכויות הללו עד מאי 2017, ובשלושת החודשים האחרונים הועברו אליך כלל סמכויות שר התקשורת. אתה נחקרת פעם אחת, ב-16/10/2017, לא במסגרת תיק 4000, אלא במסגרת חקרת פרשת בזק. מי שחקרה אותך היא החוקרת פולינה קריב".
"כמה פעמים במהלך החקירה ציינת ששמעת על טענות שנחקרות נגד מר פילבר, ואתה מציין את זה בחקירה", ציין חן, והנגבי אישר. חן התייחס גם למספר פעמים שבהם התבקש הנגבי לתת חוות דעת אודות התנהלות פילבר, והוא הסתייג מהבקשה הזו. הנגבי אישר זאת, וציין כי ריענן בימים האחרונים את זכרונו בנוגע למה שאמר בחקירה.

"אני ציינתי שאני לא יודע מה היו תשובותיו של פילבר לטענות הללו, ולא שופטים אדם בלי שיודעים מה תשובתו", ציין הנגבי בתגובה לאמירות שהציג ז'ק חן. הנגבי הוסיף, "את ההתייחסות שלי נתתי על בסיס מה שהוצג לי במהלך החקירה, חלק מהדברים בעל פה וחלק מהדברים במסמכים". בתגובה אמר חן, "את הדברים אמרת רק על בסיס מה שהוצג לך, אני אראה לך שמה שהוצג לך הוא תמונה חלקית, רוב המסמכים הרלוונטיים לא הוצגו לך".
"תאשר לי שהיה פער בין האופן שבו אתה הכרת את מר פילבר, לבין מה שהחוקרת הציגה לך?", ביקש חן מהנגבי, ואילו הנגבי השיב, "היא הראתה לי דברים שלא הכרתי. את מניעיו לא ידעתי. שאלתי אותה מדוע להערכתה פילבר עשה מה שעשה. ההתרשמות שלי ממנו הייתה של אדם שההתנהלות המקצועית שלו הייתה ראויה".
חן ציטט בפני הנגבי דברי שבח שאמר על פילבר במהלך החקירה, והנגבי אישר שזו אכן הייתה דעתו. בין היתר חן ציין והנגבי אישר את העובדה שידע שהנושא של תשתיות האינטרנט והחשש מקריסתן מטריד מאוד את פילבר בהיבט הכלכלי וגם בהיבט הביטחוני. "הוא לא הציג שאנחנו כבר במשבר, הוא אמר שהוא לקראת משבר. אני מניח שזו היתה עמדה של עוד גורמים אבל אני לא זוכר בפירוט. אני כן זוכר שהוא העמיד בפני את נושא פריסת הסיבים כנושא אקוטי שצריך לטפל בו".
חן המשיך והציג להנגבי דברים שאמר בחקירה, לפיהם לפילבר היה חשוב להגיע להסכמות עם בזק, וכי הוא (הנגבי) לא חשד במניעים זרים. הנגבי אישר את הדברים. ואף אישר כי בזמן אמת לא היה נראה לו שפילבר פועל ממניעים זרים או שיש משהו בעייתי בהתנהלותו. "הוסבר לי שבזק והוט צריכים תמריץ כדי להשקיע את הסכום הנותר בפריסת הסיבים".
"אנחנו נציג מסמכים שמראים איך רימו את מר הנגבי, אני אראה לך איך רימו אותך", אמר חן לצחי הנגבי. התובעת עו"ד תירוש נזעקה וטענה כי איש לא רימה את הנגבי, "איש לא רימה את מר הנגבי. הציגו לו מסמכים שגם הוצגו כאן. אין מקום לאמירות כאלו כאן באולם". השופטת ביקשה מההגנה והתביעה להפסיק את הוויכוח, "אם אין לכם עוד שאלות לעד הוא ישמח ללכת". בתגובה הנגבי העיר בבדיחות כי הוא מאשר גם את הערתה של השופטת.
חן הציג להנגבי מידע נוסף אודות חתימתו על דחיית חובת הפריסה האוניברסלית של הוט כחלק מ"דיל" שאותו תפר פילבר מול החברה, "מה שאני זוכר מאותה תקופה זה שכל גורם שלא היה מרוצה מהמדיניות של המשרד היה הולך לבית משפט והכל היה נתקע לזמן רב. זאת הסיבה שבגללה פילבר חשב שעדיף ללכת בשיטה של הסכמות". בהמשך אישר הנגבי לבקשת חן כי העובדה שפילבר לא עדכן אותו על אופן הקשר שהיה לו עם ראשי החברות איננה מעידה על הסתרה של משהו. הנגבי אף הוסיף, "כך נהגתי עם כל המנכ"לים שפעלו תחתי בכל המשרדים. אני מאשר הכל".
התובעת תירוש התנגדה לשאלותיו של עו"ד חן להנגבי אודות דעתו על אופי הקשר בין פילבר להנהלת בזק והנהלות יתר החברות. בעקבות הויכוח שנוצר הוסכם כי הנגבי לא יישאל על דעתו הערכית אודות אופן הקשר עם הנהלת בזק, ולא ייעשה שימוש בקביעות ערכיות כאלו, ככל שהן מופיעות בתמלילי החקירה שהוגשו לבית המשפט במקום חקירה ראשית. אולם, הויכוח התחדש לאחר שתירוש סברה כי חן מטעה את הנגבי באופן שבו הוא מציג לו את האירועים.
בהמשך הציג חן להנגבי את מעורבותו בתהליכי קבלת ההחלטות, בין היתר בהחלטה לדחות את חובת הפריסה האוניברסלית של הסיבים על ידי הוט. הנגבי אישר כי היה מעורב בנושא. עם זאת, הנגבי ציין כי איננו זוכר את שווי ההטבה שניתנה להוט, על אף שכתבה שפורסמה באותה עת ב'דה מרקר' ייחסה להנגבי מתן מתנה בשווי של מיליארד שקל ל'הוט'.
הנגבי ציין כי מאחר שלא נחקר אודות ההחלטה בעניין הוט, הוא איננו זוכר את פרטי אותו אירוע. "אני לא זוכר מחלוקת בעניין הזה", ציין הנגבי, וחן השיב לו "נכון, זה עבר חלק, ההחלטה בעניין של הוט". בנוגע להחלטה בעניין ההפרדה המבנית בבזק הדגיש הנגבי כי הוא לא קיבל החלטה, זאת בעקבות כך שההסתייגויות שעלו בנושא היו משמעותיות.
חן הזכיר פרשייה שעליה העיד הנגבי בחקירתו במשטרה, במסגרתה הוא ביקש מפילבר להקפיא את מהלך ביטול ההפרדה המבנית בבזק. "אמרת שפגשת את חיים סבן לבקשתו והוא אמר לך שהוא מתנגד בתוקף לכוונת המשרד לבטל את ההפרדה המבנית?", שאל חן והנגבי אישר. חן הוסיף ושאל: "אתה אמרת לפילבר שחיים סבן הולך להילחם בהחלטה מה אתה עושה אז?". הנגבי השיב כי "דיברתי עם פילבר". חן הסביר כי מדובר היה במועד סמוך לבחירות 2016 בארה"ב, סבן היה מאוד מקורב להילארי קלינטון, והנגבי העלה את החשש שישראל תזדקק בתוך זמן לא ארוך להיעזר בסבן כמי שקרוב לקלינטון (חשש שהתבדה לבסוף, מאחר שקלינטון הפסידה לטראמפ – ש"פ). הנגבי אישר את הצגת הדברים בדרך זו, אך ציין, "אני מניח שמדובר בקבלת ההחלטה עצמה ולא בתהליכים שקדמו לה".
הנגבי ציין כי בנגוד למשרדים אחרים בהם כיהן, במשרד התקשורת הוא לא היה מעורב בעיצוב המדיניות לאורך כל הדרך, זאת משום שידע שהוא מגיע למשרד לזמן קצר: "כאן הגעתי למשרד כשהמנכ"ל כבר מוביל מדיניות, הוא שכנע אותי שזה הדבר הנכון לעשות ואני נתתי לו את הגיבוי לכך. אבל לא הייתי מעורב בעיצוב המדיניות מראשיתה".